Styczniowo - lutowe mamusie z maluszkami 2011 *39*

20.12 (02.02) mami.80 - córeczka Alicja 1590g / Zaspa CC
27.12 (20.01) sternchen - synek Kubuś 2920g / Kliniczna
28.12 (31.12) Anna1979 - synek JACEK 3650g, 57cm / Zaspa CC
03.01 (07.01) mydecorations - synek Wiktor 2810,49cm/ Zaspa SN
05.01 (04.01) Salambo - synek Szymon 3560g, 53 cm / Solec W-wa
07.01 (11.01) patysiak - synek Ignaś 2850g, 53 cm / Swissmed CC
13.01 (19.01) olusia30 - synek Krzysiu 3870g,58 cm /Wojewódzki CC
13.01 (03.01) Kobietka - synek Kacperek 3450g / Wojewódzki
17.01 (16.01) Doroti - synek Kacperek 4430g, 60 cm / Zaspa SN
25.01 (21.01) bronka81- synek Marcel 4350g, 58cm/ Kliniczna CC
28.01 (21.01) AnDan - synek Michał 4450g, 60 cm / Redłowo SN
30.01 (06.02) wasssup - córeczka Andżelika 3460g 57 cm Zaspa SN
30.01 (27.01) gwazdka85- synek Aleksander 3760g 61cm / Wojewódzki /SN
31.01 (08.02) Gosiar-córa Alicja 3180g, 52cm /Kliniczna SN
31.01 (18.02) asiuniab73-córka Maria 2350g,50 cm Wojewódzki SN
02.02 (08.02) tina85- córeczka Blanka, 3450g, 50 cm/ Kliniczna SN
03.02 (16.02) Olice - córeczka Marysia, 2810g, 50 cm / Wojewódzki SN
03.02 (27.01) trzydziestka - synek Mateuszek, 3440g, 56cm / Redłowo SN
05.02 (03.02) Magiczna(*)86 - synek Szymon, 3200, 54 cm/ Puck, tak ten zabity dechami ;)
06.02 (08.02) kaficzka - córeczka Iga, 3530g, 56 cm / Kliniczna CC
07.02 (28.01) Iwonka32-córka Lena Jadwiga 3730g, 57 cm / Wojewódzki SN
08.02 (06.02) Magamelka - synek 3360, 55 cm/ Kliniczna CC
08.02 (31.01) lepa_ - synek Piotrek 3800g, 59 cm/ Redłowo SN
09.02 (25.02) jonka6 - córeczka Bianka 3105,53cm / Kliniczna SN
09.02 (30.01) młoda_żonka - córeczka Alicja 3500/57cm/Wejherowo SN
09.02 (07.02) rurka102- Coreczka Alinka (zmiana z Ewelinki) 3040 kg/52cm/ZAspa CC
13.02 (16.02) Oleńka83 - Synek Adaś 3550kg, 56cm/ Zaspa
14.02 (?????) iwonnn - córeczka Ada 3500g, 53 cm / Redłowo SN
18.02 (16.02) devil83 - synek Bartuś 3660g, 58 cm / Zaspa CC
21.02 (10.02) micasia- córeczka Antonina 3.790kg, 59cm / Zaspa SN
21.02 (01.03) KARINA 25, córeczka Maja, 4030 g, 58 cm, szpital Wojewódzki
21.02 (14.02) doti_itod - córeczka Helenka, 3520g, 54 cm / Zaspa
22.02 (20.02) KamiKasia - córeczka Karolinka 3930, 57cm / Zaspa SN
23.02 (07.03) MamOOśka - córeczka Amelka 3500, 55 cm/ wojewódzki
25.02 (25.02) Dorotiii - synek Dominik 4180, 61 cm/ wojewódzki
05.03 (21.02) Chmurka - synek Bartuś, 3470, 55 cm, Wojewódzki, CC
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Styczniowo - lutowe mamusie z maluszkami 2011 *39*

a więc na łóżeczko zdecydowaliśmy się na takie
http://allegro.pl/show_item.php?item=2949226270
przed pójściem spać składała z tatą łóżeczko była bardzo dumna jak tata dał jej wkrętarkę :) a małe powiedziała że mam wziąć i dać dzidzi. Także też powinno być dobrze. Na razie schowałam łóżeczko turystyczne i za jakiś miesiąc chcę je prać, chyba że dzisiaj ginekolog powie mi że coś szybciej planuje mnie położyć na patologię to się będę teraz brała za pranie łóżeczka.

