Surowe kary na prywatnych parkingach

Opinie do artykułu: Surowe kary na prywatnych parkingach.

W ferworze emocji, zwłaszcza kiedy chodzi o zdrowie bliskich, zapominamy o wielu rzeczach. Nasz czytelnik parkując pod prywatnym szpitalem, gdzie zaraz miała mieć zabieg jego córka, zapomniał zapłacić za postój. Godzinę później dostał rachunek na 95 zł.

Przyjeżdżając na zabieg z córką do szpitala Swissmed przy ul. Wileńskiej w Gdańsku, pan Tomasz nie sądził, że godzinę później przyjdzie mu słono zapłacić za swoje roztrzepanie.

- Przegapiłem informację o opłatach, dostałem ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Złodziejska firma.

Ja ostatnio w tym miejscu wrzucam 5 zl wypluwa nastepe wypluwa następne wypluwa, jest 7 rano idę do biedronki czekam na kasjera rozmieniam pieniądze na 2zl i 1zl idę zapłacić bilet za oknem na 190 zl siedzi Pan że wschodu we włączonym samochodzie tłumaczę ze nie przyjmuje mknet parkometr, podszedł wrzucił t monet nie przyjmuje, z ryjem wschodnim akcentem ze go to nie obchodzi i odwraca się. Bujam się teraz z tymi złodziejami taka firma, dokonałem calej staranności chciałem zapłacić nie działał parkometr. Finalnie za 5-7 minut gdzie byłem rozmienić monety na mniejsze bo 5 zl nie lokal, miałam 3 monety, ta infolinia wymyślą kolejne bzdury. Jest to 190zl ale nie daruje dla zasady. Taki sobie sposób zarabiania weip i apco wymyślili.

Złodziejska firma.

Parkowałam na parkingu przy Rynku zielonym na Przymorzu. Wybiłam darmowy parking na parkometrze elektronicznym przy sklepie Biedronka na 45 min.( mój błąd, że nie zrobiłam zdjęcia akceptacji). Jakież było moje zdziwienie , gdy po półgodzinnej nieobecności zobaczyłam wezwanie do opłaty dodatkowej. Odwoływałam się, ale dostałam negatywną odpowiedź. Złodziejstwo i wielka niesprawiedliwość. Żadnych informacji o niedziałającym parkometrze. Uważajcie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

WEIP to są najgorszymi lichwiarzami.

WEIP to zwykli oszuści i nikt ich nie kontroluje. W Niemczech za brak biletu płaci się tylko 20 euro, a tutaj 120pln i jak nie zapłacisz w ciągu 4 dni to powinieneś dopłacić kolejne 70zł. Gdzie płacą tyle za spóźnienie? są najgorszymi lichwiarzami.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Lichwiarze są szczególnie szczęśliwi...

... gdyż właśnie o to im chodzi, by płacić pod zastraszenie.

Oni tak działają, szukając ofiar w wystraszonych osobach, które przeczytały tzw. "Wezwanie do wniesienia opłaty dodatkowej".

Zapłaciłeś - są na plus.
Nie zapłaciłeś - nie jesteś frajerem.

Głupi jesteś?

Jak powyżej.
Głupi jesteś?

Lichwa...

.... mam do Ciebie jedno pytanie.
Głupia jesteś? Serio pytam.
Możecie sobie włożyć te wasze wezwania, Wiecie gdzie.

Naiwni zapłacą, a myślacy niezareagują na roszczenia lichwiarzy. Jesteście bezsilni, bo NIC nie możecie.

Bez poważania!

Lichwa śmierdząca na odległość.

Wyrzuć te Ich "wezwanie do wniesienia opłaty dodatkowej" do kosza. Oni nie mają żadnych uprawnień dostępowych do Twoich danych osobowych. Mogą Cię pocałować w "D".

Europark

250 zł opłaty dodatkowej na Morskiej w Gdyni to chyba mocna przesada.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zwrot pieniedzy

Jest decyzja UOKiK by zwrócili pobrane mandaty i inne opłaty niesłusznie wystawione. z dnia 29.12.2023. trzeba poszukać.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Oszukańcz firma

Wystawiają mandaty pomimo opłacenia przez aplikację. Nigdy więcej nawet gdybym musiał szukać parkingu przez godzinę. Nie korzystajcie, może padną.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Uwaga na weip

Kontrolerzy wlepiaja mandaty mimo że ktoś ma wykupiony bilet przez aplikacje epark czy nawet w parkometrze. Wielki żal że Wasz system nie ogarnia i się zawiesza! Wlepiacie ludziom mandaty a potem trzeba się odwoływać od nich!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Opłaca się nie płacić

Jestem po 2 letnim sporze z firmą parkingową (nie miałem biletu ale uznałem że kara jest zbyt wysoka) - skończyło się w sądzie, który zamiast 150 zł kary + odsetki zasądził 50 zł i zwolnienie z kosztów sądowych.

Mandat

Jestem inwalidką.
Mam 72lata.
Stanęłam na miejscu dla inwalidy
W oknie zostawiłam kartę inwalidy.
Dostałam mandat.
Dlaczego
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Do biedronki we Władysławowie z parkingu prowadzi chodnik szeroki na może 3 m. Jest on zlokalizowany pomiędzy ścianą a dwoma parkomatami. Naprawdę ciężko ich nie zauważyć, pomijając oznakowanie na całym parkingu informujące - pobierz bilet. Idąc do biedronki prędzej potkniesz się o parkomat niż go nie zauważysz.

