Styczniowo - Lutowe Mamusie 2013 cz.4

*** GRUDZIEŃ ***
30.12.2012 Madzia - chłopiec
31.12.2012 Kostkap

*** STYCZEŃ ***
02.01 Matyldaa
03.01 mary_25 - chłopiec Dawid
06.01 Jadzia - dziewczynka
7.01 marzena505
10.01 lipunia
14.01 anula83 - dziewczynka Amelia
16.01 piegoosek - dziewczynka
17.01 redlaw - dziewczynka Ula
17.01 Justyna47
18.01 Eweliina- dziewczynka Lena
19.01 karolinkaku
29.01/02.02 Toldinka
szfetka
margola13

*** LUTY ***

03.02 Demonix - chłopiec
03.02 marynial-dziewczynka
05.02 Monia Er
08.02 Aleafera
09.02 Tola
11.02.calineczkao2
14.02Adrienne
14.02 ssabinka - dziewczynka Liliana
22.02 - 01. 03 - iva - chłopiec?
23.02 kamcia01
martus_pl
skorupka76

Siatka centylowa:

22 tc 374 gram (10 centyl) 575 gram (50 centyl) 754 gram (90 centyl)
23 tc 351 gram (10 centyl) 588 gram (50 centyl) 839 gram (90 centyl)
24 tc 364 gram (10 centyl) 640 gram (50 centyl) 958 gram (90 centyl)
25 tc 409 gram (10 centyl) 726 gram (50 centyl) 1106 gram (90 centyl)
26 tc 483 gram (10 centyl) 841 gram (50 centyl) 1280 gram (90 centyl)
27 tc 584 gram (10 centyl) 983 gram (50 centyl) 1476 gram (90 centyl)
28 tc 708 gram (10 centyl) 1148 gram (50 centyl) 1689 gram (90 centyl)
29 tc 852 gram (10 centyl) 1331 gram (50 centyl) 1915 gram (90 centyl)
30 tc 1014 gram (10 centyl) 1529 gram (50 centyl) 2151 gram (90 centyl)
31 tc 1189 gram (10 centyl) 1738 gram (50 centyl) 2392 gram (90 centyl)
32 tc 1377 gram (10 centyl) 1955 gram (50 centyl) 2634 gram (90 centyl)
33 tc 1572 gram (10 centyl) 2175 gram (50 centyl) 2873 gram (90 centyl)
34 tc 1772 gram (10 centyl) 2395 gram (50 centyl) 3105 gram (90 centyl)
35 tc 1975 gram (10 centyl) 2611 gram (50 centyl) 3326 gram (90 centyl)
36 tc 2177 gram (10 centyl) 2819 gram (50 centyl) 3531 gram (90 centyl)
37 tc 2374 gram (10 centyl) 3015 gram (50 centyl) 3718 gram (90 centyl)
38 tc 2565 gram (10 centyl) 3196 gram (50 centyl) 3880 gram (90 centyl)
39 tc 2746 gram (10 centyl) 3358 gram (50 centyl) 4015 gram (90 centyl)
40 tc 2914 gram (10 centyl) 3496 gram (50 centyl) 4119 gram (90 centyl)

- 1 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 1 do 4 tygodnia,
- 2 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 5 do 8 tygodnia,
- 3 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 9 do 13 tygodnia,
- 4 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 14 do 17 tygodnia,
- 5 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 18 do 22 tygodnia,
- 6 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 23 do 27 tygodnia,
- 7 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 28 do 31 tygodnia,
- 8 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 32 do 35 tygodnia,
- 9 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 36 do 40 tygodnia.