Spała w nowym łóżeczku bardzo ładnie, kilka razy w nocy się na picie budziła, ale myślę że to przez gorączkę. A rano nawet nie kombinowała żeby z niego wyjść, tylko usiadła i się przytulała to lalki. Także mam nadzieję że będzie dobrze. No ale zobaczymy to była dopiero pierwsza noc.

Laktator nieaktualny w nocy wygrałam aukcję także już zakupiłam.

micasia i które łóżko w końcu wzięliście??? jak mała ogólnie zareagowała na nowe łóżko?? (tak ogólnie, a nie przed spaniem)

laktatora niestety nie mam bo miałam pożyczony...

a my właśnie w trakcie odpieluchowywania, jest nieźle (oby nie zapeszyć). od piątku ładnie w domu woła na nocnik a więc chodzi i śpi w majteczkach, na spacerze w weekend tez bez pieluchy. Owszem zdarzają się wpadki z posiusianiem (sporadycznie) ale to w sytuacji kiedy sie bawi i w ostatniej chwili woła.
Niestety póki co do przedszkola zakładam pieluchomajtki bo tam niechętnie woła ale jak dobrze pójdzie to od poniedziałku będzie bez pieluchy w przedszkolu - panie stwierdziły ze dadzą sobie z nim radę :)
Oczywiście Ignaś wczoraj rano przed pójściem do przedszkola robił awanturę że nie chce pieluchy tylko majtki no ale jakoś udało się go namówić na pieluchomjatki.
No i przebiła mu się dolna 5tka :) a więc już 17 ząbków :)

dobra u nas pierwsza noc w nowym łóżeczku :) mała była tak wykończona i z stanem podgorączkowym że po prostu padła. No ale zobaczymy co i jak.
Mam takie pytanko czy któraś ma może laktatorna sprzedaż? Najlepiej bym chciała avent philipsa, ale jak co to mogę inne propozycje też rozważyć.

chmurko zawsze można piętrowo :P (żarcik oczywiście - w pracy jestem, więc mi się udziela czarny humor kolegów)

gratulacje :) te nasze dzieci to już rozumne istotki, więc napewno nie zapeszyłaś mówiąc o tym głośno :D

a z pieluszkami to trzymam za nas wszystkie kciuki, aby poszło sprawnie i bezboleśnie :)

Devil jak tylko by chodziło o kalkulacje to pół biedy, choć łatwo by nie było, ale w tych naszym mieszkanku to już nie wcisnę drugiego łóżeczka :( chyba, ze mąż spałby w wannie,a wolałabym go mieć przy sobie :)
Ale gdyby sie stało byłabym naprawdę szczęśliwa

A się pochwalę, pozbyliśmy sie smoczka!!!!! Obyło się jakoś bez najmniejszego problemu, jestem sama zaskoczona. Już 5 dni bez i bez żadnego upominania o niego, więc chyba nie zapeszę, ze ten etap mamy za sobą :) Jak ja bym chciała , żeby odpieluchowanie u nas też tak gładko poszło, ale to jak będzie ciepło

nie no to to w ogóle nie podlega dyskusji ;)
chodzi mi o to, że jednak mimo wszystko nie mnożysz wydatków razy 2 tylko nieco mniej, a już zwłaszcza na początku, bo później jak dojdzie szkoła dla starszego plus przedszkole dla młodszego albo co gorsza przedszkole i to prywatne dla dwóch ancymonów no to bez porządnych dochodów to "lypa"

w takich sytuacjach (chciałabym, ale wiem że nie mogę bo coś tam) to wspomóc mógłby los ;) i wtedy nie byłoby kalkulacji i pytań... ;p

żarty żartami, ale jednak nie sposób jest namnożyć dzieci wiedząc, że może być potem krucho :( sztuką jest wychować a nie przechować :( bo czasami ryzyko się opłaci, a czasami można sobie baaaaardzo pluć w brodę :(

Hmmm wiesz co devil mysle ze jakby nie kalkulowac to dwojka zawsze wyjdzie drozej niz jedno :)

chmurko a to może właśnie trzeba by było sobie teraz szybciutko trzasnąć drugiego brzdąca (tak rachu ciachu), bo z tego co ludzie mówią to przy dwójce małych dzieci nie odczuwa się dużej różnicy wydatków (gorzej jak już przedszkole czy szkoła wchodzą w grę), a przynajmniej posiedziałabyś rok z maluszkami w domku i wtedy "zakończywszy już produkcję" wróciłabyś na rynek pracy??? może potencjalny pracodawca łaskawiej spojrzy na kobitkę, która już ma docelową ilość dzieci, bo przynajmniej nie ucieknie mu na zwolnienie czy też macierzyński na rok czasu ;)
łatwo się mówi i gdyba komuś z zewnątrz, ale może jest to jakaś opcja??? może warto zaryzykować??? może czasami surowa kalkulacja "opłacalności" nie jest wskazana??? ;)

