Swissmed poród 2014

link do poprzedniego wątku:

http://forum.trojmiasto.pl/swissmed-porod-2013-t446675,1,130.html

Urodziłam Córę 1 ego marca. Nad wyborem szpitala zastanawialiśmy się kilka miesięcy. Rozważałam poród na klinicznej, ale po informacja o ilości studentek oglądających poród odpuściłam. składaliśmy się z Rodzicami, wiec było łatwiej.

Chodziliśmy na szkołę rodzenia - p. Joasia to właściwa osoba na właściwym miejscu- spokojna, rzeczowa, wymagająca, ale potrafiąca przekazać wiedzę.

czatowaliśmy na Jej dyżury i się udało :. poród 4,5 h od momentu przyjazdu z lekkimi skurczami, udało się bez nacięcia, znieczulenia i oksytocyny. Słuchałam Jej poleceń i akcja szła spokojnie. Za taki przebieg narodzin będziemy zawsze Jej wdzięczni.

Oddział kameralny- 7 osobowy- pierwsze dwie noce z miła koleżanka, trzecia tylko z Córą. Lekarze kulturalni i konkretni. przekazywali co na bieżąco się dzieje, informacje o moim stanie i Dziecka.

Panie salowe miłe, praktycznie niewidoczne i chętne do pomocy.
obiady dobre, lekkie- nie ma problemu , żeby dostać dokładkę wystarczy powiedzieć i bez problemu. Pokoje są jasne, czyste i przestronne.

art. higieniczne dokładane na bieżąco, mleko dla Dziecka dostępne.

Osoby, które tam rodzą to zwyczajne, fajne Kobitki- uśmiechnięte , zrelaksowane, mam nadzieje, ze będziemy miały kontakt na dłużej.

Ważne, by idą do Tego Szpitala nie nastawiać się na wojenkę i walkę o luksusy. komfort jest, ale wszędzie są ludzie, którzy wykonują swoją pracę i też chcą czasem żeby się do nich szczerze uśmiechnąć i normalnie porozmawiać jak im mija dzień, a nie słuchać wymagań i oglądać niepotrzebne fochy. wystarczy okazać zrozumienie, a zostanie się zrozumianym :).
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Swissmed poród 2014

Również podaję maila do praca.. z prośbą o namiary - superstar0311@op.pl

Też byłam na usg na tych targach, ta lekarka to jakaś pomyłka, poczytaj o niej opinie, wcale się nie dziwię, że była w szoku ;/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Do praca.....
eda.kania@wp.pl

Ciekawa jestem jednak jak na tej Zaspie kroją, mówiąc dosadnie. I czy jest opcja wejścia przed 39 tygodniem. A propos cięcia to miałam ostatnio nader ciekawą rozmowę na targach Mother and Baby. Lekarka z Copernicusa, a obecnie to i Wojewódzki i Zaspa, robiła na targach USG. Była zaskoczona, że jestem po cc, powiedziała, że myślała, że moja blizna na brzuchu to ślad typu odcisk od rajstop. I że to niewiarygodne, że taką mam bliznę po cc. Dodam, że zdaniem kilku lekarzy mam bliznę za długą i krzywą, ale że dobrze się zagoiła i jest bardzo nisko, nie mam narzekam. No ale żeby się tak zachwycać? To jakie cięcia ta pani doktor wykonuje lub widziała tam gdzie pracuje???
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

tak, tak, wysoki blondyn w okularach:) dokładnie:) Kobitki powysyłam Wam maile w południe, bo mi moje Maleństwo daje popalic od wieczora

@praca, będę wdzięczna za więcej informacji na temat cc na Zaspie.
mój mail : ostinato@wp.pl

Przepraszam to było do osoby o nicku praca201479 , źle spojrzałam na nick

Akurat ja nikogo nie polecałam i nie polecam, bo nie znam. Nie mam też innego źródła jeśli chodzi o cc. Jeszcze zanim zaszłam w ciążę, wiedziałam, że w grę wchodzi tylko prywatna placówka, mimo, że mój ginekolog odradzał. Do rozwiązania zostało mi niecałe 5 miesięcy więc może się uda.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Marynarka chyba się domyślam o kim piszesz , sama tu podpowiadałam wysoki blondyn w okularach, ja niestety za póżno się zorientowałam i płaciłam w swiss za CC, sierpień 2014. Chyba że jest jeszcze jakieś inne źródło napisz czy się mylę czy nie, dzięki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Hej
Ja tez poprosze aleksaw@op.pl
Dzieki

ja tez bym poprosila ela_rybus@o2.pl

Bede bardzo wdzieczna za informacje.

