Sucha skóra

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Mam problem z masakrycznie suchą skórą głównie na nogach.Do tego stopnia,że jak dzień czy dwa nie posmaruję balsamem to jest czerwona i aż szczypie.
W sumie balsam nawilżający też do końca sprawy nie załatwia.

Kiedyś słyszałam aby wlewac oliwkę do kąpieli i chyba spróbuję,kupiłam też nowy balsam dla bardzo suchej skóry ale może ktoś zna jeszcze jakiś skuteczny i prosty sposób?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Sucha skóra

Sprawdz tarczyce. Przy hashimoto skora robi sie tragicznie sucha.
Do mycia nie uzywaj raczej mydla, bo wysusza (ja uzywam kosmetykow moich dziewczyn- dla skory atopowej).

A jesli to tylko kwestia zimy i suchego powietrza, to moze balsam neutrogena?

Używam tylko żelu w płynie bo po mydle chyba bym się zadrapała.

Tarczyca odpada więc może faktycznie to kwestia pory roku.

Poszukam Neutrogeny, słyszałam,ze krem do rąk jest super ale balsamu jeszcze nie miałam.

Nowy balsam Garniera, Hydro Urea, jest rewelacyjny, w białej butelce. Tylko ma bardzo intensywny zapach. Do tego stopnia że jak się wieczorem posmarowałam cała to nie mogłam zasnąć :)

Martek a nawet go oglądałam dziś:) ale w końcu wybrałam JOHNSON & JOHNSON jakaś wersja limitowana 24h nawilżenie dla suchej skóry.No i zobaczymy,super pachnie i lekko się rozprowadza.

Mi np najlepiej pomaga czerwony balsam garniera, lepszy jest niez neutrogena, ale wiadomo kazdemu moze inaczej sluzyc, trzeba wyprobowac, po oliwce mialam jeszcze bardziej sucha skore :-(

Ja smaruję się Atoperalem-nie znam nic lepszego.
Mam b.suchą skórę,alergiczną, wrażliwą jak cholerka.

To pomaga!

Ja polecam olejki w zelu, chodzi mi o formule, mysle ze kazdej firmy sie sprawdza. Ja uzywalam Avonu i efekt byl swietny, szczegolnie po operacjach, gdy moje nogi byly tragicznie suche i bolaly, wiec musialo byc cos latwego w rozprowadzeniu ;) .

Ja też mam suchą skórę, zawsze zimą. Swędzi, szcypie, jest czerwona. Stosuję oliwkę na wilgotną skórę i oliwkowe produkty ziaja, szczególnie masła do ciała. Dobrze się rozprowadzają i szybko wchłaniają, a skóra jest dobrze nawilżona.

polecam La ROche Lipikar Baum
mi pomaga na sucha skore atopowa na nogach.

Physiogel

http://www.physiogel.pl/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=19&Itemid=31

seria oilatum- to ten sam producent .

Ja polecam Epikrem. Stosowałam, dość tłusty ale nie zostawia plan ma ubraniach i pomógł mi bardzo. Skóra była "odnowiona". Stosowałam prawie codziennie i teraz już nie mam problemu. Czasem kupuję go na zimę tylko.

Przy bardzo suchej skórze nalezy unikać balsamow , najlepiej kosmetyki LA ROCHE-POSAY które zawieraja wode termalna
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Sprawa już nieaktualna:)

Pomógł mi wtedy balsam córki emolium:)

parafina ciekla i stala w formie masci, kremu- poszukaj w aptekach, jest polecana i najbardziej naturalna a do tego tania:) i super natluszcza bezzapachowa nieuczula...:) dla niemowlat przy wiecznych problemach skornych mi zapisal lekarz i jak reka odjal...

polecam olej kokosowy :]

Kup Epikrem. Jest dosc tlusty ale wchlania sie dobrze i nie pozostawia plam. Dobrze nawilza i mi bardzo pomogl na przesuszona luszczącą się skórę na nogach.

Balsam E 45.

polecam niemiecki balsam eldena bez parabenow , naprawde natluszcza , za 500 ml zaplacilam 9 zl - kupilam na rynku gdzie sprzedaja niemiecka chemie itp. w zasadzie bylo to z mysla o corci ktora ma atopowe zapalenie skory bo zadne emolianty nawet nie pomagaly a smarowalam jej juz skore wszystkim i o dziwo wlasnie ten balsam sprawdza sie fantastycznie, smarujemy sie wiec obie nawet buzie , mnie nie zapycha , ja polecam

La ROCHE pOSAY ISO-UREA. Polecana nawet dla cukrzykow. tylko to mi przy hasimoto pomaga

ja mam suchą skórę z natury i codziennie muszę ją nawilżać. Oliwka nie nawilża głębszych wartstw skóry, jedynie wierzchnią. Poza tym zapycha pory i nie jest wcale taka wysmienita jak ją się wychwala na lewo i prawo. Balsam garniera do skóry bardzo suchej jest dobry. Jednakże proponuję Tobie tańszą alternatywę (niecałe 10 zł za 150 ml). Jest to krem, który obecnie używam. Z Rossmana niedrogi i z 5% mocznikiem (a to jeden z ważniejszych składników w kremach i balsamach do skóry suchej). Isana, Bodycreme Intensiv. Podaję link: http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=34595

polecam Dexeryl z apteki.... tuba 250 ml niecale 20 zl

idealny na skore z AZS

Ja używam dexerylu do pielęgnacji skóry mojego synka. Mamy zarówno do mycia jak i smarowania ciała. Rzeczywiście cudowny jest - nawilża, łagodzi i koi. Dostępny w dobrej cenie. Jest bardzo wydajny
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

zgadzam się, działa bardzo dobrze a juz połączenie kemu do mycia i do smarowania to daje bardzo dobre rezultaty. Pozdrawiam

Właśnie u mnie bardzo dobrze sprawdził się krem https://hermzlabs.pl/products/healpsorin-cream-50ml . Dzięki niemu już po krótkim czasie odczułam wielką ulgę i przede wszystkim moja skóra jest teraz w o wiele lepszej kondycji także warto na niego postawić

Doskonale nawilża skóre ten naturalny Balsam kokosowy Pahwash z mango

Inne tematy z forum

dom czy mieszkanie??? (432 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

paznokcie hybrydowe (92 odpowiedzi)

hejka, czy któraś z Was ma może manicure hubrydowy?jeśli tak to napiszcie czy jestescie z tego...

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (116 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...