Styczniowo - Lutowe Mamusie 2013 cz.9

Mamusie i dzieciaczki:
22.12.12 (30.12.12) Madzia_86/ synek Antoś/ 2950 g. 53cm/ Zaspa SN
28.12.12.(03.01.13) Mary_25/ synek Franek/ 3400 g. 55 cm/ Redłowo SN

*** STYCZEŃ ***
07.01.13 (07.01.13) marzena505/ córcia Nadia/3180 g. 54 cm/Kliniczna SN
07.01.13 (17.01.13) Justyna47/córcia Alicja/ Redłowo
10.01.13 (19.01.13) karolinkaku/synek Mateusz/3820 g. 53 cm/Niemcy CC
10.01.13 (10.01.13) lipunia/córcia/3100 g 56 cm/ Wejherowo SN
11.01.13 (14.01.13) anula83/córcia/3470 g. 54cm/ Kliniczna
12.01.13 (17.01.13) redlaw /córcia Ula/3200 g. 55 cm/ SN Redłowo
14.01.13 (06.01.13) Jadzia3/córcia/4640 g. 61 cm/ Zaspa CC
14.01.13 (18.01.13) Ewelina/córcia Lena/ 3890 g. 51 cm/Kliniczna

Dwupaki:

*** STYCZEŃ ***

16.01 piegoosek - dziewczynka
29.01.- kas_44 - chłopiec Mikołaj

*** LUTY ***

02.02 Toldinka - synek Jaś
03.02 Demonix - chłopiec
03.02 marynial-dziewczynka Weronika
03.02 Gabolek - synek Franek
05.02 Monia Er - córka Laura
06.02 monik76r - dziewczynka
08.02 Aleafera
08.02 Ola- synuś
09.02 Tola - chłopiec
11.02.calineczkao2 - synek
14.02Adrienne
14.02 ssabinka - dziewczynka Liliana
23.02 - 01. 03 - iva - chłopiec-Jaś
23.02 kamcia01 - chłopiec
martus_pl
skorupka76

Stary wątek: http://forum.trojmiasto.pl/Styczniowo-Lutowe-Mamusie-2013-cz-8-t437174,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Styczniowo - Lutowe Mamusie 2013 cz.9

a w którym szpitalu byłaś? ja wybieram się w poniedziałek do wojewódzkiego

Demonix gratuluję !!! Piegoosek współczuję, też bym się wkurzyła, czlowiek czeka podniecony, a tu nagle odwołają...może coś się zacznie samo dziac w miedzy czasie. U mnie wczoraj wieczorem i pół nocy był podniesiony alarm, ale wszystko ustało :/ Skurcze były co ok 5 minut tylko, że jedne bolały, a inne nie...do tego straszne kłucie w pochwie i w podbrzuszu, aż jęczałam z bólu. Teraz jest normalnie, tzn skurcze są, ale nie bolą, nic mnie nie kłuje. Nie zauważyłam jeszcze, żeby odszedł mi czop chociaż tak na prawdę nie mam pojęcia jak to może wyglądac. Trzeba dalej czekac...

Piegoosek- w szoku jestem.Który to szpital?Powodzenia

Hej!
Dzis rano o 3 20 urodzialm Mieszka, chłop jak dąb 3.860 kg i 58 cm, poród szybki i w maiere ok:-) nic mnie nie boli. Synek narazie leży na sali adaptacyjnej bo strasznie długo jeczal i nie mógł sie ogrzać ale mam nadzieje ze po obchodzie już mi go dadzą, bo ogólnie wszysko z nim ok :-)

PIEGOSEK cierpliwości, na Zaspie tez tłumy.

Na Klinicznej.. gdyby zaczela sie akcja, to musieliby mnie przyjac, ale lozka nie mogl mi trzymac :/

o rety piegoosek wspolczucia, faktycznie tragedia na maxa :/ a w jakim to szpitalu?

trzymaj sie oby cie szybko wzieli jednak na porodowke

Dziewczyny! Tragedia.. rano doktor odwolal! Nie ma miejsc na porodowce.. ale dooopa.. wstalam o 6tej, zrobilam sobie lewatywe, ogolilam sie, od wczoraj od obiadu nic nie jadlam, bo moze skonczy sie cesarka.. rano bylam glodna jak wilk.. a tu mi lekarz mowi, ze musimy czekac.. koszmar..