Poprzedni wątek
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=411397&c=1&k=16

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Styczniowo - Lutowe Mamusie 2013 cz.4

dzien dobry dziewczeta!
co dzis taka cisza? zawsze takie tempo macie, ze trudno nadazyc, a dzis cisza...
Mary, fajna ta parka.

http://cubus.com/pl/Damska/Kolekcja/Kolekcja/Kurtki/7121728/7121728/

tu jest ta parka, tylko nie wiem co tam za cenę podali, bo cena to 240zł

:) tak podaję jakby ktoś był zainteresowany

a mi się udało we wrześniu kupić w lumpku na Witominie świetny płaszczyk ciążowy marki Geroge odcinany pod bisutem i to jeszcze w kolorze czerwonym:))) przeszyłam sobie tylko lekko guziki, bo był trochę za szeroki i teraz w nim śmigam- nikt nie może wyjść z podziwu, że to z ciucholandu płaszczyk
ale on jest bez kaptura no i jest od bustu rozkloszowany- co prawda do kolan, ale boję się, że będzie mi podwiewał, więc zaopatrzyłam sie w ocieplaną parkę w Cubusie- są tam teraz fajne kurtki tego typu, ja wzięłam czarną, ma kaptur, i takie sćiągacze w pasie, że jak teraz wzięłam rozmiar M to po porodzie jak zrzucę kilogramy i sobie ściągne w pasie też będzie dobra, a że to parka więc spokojnie mam jeszcze mimo zmaka błyskawiczego trochę luzu w niej, więc mam zamiar jak spadnie śnieg w niej chodzić

ponawiam moje pytanie, czy któraś z was oriientuje się i mogłaby polecić jakaś szkołę rodzenia weekendową- gdziekolwiek w trójmieście, albo ma sprawdzoną taką szkołę rodzenia indywidualną, gdzie położna przychodzi do domu i mogłaby coś polecić?

image

dziewczyny a czy znacie jakiś sklep we Wrzeszczu albo w okolicy z ubraniami ciążowymi? Oprócz KaMama i sklepów w Manhattanie?

Nie ma żadnego problemu. Możesz zabrać męża, mamę, siostrę itp. Byle nie wszystkich razem ;)

Mam jeszcze pytanko do dziewczyn które były lub będą na usg w Inviccie...za tydzień jestem umówiona na 3d ale zapomniałam spytać czy mogę z mężem iść? Myślicie że nie będzie problemu? Jak to wygląda?

tak, tak kolorystyka jakby co najmniej kobieta zdołowaną być powinna, zgniła zieleń, brąz, czerń...dlatego chodzę w różu :) i to nie ciążowym, bo takiego nigdzie bym nie dostała... i dokładnie ceny, tak jak redlaw napisała, niebotyczne!

Monia Er - zgadzam się z tobą całkowicie a propos ciuchów ciążowych z H&M i C&A - nie cierpię ich ;)
Dlatego ja poprzednio i teraz szukam ciuchów innych marek - 9fashion, top one, sawana, branco... Mniej znane, ale za to bardziej oryginalne i fajniejsze, też nie wszystkie oczywiście, ale jakoś łatwiej mi wśród takich marek coś znaleźć fajnego. I często są też tańsze niż te w sieciówkach.

Ja przymierzałam się do zakupu kurtki z Happy mum, dokładnie tej http://www.happymum.pl/sklep3/index.php?kod_pr=j339e&grupa_pom=plaszcze_kurtki&przesun=690 w Kamamie we Wrzeszczu. B. sympatyczna pani ściągnęła mi w końcu rozmiar M, bo w L tonęłam ale się nie zdecydowałam, bo leży koszmarnie i jest stanowczo za droga. Do zeszłego tygodnia chodziłam w cienkiej kurtce aż się przeziębiłam i sięgnęłam po kurtkę ciążową po mojej kuzynce z zeszłego roku - taka czarna z 9fashion chyba i teraz w niej popylam. Ogólnie źle się w niej czuję, bo kurtka cała czarna i taka workowata, ale trudno, dołożę jakiś jaśniejszy szal i do końca ciąży wytrzymam. Wg. mnie kurtki i płaszcze jak większość odzieży ciążowej w tym kraju są koszmarnie brzydkie i nietwarzowe a kolorystyka wieszaka z ciążowymi ubraniami w H&M czy C&A odrzuca, i kolory i jakoś poniżej krytyki. Gdyby ktoś chciał to mógłby zbić fortunę na fajnych nieprzekombinowanych ubraniach dla ciężarnych, które nie chcą paradować w paskudnych sztucznych koszulach ani też w T-shirtach z paskudnym bocianem na brzuchu. Blee ...