Oj Devil zdrówka dla małego, nie ma nic gorzego chyba dla mamy jak chory maluszek, a z tą sennością też od razu pomyślałam, ze to może być to, he he :))))

Ja sie muszę przyznać, ze miałam faze na 2 dziecko jakis czas temu, szkoda , że nie wykorzystaliśmy okazji, teraz to niemożliwe, ja bezrobotna, jedna pensja, ach, jeszcze troszkę

mydecorations zabieg mamy na początku kwietnia :( chciałabym żeby było już po wszystkim

a tak poważnie nie obraziłabym się w sumie ;p

a mój mały ma jakąś dziwną gorączkę :( dałam mu teraz nurofen w końcu, ale mu dziwnie skacze ta temperatura :( raz ma 37,3 a za 10 minut 38,5 :/ chwilę później znowu poniżej 38 a po chwili 38,7 (i tu już dałam mu ten nurofen). byliśmy na basenie, wszystko było oki. w wodzie co prawda kaszlał troszkę, ale dzisiaj mocno się ksztusił, więc myślę że to może od tego. wracaliśmy niestety autobusem (auto od tygodnia stoi pod domem) :( i troszkę go wychłodziło zapewne :( mam nadzieję, że mu przejdzie :(
generalnie to mam nadzieję, że to zęby, bo idą mu obie dolne trójki...

hhehehe a kto powiedział, że się staram??? ;)

Chmurko - dzięki za namiary :) Mieliście juz ten zabieg? czy dopiero czekacie?

no devil staraj się staraj :)
ja wczoraj z mężem byłam na 30dziestce u znajomego i po prostu mam takiego zgona z niewyspania, że czuję się jakbym to ja piła a nie mój mąż. :)

hehe nie, nie robiłam, ale okres chyba wyjaśnia wszystko ;) (aczkolwiek ponoć to nic nie znaczy;p)

haha :) Iwona robiłaś teścik ? :)

Devil mam gratulowac? Szybko pisz mi tutaj :)

a ja od kilku dni walczę z mega sennością :( w nocy ledwo żyję jak młody się budzi, w dzień też chodzę śnięta :/ zasypiam podczas młodego drzemki i ciężko mi się z później wybudzić :/ więc albo mój organizm domaga się po prostu dłuuuugiego snu albo.... ;)

Dominik zasypia u nas w lozku najczesciej :/ potem go przekladamy ... Troche lipa ale z naszego mniej wylazi niz ze swojego. Zasypia masakrycznie pozno bo ok 22 - 23 to ja nie mam sily na walke z nim i juz mi obojetne gdzie byle zasnal :) o zmianie lozeczka w ogole nie mysle jeszcze - jest duze , ladne i praktyczne i nie mam potrzeby go zmieniac poki co:)

brrrrr dorotiii aż ciarki przechodzą jak sobie pomyślę co mogłoby się stać :( a z dziećmi to niestety tak jest :( Barti też co prawda zawsze unikał kurków (od samego początku przestrzegamy że gorące i takie tam), ale ostatnio też mu się zdarzyło przekręcić jeden :/ czakt, że mamy na prąd, więc w najgorszym wypadku byłoby gorące, a nie ulatniałby się gaz :(

no ja się właśnie zastanawiam kiedy przełożyć Bartka na duże łóżko. fakt, że teraz powoli próbuję go nauczyć samemu zasypiać, a że ma szczebelki wyjęte, to wychodzi, więc co to dopiero będzie jak będzie miał zwykłe łóżko ;p także nie wiem jaką kolejność zastosować - czy najpierw nauczyć go zasypiać a potem zmienić czy zmienić i już na dużym łóżku go uczyć :/

Inne tematy z forum

bałagan u nastolatki (26 odpowiedzi)

Czy nastolatke da sie nauczyć porządku? Jak to zrobic skoro już nic nie pomaga...W swoim pokoju...

Rodzina zastępcza ??? (16 odpowiedzi)

Witam, Mam sprawę do osób prowadzących rodziny zastępcze. Nagle oszalałam! Znalazłam dla...

otworzyć firmę ?? (36 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....