Jestem jeszcze dziewczyny.. niestety u mnie nic.. przeterminowana juz jestem ponad tydzien :( trzymajcie kciuki, bo jutro ide na wywolywanie! Oby podzialalo i w koncu mala odpuscila! Na pewno sie odezwe!
Ewelina! Co do rany, to nie powinno raczej tak bolec, powinnas isc do lekarza pokazac ta rane, bo moze jakas infekcja sie wdala i lepiej szybko to pokazac!
Trzymajcie sie i kciuki za nas ;)

Co do kosmetyków to tak jak napialas , + oliwka jezeli chcesz uzywac , krem do buzi. i to wszystko , na salach sa gaziki i czasami sol fizjologiczna.

Mm odpoczatku mamy te samo , mysle ze moze ja cos nie tak zjadlam i moj pokarm jej zaszkodzil. Bo kupy sie nie zmienily , brzuzek twardy nie byl , tylko nozki podkurczala to racja .
Zobaczymy jak dzisiejszej nocy bedzie , jezeli powtorka z rozrywki to wezwiemy lekarza .

Ewelina, a może mm jej nie służy i ma jakieś bóle brzuszka nie zauważyłaś twardego brzuszka innej kupki, przykurczania nóżek tylko kolki chyba od 3tyg sa dopiero no bo troche niepokojące że tak często się budziła. co do rany to się nie wypowiem bo nie wiem.

Heja mamusie:) Jestem w trakcie pakowania torby- naraize pakuję rzeczy dla synka:) Byłam u lekarza- Jas waży 2,5kg- więc raczej duży nie będzie.Jutro kończyny 35 tydziń.Zapisałam sie u położnej środowiskowej- jak urodzę mam sie odezwać.

Ewelina jakie kosmetyki wziać dla maluszka na kliniczna? plyn do kapieli, oktanisept, krem do pupy, waciki, mokre husteczki?

Gorąco pozdrawiam

Moja malutka dziś cala noc miala atak histeri , mąż wstawal do niej doslownie co 20 minut , ja poleglam , coś nie tak sie czulam rana baaardzo bolala , zrobily sie takie dwie nawet duze "górki" nad nia i nie moglam wstac. Hmm ... to normalne ? Czy coś nie tak ? Temperatura ok 36,6. Wiec nie panikowalam. Cały dzien malutka tez krotko mowiac daarla sie , spac spala 10 minut i znow ryk. Na wieczor sie uspokoila.

Ja po 3 godzinach po zabiegu dostalam moja butle z woda z dodatkiem cukru i cytryny :D Rano na sniadanie nie zdarzylam , ale obiad dostalam tak jak wszystkie kobitki ;-)
Co do cukrzycy , caly porod mierzylam cukier i cala noc po porodzie , i chyba do 12. Potem przyszla lekarka i stwierdzila ze nie musze juz mierzyc . Cukrzyca odeszla ;-)

Lipunia gratuluje ! I podziwiam ! Tak jak wszytkie mamy z dwojka dzieci ! :-)

Ooo moje dzieciatko sie obudzilo. Odliczam minuty do powrotu meza ! Jeszcze 30 minut :D
Milej nocy :))

no tez sie zastanawialam co u nich pewnie juz po:)

Krolinka ja mialm meza do 15 potem mama moja byla i dzis juz musiala wyjechac i pierwszy dzien za mna z dwojka:)nie bylo zle najgorzej bedzie w soboty bo zupelnie sami w ndz jezdzimy do tesciow na chwile, a w tyg maly na 4h do przedszkola wiec wazne zeby byl zdrowy. no i zobaczymy 5tyg rzed nami potem bedzie juz maz a potem jak drugi raz zostaniemy sami to mam nadz, ze bedzie juz cieplej.

