Surowe kary na prywatnych parkingach

Opinie do artykułu: Surowe kary na prywatnych parkingach.

W ferworze emocji, zwłaszcza kiedy chodzi o zdrowie bliskich, zapominamy o wielu rzeczach. Nasz czytelnik parkując pod prywatnym szpitalem, gdzie zaraz miała mieć zabieg jego córka, zapomniał zapłacić za postój. Godzinę później dostał rachunek na 95 zł.

Przyjeżdżając na zabieg z córką do szpitala Swissmed przy ul. Wileńskiej w Gdańsku, pan Tomasz nie sądził, że godzinę później przyjdzie mu słono zapłacić za swoje roztrzepanie.

- Przegapiłem informację o opłatach, dostałem ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ty jesteś wytworem uczelni w Polsce...

tam się wbija do czach przygloopow, nienawiść do innych a stawianie tylko na swoje...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

podpowiedz, jak?

dwa szlabany, parkometr i kwoty jak z kosmosu?
niezły biznes, ale że szpital zgodził się na takie rozwiązanie? wy...ebać cwaniaków i pijawki!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

AKADEMIA MEDYCZNA

Na terenie Akademii Medycznej za godzinę trzeba zapłacić 8 zł. Nieważne, że jesteś osoba niepełnosprawna i dojście sprawia ci trudność. Pan doktor się spóźnia 2 godziny a ty za to płacisz.. I co??? Ano nic Akademia się wzbogaca.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja parkowalem anglika 2 tygodnie

papierkow mam ze 20.A gosciu jak mnie widzial piany dostawal
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wasze ulice

nasze kamienice. Strzeż się goju uwłaszczonej za1% hołoty.

ale

aby zapoznać się z regulaminem musisz wjechać na parking. Wejście do mieszkania nie jest równoznaczne z podpisaniem aktu notarialnego lub umowy najmu
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Widocznie była przerażająca historia, może stresująca ?

Tak jak mówili porzednicy- szlabanu niema- regulamin przy wyjeździe. Osoba płaci co miesiąc abonament w "szanującej" się firmie medycznej i jeszcze płaci za parking ? Dla mnie na logikę dla posiadających abonament - klientów parking za free, tak jak w supermarkecie. To powinno być wliczone w koszty usługi medycznej. Nie każdy zjadacz chleba wie, że to jakaś obca firma EUROPARK Z WARSZAWY.

A chorobę chętnie oddam cwaniaczku zza monitora....

pozdrawiam,
CÓRKA !!!!!!!!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

dobrze, że przyajmniej od razu się sam/sama zaliczasz do kategorii cymbałów

bo zazwyczaj tych niepełnosprawnych wożą rodziny i NIC Ci do tego jakimi jeżdżą autami !!! Myślę, że więcej ludzi zarobiło to uczciwą pracą, a takie komentarze piszą jacyś zawistni ludzie. Auto mojego taty jest dużo wygodniejsze i jestem wdzięczna że mnie wozi gdy mam jakąś wizytę.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

He, he, nie mają kompleksów Warszawy ?

To dlaczego w każdej rozmowie telefonicznej w pendolino na poczatku pada sakramentalne : "Właśnie wracam w Warszawy...." ? :-)

sprawa do zgłoszenia w UOKiK

co znaczy tekst- wjeżdżając na parking zgadzasz się na zapisy regulaminu, którego nie znasz bo znajduje się przy wyjeździe z parkingu.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

ciekawe ile tam

WC kosztuje
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

A co na Swissmed

Jak w temacie.
Może trzeba przemyslec zmianę opiekin medycznej, przecież to też świadczy o Swissmed - skoro to tolerujabt chyba im nie zależy na pacjentach
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie rozumiesz. Karetka pojezdza pod szlaban kierowca bierze kwitek i bramka sie otwiera tylko ze nie placi za to.

Jeśli wogóle to powinien byc szlaban, automat do pobierania kwitka i automatyczna kasa przed wyjazdem. I finał. Żadnych kar. Płacisz za czas rzeczywistego postoju i musisz zaplacic bo inaczej nie wyjedziesz. Obecny system kar to zwykłe naciąganie ludzi.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

3 lata temu był tam darmowy parking :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czyli w zasadzie wszędzie powinno się zrobic porządek, bo wszędzie jestesmy klientami. Bez sensu komentarz abo zrobic porządek ze swissmedem i że wstydu nie maja, parking ma osobnego właściciela.