Parkomat jasno informuje o czynnościach jakie wykonuje. Jak np. karta płatnicza jest nieważna albo nie będzie na niej pieniędzy to tak właśnie wygląda reakcja urządzenia - nie pobierze płatności i nie da biletu a wystawi wydruk, że płatność odrzucono aby też klient miał pewność, że pieniądze nie zostały pobrane z karty.

Informacja o nazwie parkingu jest większa niż naklejka skycash

Pani Bogumiło,
Przy każdym wjeździe na parking i przy każdym parkomacie jest tabliczka z logo 4 różnych aplikacji mobilnych. Bezpośrednio pod nią zawsze się znajduje identycznej wielkości tabliczka z informacją jaki parking należy wybrać w aplikacji. Zatem tabliczka z nazwą parkingu jest 4 razy większa niż logo aplikacji (logo aplikacji ma około 10cm średnicy a tabliczka z nazwą parkingu 60cm szerokości). Co więcej nazwa w aplikacji jest tożsama z adresem parkingu i nazwą firmy - w tym wypadku warszawa - PORY - WEIP . Jeżeli wybierze Pani w aplikacji inny parking np. na śródmieściu albo w Radomiu to jest oczywiste że taki bilet nie będzie ważny. Nasza firma nie otrzymuje wtedy żadnej płatności za parking i jest to jednoznaczne z brakiem biletu. Naprawdę nie zależy nam aby nasi klienci kupowali bilety płacąc innym operatorom parkingowym.

Polowanie na mniej uważnych klientów

Proszę uważać na praktyki na prywatnych parkingach WEIP. Jeden z nich znajduje się przy przychodni Carolina Medical Center przy ul. Pory w Warszawie. Wyraźnie naklejony, duży napis, ze można opłacać MobiParking, a pod spodem malutki napis, że trzeba wybierać kod parkingu. Kara za włączenie Mobi Parking bez wyboru lub z wyborem błędnym 160 PLN. Tam podjeżdżają ludzie niesprawni ruchowo. Przejście do słupka (jeden nieczynny) wymaga dużego wysiłku, a z dalszej odległości czytelny tylko napis, że można opłacić MobiParking. nie korzystajice. naciągacze. Carolina Medical Center ma w podziemiach parking dla klientów. Nie wiem, za co jest przyznawany znak Rzetelnej Firmy i Dobrej Firmy, ale na pewno nie za to, że jest rzetelna ani za to, że jest dobra. Naciągacze.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Parking przy urzedzie w Ursusie

Kilka dni temu mąż był w urzędzie w Ursusie i oczywiście chciał uiścić opłatę, ale gotówki nie przyjęło, więc zapłacił kartą i wziął wydruk. Po wyjściu okazało się, że był mandat, bo na wydruku była informacja, że transakcja nie może być zrealizowana... Koszmar, kto ogląda dokładnie wydruk z parkomatu? Był pewien, że wydrukował się bilet. Teraz bezie reklamował, ale oczywiście wiadomo jak się to zakończy. Może ktoś kiedyś weźmie się za to naciągactwo. Tym bardziej przy instytucjach publicznych nie powinien być parking płatny, a tu już od pierwszej godziny...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Złodziejstwo

Jadąc na wakacje zatrzymałam się na zakupy w Biedronce we Władysławowie i po wyjściu okazało się że mam mandat za szybą. Co lepsze partomaty, które stały były nie widoczne i nie działały. Brak możliwości zgłoszenia, gdyż pan który wystawiał mandaty uciekł jak złodziej, gdy usłyszał że wzywamy policję. Jedyna możliwość to internetowa reklamacja, bo nawet konsultant nie odbiera.
A reklamacji nie czytaj, gdyż wysyłają szablonowe odpowiedzi.
Rozbój w biały dzień.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja tam jestem zadowolony

Koncerty na ergo arenie zawsze były płatne i tak samo parking. Teraz jak są parkomaty to nic w tej kwestii się nie zmieniło tylko korków nie ma na wjeździe. Wjeżdżając na teren ergo klikam w aplikacji opłatę i idę na koncert i mnie nic interesuje i żadnych problemów nie miałem. Na stronie ergo areny przy imprezach zawsze jest informacja czy bilet na parking kosztuje 10 czy 30zł.
Z tego co piszesz to rozumiem, że chciałaś zaoszczędzić 30zł i nie kupować biletów. Tam parkomaty wymagają numeru rejestracyjnego więc jak już kupisz bilet to ciężko dostać jakiś mandat. Kilkaset innych kierowców musiało uiścić opłatę a Ty stwierdziłaś, że powinnaś mieć parking za darmo bo może 30zł to za dużo. Ok.. miałaś prawo myśleć że to dużo i zaparkować 2 kilometry dalej na bezpłatnym parkingu. Ale chcąc oszukać firmę parkingową czy też ergo arenę to raczej kto inny wykazał się brakiem kultury i cwaniactwem :\ Na wsi ludzie zazwyczaj mniej cwaniakują.. są może czasami trochę prości ale też często bardziej uczciwi.