No właśnie...ani piegoosek ani kas się nie odzywają...ja też wzięłabym herbatniki, albo biszkopty tylko nie wiem czy mi tego nie zabiorą przy tej cukrzycy ciążowej. Może Ewelina ty powiedz czym się żywiłaś w szpitalu po porodzie, dawali Ci do jedzenia to co reszcie?

dziewczyny trzymajcie sie, tak jak lipunia pisze za chwile bedzie po :)
ja tez po cesarce dostalam tylko suchary i herbate bo to dieta pooperacyjna ale bylam tak glodna ze te suchary byly pyszne :)

lipunia podziwiam cie ze jestes sama, moj maz pracuje w tym tygodniu na druga zmiane i ledwo zyje naszczescie jutro juz ma wolne i weekend :) moi rodzice dopiero beda pod koniec tygodnia bo moj tata sie rozchorowal..
lipunia a ty masz kogos do pomocy??
ciekawe jak piegoosek?

powodzenia dziewczyny zdrowia życzę i wytrwałości nie długo i Wy zaczniecie pisać, że już po. ja miałam jedną torbę na patologię i do rodzenia plus ciuszki na pierwszą dobę w jednej torbie potem maż dowiózł resztę i zabierał co nie potrzebowałam, a na wyjście miałam przygotowane w reklamówce to dowiózł.
a po cc u nas dziewczyny dostawały przez 1,5 doby tylko gorzką herbatę i suchary jak ja to zobaczyłam to myślałam, że padne.

ja dzisiaj pierwsza doba sama z dwójką jak na razie nie ma tragedii zobaczymy jak długo bo ja jestem chora katar, kaszel. a mój mały mimo, że w ciągu dnia super do siostry w nocy dostaje jakiś histerycznych ataków gdzieś o 3-4 zazwyczaj i z godzinke mu się schodzi zanim zdoła zowu zasnąć a to akurat atak zazdrości:(no ale co zrobic jakoś musimy to przetrzyac wkońcu przywyknie pociesza mnie to, że mała na razie jest dość spokojna choć wczoraj już myślałam, że ją zaraziłam tak mi zwymiotowała ale potem już cisza dzisiaj też więc pewnie to przejedzenie.

u mnie nadal szyjka twarda i brak rozwarcia, a mały już coraz większy. Ciągle bezsennośc w nocy i obrzęk dłoni i stóp. No cóz trzeba czekać.

My z małą już po ostatniej ciążowej wizycie. Waga na dzień dzisiejszy to ok. 3,5 kg. No i szyjka już miękka i krótka a także pojawiło się małe rozwarcie, tak że ustalony niedzielny termin CC jest już jak najbardziej uzasadniony. Mam nadzieję, że dotrwamy ;)
Ja torby mam dwie, jedną dla Laury drugą dla siebie. Biorę kilka butelek wody mineralnej niegazowanej, małe z ustnikiem, bo najwygodniej, 2-3 paczki herbatników, paczkę biszkoptów i to chyba tyle. W razie czego coś tam dowiezie mąż.

Ja mam dwie torby. Jedną biorę na porodówkę, a drugą mąż mi doniesie jak będzie już po wszystkim. A co bierzecie do jedzenia?

Dziekuje dziewczyny :)
Ja do szpitala mialam jedna torbe , a w niej 2 siatki , jedna na porodowke z rzeczami dla mnie i pierwzy stroj małej. A druga siatke z samymi ciuchami dla Leny . A reszta torby dla mnie :)

Co do kąpieli to kąpali ja po CC podobno tak zawsze jest , pozniej na 2 dobe przyszla Pani z pytaniem czy kapiemy , odmówiłam bo nie chcialam Potem juz nikt nie przyszedl .

Inne tematy z forum

Gdzie kupię duże kartony? (19 odpowiedzi)

Tak jak w temacie, gdzie można kupić duże kartony, nawet takie 150x150x150? Castorama? Praktiker...?

tanie meble kuchenne?Jakie (73 odpowiedzi)

Dostaliśmy po 8 latach czekania mieszkanie z miasta 3pokoje,kuchnia. W kuchni mamy tylko...

nie moge zajsc w ciaze (97 odpowiedzi)

Juz od dluzszego czasu staramy sie z mezem o dzidzie i nic. Wy tez mialysie takie problemy