Mi pasuje płaszcz zimowy jak narazie, ale nie mam zamiaru kupowac na 3 miesiące już nic ciążowego, w sumie to kupiłam tylko 2 pary spodni ciążowych i jakoś sobie radzę :) w tej chwili chodzę w polarze, albo w grubym swetrze, myślę, że płaszcz tak od listopada. Jakoś przetrwamy ;)

ja kupiłam na wiosnę płaszczyk i wciąż w niego wchodzę, a na wyprzedaży na wiosnę w Jackpot znalazłam mocno przecenioną kurtkę zimową, która ma sporo luzu i wydaje mi się, że spokojnie starczy do końca. Też jestem zdania, że szkoda kupować specjalnie kurtkę na 2, 3miesiące. A dostałam smsa, że jest wyprzedaż właśnie międzysezonowa w JP&CF z rabatami do 50%, więc może znowu można zapolować na niezłą okazję kurtkową :) największy wybór był z tego co pamiętam w Klifie. Myślę intensywnie o zwolnieniu na początku listopada, a potem mi przechodzi...mała ma taki bunt dwulatka, że chwilami to mam ochotę na wzniesienie się pod sufit jak balonik ;-)

No właśnie ja też w sobotę specjalnie pojechałam do lumpeksów i nic ;/. Na allegro większość to licytacje a nie mam czasu za bardzo bawić się w takie coś ;/ a i tak nie wiedziałabym jaki rozmiar kupić.
Ja jestem straszny zmarźlak więc muszę mieć ciepłą kurtkę nie ma wyjścia (tym bardziej że chodzę do pracy na 7) i się obawiam właśnie że będę zmuszona kupić nową.
No nic poszukam jeszcze w lumpach, w sobotę pójdę na rynek tam też jest sporo używanych.
Jakby któraś z Was znalazła gdzies ciapłą w normalnym sklepie to proszę dajcie znać ;)

Ja też już się w nic nie dopinam od jakiś 2-3 tygodni, więc kupiłam na allegro używany płaszczyk, taki nie do końca zimowy, bardziej jesienny, chyba za 70 złotych mi wyszło, więc niewiele... Stwierdziłam, że pod spód będę zakładać jakieś grube swetry jak coś, zresztą w ciąży to i tak zawsze cieplej człowiekowi jest.
Ale wczoraj moja kuzynka mi zrobiła niespodziankę i przyniosła mi swój płaszczyk z zeszłego roku, zupełnie zapomniałam że ona też w styczniu rodziła. No i na szczęście jest trochę cieplejszy niż ten mój, firmy Top One jakby któraś chciała sobie poszukać :)
Pamiętam, że jak szukałam ostatnio jakiś kurtek to mi się też podobały takie firmy Elpasa, np. taka http://www.elpasa.pl/kolekcja/kurtki/rita_7003_violet.html - chyba większy wybór ma ta firma niż w H&M Mama, a przynajmniej tak mi się wydaje...
Ale i tak drogie to wszystko strasznie, dlatego ja wolałam używaną niż nową... Na allegro da się coś znaleźć, chociaż niestety większość to licytacje, a lepiej byłoby "kup teraz", przynajmniej od razu wiadomo czy cię stać i czy warto się starać.

