Swissmed poród 2014

link do poprzedniego wątku:

http://forum.trojmiasto.pl/swissmed-porod-2013-t446675,1,130.html

Urodziłam Córę 1 ego marca. Nad wyborem szpitala zastanawialiśmy się kilka miesięcy. Rozważałam poród na klinicznej, ale po informacja o ilości studentek oglądających poród odpuściłam. składaliśmy się z Rodzicami, wiec było łatwiej.

Chodziliśmy na szkołę rodzenia - p. Joasia to właściwa osoba na właściwym miejscu- spokojna, rzeczowa, wymagająca, ale potrafiąca przekazać wiedzę.

czatowaliśmy na Jej dyżury i się udało :. poród 4,5 h od momentu przyjazdu z lekkimi skurczami, udało się bez nacięcia, znieczulenia i oksytocyny. Słuchałam Jej poleceń i akcja szła spokojnie. Za taki przebieg narodzin będziemy zawsze Jej wdzięczni.

Oddział kameralny- 7 osobowy- pierwsze dwie noce z miła koleżanka, trzecia tylko z Córą. Lekarze kulturalni i konkretni. przekazywali co na bieżąco się dzieje, informacje o moim stanie i Dziecka.

Panie salowe miłe, praktycznie niewidoczne i chętne do pomocy.
obiady dobre, lekkie- nie ma problemu , żeby dostać dokładkę wystarczy powiedzieć i bez problemu. Pokoje są jasne, czyste i przestronne.

art. higieniczne dokładane na bieżąco, mleko dla Dziecka dostępne.

Osoby, które tam rodzą to zwyczajne, fajne Kobitki- uśmiechnięte , zrelaksowane, mam nadzieje, ze będziemy miały kontakt na dłużej.

Ważne, by idą do Tego Szpitala nie nastawiać się na wojenkę i walkę o luksusy. komfort jest, ale wszędzie są ludzie, którzy wykonują swoją pracę i też chcą czasem żeby się do nich szczerze uśmiechnąć i normalnie porozmawiać jak im mija dzień, a nie słuchać wymagań i oglądać niepotrzebne fochy. wystarczy okazać zrozumienie, a zostanie się zrozumianym :).
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Swissmed poród 2014

Jak wygram w Lotto to stawiam prywatny szpital położniczy;-)
A póki co proszę nie szerzyć czarnowidztwa i nie stresować ciężarnych. Mój lekarz nie wycofał się z wersji o Gdyni od kwietnia i dopóki mi nie powie, że jego kumpel S zrezygnował z otwarcia oddziału, to w żadne formowe plotki nie wierzę!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jak wygram w Lotto to otwieram prywatny szpital położniczy:-)
A póki co mój lekarz nie zdementował wersji z Gdynią od kwietnia, więc nie tracę nadziei...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pamiętam, że kiedyś Invicta miała budowć szpital w Sopocie, ale coś tam się niestety nie udało, a szkoda:(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

GDANSK GDYNIA SOPOT, wielka aglomeracja i nie ma choć jednej prywatnej kliniki położniczej. W głowie się nie mieści. Ludzie w kosmos latają a w Trójmiescie, w 2015 roku, nie ma ani jednego prywatnego oddziału położniczego. Wstyd zwyczajny. A konkurencja śpi, zamiast otworzyć oddzial i zarabiać. Mam nadzieje, że coś się ruszy...
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2

Mala mi czytając posty az ciary mnie przechodzą, kurczę ja mam wizytę na 14 moze czegoś się dowiem, na pewno nie spocznę,aż znajdę rozwiąznaie, wówczas sie podzielę, Nie mogę rodzić sn, raz już zostałam potraktowana na klinicznej tak, że lekarze powinni być karani za takie traktowanie pacjentek, to moja 3 ciąża i mam nadzieję, ze to dziecko urodze tak jak syna 4 lata temu przez cc i że będzie mi dane mieć 2 dzieci :) Udam sie do tego lekarza z zaspy, ale też do innego, w ogóle to jak wyląduję w publicznym szpitalu to nie podpiszę, żadnych dokumentów potwierdzających zgodę na sn, bo po cc mamy takie prawo, ale liczę, ze do paźdzernika znajde rozwiązanie dla siebie i moze innych dziewczyn, które nie chcą z róznych powodów rodzić naturalnie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

No bez jaj, mam nadzieję, że to nieprawda. To już wiadomo, że sanepid nie wyda pozwolenia mimo, że nie było kontroli? Nie brali by się za remont gdyby było wiadomo, że kontroli nie przejdą.

