Surowe kary na prywatnych parkingach

Opinie do artykułu: Surowe kary na prywatnych parkingach.

W ferworze emocji, zwłaszcza kiedy chodzi o zdrowie bliskich, zapominamy o wielu rzeczach. Nasz czytelnik parkując pod prywatnym szpitalem, gdzie zaraz miała mieć zabieg jego córka, zapomniał zapłacić za postój. Godzinę później dostał rachunek na 95 zł.

Przyjeżdżając na zabieg z córką do szpitala Swissmed przy ul. Wileńskiej w Gdańsku, pan Tomasz nie sądził, że godzinę później przyjdzie mu słono zapłacić za swoje roztrzepanie.

- Przegapiłem informację o opłatach, dostałem ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ciekawe kto teraz umyje kontrolerowi samochód po tym jak pani obrzuila go jajami.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

no właśnie "czytać"

No własnie "czytać"
regulamin dotępny przy wyjeżdzie
to tak jakbys brąl kredyt ale warunki i szczegóły to zobaczyśz z kwitkami do wpłat
Regulamin (jak ktoś zauważył) powinien być na wjeżdzie z jasno określonymi stawkami i mozliwymi sposobami płatności i wtedy nie byłoby problemu.
Mogę zapłacić ale muszee znać warunki

swoją droga przy takich cenach i jakości obsługi tam ddodoatkowa kasa za parking to czyste ździerstwo

Do Swiss standardów jak wodac jeszcze im brakuje trochę
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wczorajszy śnieg

Wczoraj po obfitych opadach śniegu, parking który nadzoruje wspomniana firma- w Oliwie przy Almie, był kompletnie zasypany, nie odśnieżony.Była to godz 18.Nie przeszkadzało to w kasowaniu opłat.Zwróciłam uwagę sprawdzającym kwitki.Usłyszałam parę nie miłych słów.To jak to jest?Potrafią kasować za parkowanie a kto ma sprzątać?No tak ,Warszaw daleko.Paranoja!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mamy cwaniaka.

To właśnie właściciele tych parkingów to wielkie cwaniactwo,a właściwie obiektów przy których są umieszczone. Wszędzie w Europie i na świecie przy obiektach użyteczności publicznej takie jak szpitale, stadiony parkingi powinny być Darmowe! To jest kupienie na ludzkich zachowaniach. Żałosne i nieludzkie.

nie zwracaj się do firmy a do szpitala, to szpital ma % z tego co oni wyciągną z ludzi bo szpital nie dał im parkingu za free by to se oni zarabiali.
podziękujcie naszym ex/ obecnym (może przyszłym) rządzącym że tak mamy!
Lecz podsumowanie jest dobre z ZKM za roztargnienie się płaci nawet jadąc do szpitala publicznego bez biletu mandat się nalerzy!

Możesz poczekać na śmierć z NFZ wyjdzie Ci taniej.

Osoba niepełnosprawna parkująca na kopercie jest uprzywilejowana,

bo ma kopertę do swojej dyspozycji.
Poza tym jest traktowana jak każdy inny, czyli nie ma dyskryminacji.

Jacy jesteśmy ?

Nie przyjechał dla biznesu /swojego/ czy rozrywki a dla ratowania zdrowia a mimo tego łupią go jeszcze za parking.Szczyt hipokryzji !
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ale on chce 100 bo ma córkę w Gdańsku na studiach

A jak ona już skończy te studia, to wytłumaczy mu, że pisze się wjazd, a nie wiazd.

K***a k***e łba nie urwie. Swój trzyma ze swoim.

Bo ten Swissmed to medyczny wzór cnót i szlachetnie przestrzega przysięgi Hipokratesa. Hehe.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Akademię to jeszcze rozumiem. Budżetówka, każdy grosz się dla nich liczy, żeby na strzykawki jednorazowe było

a pan doktor się nie spóźnia bez powodu, skąd wiesz, może pół nocy operował jakiś nagły przypadek i chciał chociaż do domu skoczyć się ogarnąć zanim zacznie przyjmować pacjentów.

Gorzej jak prywatne medy, które kupę kasy biorą za wizytę sobie każą bulić za parking, to już jest pazerota daleko poza granicami przyzwoitości.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

To jest chamstwo i naciągactwo na maksa pod ładnym szyldem "komercjalizacja powierzchni"

Prywatny podmiot medyczny, który bierze kupę szmalu za każdą wizytę nie mówiąc już o operacjach, mógłby chociaż dać ludziom spokojnie zaparkować za darmo w ramach "usługi medycznej" którą świadczy za grubą kasę. Ładną wizytówkę sobie Swissmed wystawia jak jeszcze nie wejdziesz do budynku a już bulisz.

No ale na temat "moralności i etyki" prywatnych podmiotów medycznych mógłbym już duży artykuł napisać. Przećwiczyłem sobie prywatny abonament medyczny w jednym takim i jedyne z czego mnie wyleczył, to z naiwnej wiary, że prywatna służba zdrowia jest lepsza od publicznej Jest tylko szybsza diagnostyka, nic poza tym i do niczego więcej to-to się nie nadaje. Mam wrażenie że w tych prywatnych to pracują jakieś totalne miernoty medyczne, jakieś odrzuty ze szpitali, których przyjęli dyrektorzy tych "-medów" znajomi ze studiów. Szczegółów sprawy nie mogę opisać bo sprawa może się skończyć w sądzie albo nawet w mediach sobie obejrzycie/posłuchacie/poczytacie i będzie to G***O wrzucone w wentylator obalające mit o cudownych "mega-profesjonalnych i troskliwych opiekach medycznych"
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

zrozum marny człowiecze, to jest szpital, wiadomo, że do szpitala nie przyjeżdża się dla przyjemności

i jeszcze żerować na tych ludziach z takimi opłatami - tylko w Polsce
pojedź do urzędu, tam szlabanik, za szlabanikiem samochodziki ale nie petentów a urzędasów, tam niech sobie taka firma żeruje. ale płacenie z własnej kieszeni a nie na koszt nas wszystkich
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sam jesteś skandal

A niepełnosprawność ma zwalniać z opłat? Znak D18a z tabliczką T29 ma zagwarantować niepełnosprawnemu wolne miejsce parkingowe, nie bezpłatne miejsce parkingowe. Rozumiesz?

nie zrozumiesz niepełnosprawnego nie będąc nim

łatwo siedzieć przy kompie w korporacji i pisać bzdety