Surowe kary na prywatnych parkingach

Opinie do artykułu: Surowe kary na prywatnych parkingach.

W ferworze emocji, zwłaszcza kiedy chodzi o zdrowie bliskich, zapominamy o wielu rzeczach. Nasz czytelnik parkując pod prywatnym szpitalem, gdzie zaraz miała mieć zabieg jego córka, zapomniał zapłacić za postój. Godzinę później dostał rachunek na 95 zł.

Przyjeżdżając na zabieg z córką do szpitala Swissmed przy ul. Wileńskiej w Gdańsku, pan Tomasz nie sądził, że godzinę później przyjdzie mu słono zapłacić za swoje roztrzepanie.

- Przegapiłem informację o opłatach, dostałem ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak cię podejdzie nim wrócisz od parkomatu ,to zrozumiesz gorycz zrobionych na szaro , poczytaj neta , to są historie dla organów ścigania , nie życzę Ci tego , ale może i Tobie trafi się podobna , ciekawe czy będziesz miał tyle entuzjazmu dla ustalonego "prawa"
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Euro Park

Firmę znamy , a na ich stronce logo Rzetelnej Firmy , od dzisiaj dla mnie to logo już nic nie znaczy
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zgadza się , tylko kwota pozostawia wiele do życzenia , 20 zł rozumiem mój błąd , to więcej niż bilet całodniowy , 95 zł to przeginanie , efekt u mnie taki , na parkingach EP więcej nie zaparkuję i proponuję tak wszystkim których zrobili na szaro , bo co uczciwości firmy nie muszę nic pisać
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

nielegalna opłata

Dane osobowe wyłudzają nielegalnie z CEPIK i ja się pytam,gdzie ustawa RODO? Obcy kapitał dysponuje naszymi danymi osobowymi.

jysk gdańsk uwaga parking!!! EuroPark nowocześni złodzieje

Łupią okradają na całego parking Jysk gdańsk ul. Grunwaldzka, kontroler z firmy EuroPark czai sie
i wlepia klientom mandaty po 95zł, wiecej tam zakupów nie robię!!!
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zgodnie z prawem

Prawo własności mówi wprost, właściciel może pobierać opłaty za np. najem miejsca, określa to zazwyczaj jakiś cennik czy regulamin. Jeśli jakaś firma dzierżawi teren to staje się właścicielem. Parkowanie wbrew regulaminowi stanowi wniesienie opłaty za powstały najem, brak zapłaty w zakreślonym terminie powoduje wyłudzenie płatnego miejsca parkingowego. Dlatego zwykle kwoty są podniesione, podobnie działa to również u innych podmiotów, korzystając z przejazdu środkiem lokomocji, czy tankując samochód i nie dokonując zapłaty, poddajemy się wykroczeniu, policja takiemu podmiotowi musi udostępnić dane, ponieważ staje się poszkodowanym. Policja ustala „kierowcę” i kieruje z zawiadomienia spółki wniosek do sądu z urzędu, a pokrzywdzony podmiot przystępuje do procesu jako oskarżyciel posiłkowy, tym samym uzyskując podwyższone świadczenie za powstały najem. Analizowałem wiele firm tego typu na rynku bo sam pod swoim sklepem miałem problem z parkowaniem klientów, nie mieli gdzie. Wtedy ze śląska pojawiła się z ofertą spółka Prawne Rozwiązania Parkingowe. Zajrzyj na strone prp24.pl tam wszystko jest opisane, dział galeria i zakładka policja. Sam zobaczysz jak to wyglada.
Dodam jeszcze że rozmowa z tym podmiotem jest na wysokim poziomie, a ich wiedza obala wszelkie mity.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7

Ukarany

Ta firma to gnojki ją obsługują, odwołuje się bo miałem bilet.
Po dziesięciu minutach jak wyszyłem ze sklepu stali przy samochodzie i miałem za wycieraczką wypisany mandat mało brakowało by w pier....l dostali.
Też już z tych sklepów co szukają frajerów obsługiwanych przez europark bez swojego parkingu nie będę korzystał konkurencja jest duża.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Próbuję od nich wyciągnąć fakturę

napisałem, żeby mi przesłali fakturę. Nie chcą. Czy oni na pewno płacą VAT?
Jakim sposobem skarbówka tego nie sprawdza?
Główny problem polega na tym, że sklepy , których parkingi obsługują - np Leroy w Oliwie
w ogóle na to nie reagują. Takie sklepy omijam w przyszłości.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Europark

Miałem bardzo podobną sytuację dziś przed CH Oliwa. Może osoby, które czują się poszkodowane przez Europark powinny się "skrzyknąć" i wnieść pozew zbiorowy? Dobrym pomysłem jest też bojkotowanie centrów handlowych lub innych miejsc przy parkingach obslugiwanych przez Europark.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 1

Europark

Zaparkowaliśmy z mężem w Gdańsku przy salonie meblowym Poszliśmy zaraz po bilet do parkomatu, gdy przeszliśmy z biletem by włożyć za szybę już za wycieraczkami było żądanie zapłaty. Wystawione w tytule samym czasie co wydrukowany bilet parkingowy.Zaplacimy i idziemy do prokuratora.Traktujemy to jako wymuszenie zapłaty.Podlega to karze zgodnie z prawem.Mafia.Napiszemy reklamację,ale kara za wymuszenie też musi być.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wysysają portfele w świetle prawa

Ta firma dalej żeruje na nieuwadze kierowców !!!!! Tablice pochowane pod biedronkami, zero szlabanów, wjeżdżasz a na 5 min. i do widzenia, bilecik za szybą.... państwo Polskie pozwala na takie praktyki... to smutne..
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

mądrala

Prowadzę sklep.Jeśli przed wejściem do sklepu wywieszę kartkę " W sklepie można przebywać tylko 5minut. Za przekroczenie czasu na miejscu pobierana jest opłata dodatkowa w wysokości 1000zł. Przy wejściu prosimy o pobranie numerka i umieszczenia go w miejscu widocznym na ubraniu lub ciele". Czy to by było zgodne z prawem i zasadami współżycia społecznego.Właśnie tak postępuje firma EuroPark. Butnemu Prezesowi tej firmy na pewno nigdy nie podałbym reki. A w ogóle ciekawy jestem skąd oni się biorą, jakie mają kwalifikacje i wykształcenie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

bojkotuję

Dołączam się do bojkotu!!!!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

europark Katowice

W Katowicach ktoś ich wpuszcza na coraz więcej parkingów.Firma działa na granicy prawa i jest to kapitał zachodni,konkretnie skandynawski a siedziba w Warszawie,to chyba jakieś mieszkanie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

najgorsze jest to, że oni potrącą ci pieniądze na podstawie danych z cepik, bez rozprawy sądowej nawet...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Europark

Ja dzisiaj miałam taką samą sytuację. Zaparkowałam w garażu podziemnym. Nie wiedziałam, że dzierżawią również garaż. Jak Pan/Pani sprawa została załatwiona?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

od dzis nie kupuję

Od dziś rezygnuję z zakupów w MediaMarkcie i leroy merlin w Oliwie. Parkowałem kilka minut, kupiłem 1 kwiatek za 15 złotych. Ich facet wyraźnie polował na takich. Proponuję bojkot sklepów z parkingami obsługiwanymi przez EuroPark
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 2

zbiorowy pozew

660 610 763