Prosze bardzo:) Jakbys miała jeszcze jakies pytania to pisz na maila.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

praca201497

Dziekuję, juz odczytałam :)

Wysłałam Ci maila:) Mam nadzieje ze uspokoiłam troche:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

praca201497

mój mail to artprojects@wp.pl

będe wdzięczna za kontakt :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

mama

mogłabyś nie komentowac w taki sposób innych osób wstawiających komentarze na formum. Widać Twój wpis mówi dużo o Twoim poziomie inteligencji
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7

No za wysokiego ilorazu inteligencji to ty chyba dziewczyno nie masz ,no chyba ,że to jakiś wkręt.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Dziewczyny czytam to forum długo bo chciałam rodzić w Swissie ale zamknęli porodówce, 8 lutego miałam cc na zaspie załatwilam sobie bez wskazań. Piszcie swojego maila to podam nr tel i namiar na lekarza który robił cc. Wcale nie ordynator, jego to w ogóle nie widziałam. Są obawy miałam takie same jak wy ciągle ryczałam i też miałam jechać do łodzi ale jak się okazało to wszystko da się załatwić:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7

nerwowa

ja podpytam o zaspę jak tylko spotkam się z przyjaciółką jak coś będę wiedziała to dam znać, ale wiem, że będzie trzeba z ordynatorem inaczej odpada, chociaż podobno pracuje tam dr szulc? ale i tak najlepiej aby ordynator wystawił zaświadczenie na cc, a wiem, że można bo psiapsiuła rodziła kilka mc temu cc na zaspie bez wskazan- tokofobia. Pytanie czy sie coś nie pozmieniało bo podobno szpital z zaspy połączył sie z wojewódzkim, a wtedy sznase spadają.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Dziewczyny z tą Łodzią to raczej nie dla mnie. Mam już jedno dziecko i nie chciałabym zostawiać u dziadków na tyle dni. Byłam w Łodzi w wakacje i podróż sporo trwała, przecież trzeba robić przerwy - jedzenie, łazienka, rozchodzenie. Jazdy z powrotem ze szwem to już w ogóle nie widzę.
Poczekam do kwietnia i zobaczymy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mam niemal identyczne wspomnienia ze Swissu do Twoich, tylko sprzed 8. lat. Co do ceny to obawiam się podwyżek, ponieważ ostatnio ledwo spółka wychodziła na swoje. Nie ma u nas ani tradycji ani mody ani przekonania, że warto zapłacić kilka tysięcy złotych za poród i nie ma aż takiego zainteresowania tzw. cesarką na życzenie. Z drugiej jednak strony niższa cena przyciągnęłaby więcej chętnych, więc może chociaż na rozruchu nie będą żądać jakiś kokosów.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

nerwowa

Bradzo podoba mi się Twoje podejście do sprawy, ja mam 30 lat, ale też nie wyobrażam sobie porodu sn, jestem za i sama uważam że cc jest najlepszym rozwiązaniem porodu dla dziecka, dla matki też, jeżeli nie będzie żadnych problemów, np. silny krwotok czy inne komplikacje, chociaż ja w swiss miałam dosć silny krwotok, ale pozatym nic i było ok. Ale nie meczyłam się jak inne bliskie mi kobiety w rodzinie, które nie dosć , ze rodziły kilkanaście godz., to np. pielęgniarka rzucała się na brzuch aby wypchnąć dziecko, to wkładali rękę i próbowali coś tam..., to źle pozszywali ech szkoda gadać, nie warto ryzykować swojego zdrowia i swojej pociechy.
A tak w ogóle czytałam kilka dni temu artykuł na zagranicznej stronie, lekarz wypowiadał sie, ze medycyna tak się rozwija, ze za 30 lat porodów sn raczej juz nie będzie, nie wiem czy u Nas to się zmieni ale w krajach wysoko rozwiniętych na pewno. To dowód na to, ze jeżeli są inne mozliwości, to należy z nich korzystać, przede wszystkim dla bezpieczeństwa dziecka.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

Inne tematy z forum

Jak radziłyście sobie z bólem głowy w ciąży? (13 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem w 18 tygodniu ciąży i od paru dni boli mnie głowa. Lekarka powiedziała, ze mogę...

trymer/maszynka do strzyżenia - zbieram opinie (18 odpowiedzi)

dzieczyny, poszukuję jakiejś maszynki/trymeru (max do 150 PLN), która/-y tnie włosy od 0,5mm....

pomóżcie-pomysł na własny biznes (103 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...