Jadzia nie badz pewna ze ustapia ;D
Albo ja trafiam na ludzie bez mozgu ;D brzuch juz mam wiiidooooooczny ale czy ktos ustapoil mi miejsca ? Nie , na dodatek pan pchnal mnie plecakiem ;D bo nawet nie zdjal z plecow .

Co do kurtki , owszem jak Wy nie dopinam sie sie juz w zadna ;D Ale powiedzialam sobie ze nie wydam bez sensu 300 , czy nawet 200 zl , na kurtke ktora po porodzie wrzuce do szafy. Wiec zakupilam sobie cieple swetry , polary i beda chodzic w tych co mam tylko nie bede sie dopinac.

Wytrzymam do samochodu z i samochodu . A jak nie to mama bedzie po mnie jezdzic :D taki plan sobie wymyslilam :D

image

Ja pożyczyłam 2 płaszcze od teściowej i mam zamiar w nich chodzić do końca. Teściowa mi nawet guziki przeszyła - taka Kochana jest.

Wygląm beznadziejnie, ale trudno, jakoś przeżyje te 3 miesiące. Z resztą bez ciąży noszę 10 cm szpile, a teraz będę chodzić w jakiś obuchach bo nogi pewnie spuchną. Będę wyglądała jak 100 nieszczęść, ale przynajmniej ustąpią mi miejsca w tramwaju. :P
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak bylam z blizniakami w ciazy, to szybko sie w nic nie miescilam :) tragedia.. na zime musialam cos kupic, bo byla autentycznie zimna zima wtedy, nie dalo sie bez kurtki, czy w czymkolwiek.. kupilam wtedy kurtke na dziale meskim w H&M, myslalam, ze moze malz bedzie ja pozniej osil, ale dla niego rekawy byly za krotkie.. teraz tez bede ja nosic, nawet w swieta ja zaloze, co robic.. szkoda na ten krotkimokres kupowac specjalnyplaszcz czy kurtke..

Lipunia, po przeczytaniu Twojego wpisu mój lumpikowy plan trochę poległ :-) Kurtka/płaszcz to największy problem.

ja też... jeszcze teraz dopinam się w jeden krótki flauszowy płaszczyk, ale to tylko dlatego, ze można było w nim przeszyć guziki bez "straty" fasonu...
Szkoda mi wydawać takiej kasy.. może poszukam w jakimś lumpku albo na allegro..choć wolałabym przymierzyć.

z ta kurtka ciazowa to jest porazka. ja bylam w lumpku choc nigdy nie chodze bo nie moge nic znalezc i tym razem obeszlam dwa i bylo tak samo mimo ze w jednym byla dostawa to zauwazylam ze za ta sama kase moge miec na przecenie nowa rzecz a nie bylo nawet na czym oka zawiesic jeden plasz wcale nie jakis mega cieply i na dodatek nie wiem czy do konca by starczyl i w dodatku jeszcze 110zl bo wyceniony. to juz taniej wychodzi kupic nowa kurtke czy plaszcz z hm mama i odsprzedac za pol ceny. i ja tak zrobie bo w normalnych sklepach tez nie ma nic odcinanego pod biustem. a mam jedna sportowa kurtke to maz mowi ze zle wygladam h a jest dosc obszerna i moglaby starczyc tyle ze po drodze jeszcze tyle swiat ze glupio isc do Kosciola czy na cmentarz w takiej sportowej.

Kamcia01 też będę miała ten sam problem z kurtką.Szkoda mi wydać takie pieniądze na kurtkę ciążową.

image

Inne tematy z forum

nie daje rady,mam juz dosc...... (27 odpowiedzi)

Musze sie wygadac,przepraszam ze tu ale nie mam komu;( Mam 26lat i okolo 100000tys dlugu przez...

otworzyć firmę ?? (37 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

Przeprowadzka - jaką firmę polecacie? (78 odpowiedzi)

Hej! Jaka firmę przeprowadzkową polecacie?? Za dwa tygodnie mnie to czeka i chciałabym...