Angelikaa
Niestety w panstwowym szpitalu nie mamy wiele do powiedzenia, a nawet jak powiemy to nikt sie tym nie przejmie. W trojmiejskich szpitalach nawet jak masz wskazania to ich nie szanuja i robia wiele rzeczy bez zgody pacjentki, mecza do kresu wytrzymalosci, przetrzymuja po terminie, podaja oksytocyne, tna a przeciez da sie bez tego:(
Nie wiem, rozwazalam sn, ale jak sprawy przybiora taki obrot jak wyglada to pozostaje mi chyba umowione cc w lodzi. Nie dam sie traktowac jak krowa cielna, ktora mozna zarzynac do kresu wytrzymalosci bo ktos ma takie widzi mi sie:(
Moze gdybysmy cc mialy pol roku temu ...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

Czy to jakiś żart? Przecież Sanepid w Gdańsku się nie zgodził, a teraz w Gdyni znowu? Przecież to jest w prywatnej klinice to co im tam nie pasuje? Za mało w łapę dali? No ku.... Wykończę się nerwowo:/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Znajoma mówiła, że niestety sanepid nie pozwoli otworzyć porodówki. Będą się budować więc min. rok jeszcze :/
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

@praca ja również poproszę o info na maila lew47@wp.pl
z góry dziękuję :)

A czy któraś z Was nie ma nowych wieści na temat Cliniki Mediki? Lubię klarowne sytuacje. Płaci się i oczekuje określonego poziomu usługi od wszystkich zaangażowanych w jej świadczenie.

~praca... ja również będę wdzięczna za wszelką pomoc i informacje. Z góry ślicznie dziękuję za wskazówki.:-) Pazdziernikowa_Mama@interia.pl

Praca ja również proszę o mejla: shiri1@wp.pl :)

Ja byłam w sobotę, była brunetka w średnim wieku. Niby miła, ale takie teksty waliła, że nie wiedziałam czy śmiać się czy płakać, czy do szpitala się kłaść czy co. A usg trwało 3 minuty może ;/ opinie ma niefajne ;/

@praca

Dostałam maila. Serdecznie dziękuję. Niech Ci dzieciaczki zdrowo rosną :)

Powysyłałam Wam maila. Mam nadzieje ze pomogłam, jakby cos to piszcie. Sama sie stresowałam całą ciąże, ale jeszcze istnieja normalni, ludzcy lekarze którzy zrozumieja kobiete:) Powodzenia życze i szczęśliwych rozwiązan:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

może przeslijcie sobie wzajemnie jeśli pierwsza osoba dostała, albo tutaj podzielcie się treścią - będzie sprawniej :)

Ja byłam w niedzielę popołudniu u młodej blondynki. Cuda widziała na tym ekranie USG. A użytkowniczka praca jeszcze tu zajrzy i wyśle nam maile???

Dziewczyny, a mówicie o tej pani doktor z soboty czy z niedzieli, bo podobno były 2 różne od USG. Ja byłam w sobotę i też się nasłuchałam ciekawostek od niej....

To faktycznie pocieszna ta pani dr z Zaspy skoro tak mało zorientowana ,bo jeżeli chodzi o krojenie na Zaspie to cięcie mi tam zrobili rewelacyjnie,praktycznie nic nie widać.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

szukam niani Redłowo Wzgórze św. Maksymiliana (7 odpowiedzi)

Witam, poszukuję niani na okres wakacji dla dwójki dzieci, Syn jest samodzielny i w lipcu będzie...

Sprawdzone sposoby na odchudzanie:) (71 odpowiedzi)

Cześć Dziewczyny! Podzielcie się swoimi sposobami na skuteczne odchudzanie:) Ja muszę zrzucić aż...

przedszkole NR 27 W GDYNIA; MALUTKOWO opinie (25 odpowiedzi)

proszę o opinie tego przedszkola. szukamy fajnego przedszkola dla naszego dziecka...