Swissmed poród 2014

link do poprzedniego wątku:

http://forum.trojmiasto.pl/swissmed-porod-2013-t446675,1,130.html

Urodziłam Córę 1 ego marca. Nad wyborem szpitala zastanawialiśmy się kilka miesięcy. Rozważałam poród na klinicznej, ale po informacja o ilości studentek oglądających poród odpuściłam. składaliśmy się z Rodzicami, wiec było łatwiej.

Chodziliśmy na szkołę rodzenia - p. Joasia to właściwa osoba na właściwym miejscu- spokojna, rzeczowa, wymagająca, ale potrafiąca przekazać wiedzę.

czatowaliśmy na Jej dyżury i się udało :. poród 4,5 h od momentu przyjazdu z lekkimi skurczami, udało się bez nacięcia, znieczulenia i oksytocyny. Słuchałam Jej poleceń i akcja szła spokojnie. Za taki przebieg narodzin będziemy zawsze Jej wdzięczni.

Oddział kameralny- 7 osobowy- pierwsze dwie noce z miła koleżanka, trzecia tylko z Córą. Lekarze kulturalni i konkretni. przekazywali co na bieżąco się dzieje, informacje o moim stanie i Dziecka.

Panie salowe miłe, praktycznie niewidoczne i chętne do pomocy.
obiady dobre, lekkie- nie ma problemu , żeby dostać dokładkę wystarczy powiedzieć i bez problemu. Pokoje są jasne, czyste i przestronne.

art. higieniczne dokładane na bieżąco, mleko dla Dziecka dostępne.

Osoby, które tam rodzą to zwyczajne, fajne Kobitki- uśmiechnięte , zrelaksowane, mam nadzieje, ze będziemy miały kontakt na dłużej.

Ważne, by idą do Tego Szpitala nie nastawiać się na wojenkę i walkę o luksusy. komfort jest, ale wszędzie są ludzie, którzy wykonują swoją pracę i też chcą czasem żeby się do nich szczerze uśmiechnąć i normalnie porozmawiać jak im mija dzień, a nie słuchać wymagań i oglądać niepotrzebne fochy. wystarczy okazać zrozumienie, a zostanie się zrozumianym :).
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Swissmed poród 2014

Ja na niego trafiłam we wtorek...ale wieczorem...robił mi cc, a w środę rano miał umówione pacjentki na cc i zmykal kolo 9/10
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dzięki:)

Jeśli dobrze pamiętam a raczej tak hihi to Szulc jest w poniedziałki i w środy ale tak do południa do 14...

Dziewczyny pamiętacie może w jakie dni na kwalifikacjach przyjmuje dr Szulc?

Nie, to o mnie chodziło. Ale wszystko jest wporzasiu ;-) jakieś nerwobole mam

Asku 85 nie strasz czy chodzi o jakieś komplikacje kobiece po porodzie, czy o podwyższony poziom bilirubiny u maluszka bo lubia tak wypisywać ze swissmedu niestety

okiej, ja chyba jestem zmuszona skorzystać i to w trybie pilnym...dzięki za odp.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

można skorzystać z takich wizyt:) i warto

Fakt, w umowie piszą tylko ogólnie o opiece poporodowej położniczej i neonatologicznej i to w trakcie hospitalizacji a nie po niej - nawet nie zwróciłam na to uwagi a niby tak dokładnie czytam wszystko przed podpisaniem ;)
W szkole rodzenia położna mówiła jednak to samo, co piszą na stronie.

też to znalazłam, ale w umowie nie mam takiego zapisu, dlatego pytam.

"W ramach opieki poporodowej Pacjentka może skorzystać z bezpłatnej wizyty ginekologicznej po ukończeniu połogu (6 tyg. po porodzie) oraz z dwóch wizyt neonatologicznych do ukończenia przez noworodka 4 tygodni."

dziewczyny , może wiecie czy po porodzie przysługuje wizyta kontrolna?

racja, wszystkie rewelacja. Naprawde babki megamile i pomocne. Ja akurat bylam chwilowo jedyna na oddziale, wiec czulam sie na vip;))

mozna karta, rodzilam dwa razy i dwa razy placilam karta. Z tym, ze pierwszy raz w przychodni ginekologicznej na 1 pietrze, drugi raz w rejestracji na parterze. Dostajesz karteczke, ze zaplacone. Oni nie lubia karta, bo to idzie na inny rachunek i musza pozniej papierologie odwalac:) ale mozna, tylko trzeba grzecznie, ale stanowczo powiedziec, ze taki jest wasz wybor:) Peielgniarki sugeruja gotowke lub przelew, ale na pewno mozna placic karta. Dla nas wygodniej, dla nich troche zamieszania, ale coz...klient ich pan;)

nie, oni po prostu musza wiedziec na czym stoja, zeby wiedziec jak dzialac. Ja mialam np. astme i tez balam sie, ze mnie nie zakwalifikuja, ale oni na to nie zwracaja uwagi:) Wszystko jest ok.

ten wynik pokazuje jak postepowac z ciezarna w kazdym szpitalu, wtedy musisz odpowiednio wcześnie dostać antybiotyk

http://parenting.pl/portal/paciorkowce-w-ciazy

Jagunia - nie dyskwalifikuje :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziewczyny, a nie wiecie czy jak jest pozytywny wynik posiewu, tzn ma sie paciorkowca, to czy to dyskwalifikuje z porodu w Swiss?

Myślę, że to moje dzisiejsze usg było "przy okazji", bo z tego co zrozumiałam, dopiero je uruchamiali. Czy super - to się okaże pewnie ;).

Planuję SN i mam nadzieję, że się uda.

To masz jeszcze dużo czasu :)
Na kwalifikację można się umawiać w zasadzie dopiero od 36 tc, ale chyba nie ma się co stresować - nie sądzę, żeby Ci powiedzieli, że już nie mają miejsca.

Inne tematy z forum

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (44 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

psi fryzjer - moze macie kogos sprawdzonego? (11 odpowiedzi)

j/w najchetniej w okolicach Żabianka, Zaspa, Przymorze, Brzeźno