Swissmed poród 2014

link do poprzedniego wątku:

http://forum.trojmiasto.pl/swissmed-porod-2013-t446675,1,130.html

Urodziłam Córę 1 ego marca. Nad wyborem szpitala zastanawialiśmy się kilka miesięcy. Rozważałam poród na klinicznej, ale po informacja o ilości studentek oglądających poród odpuściłam. składaliśmy się z Rodzicami, wiec było łatwiej.

Chodziliśmy na szkołę rodzenia - p. Joasia to właściwa osoba na właściwym miejscu- spokojna, rzeczowa, wymagająca, ale potrafiąca przekazać wiedzę.

czatowaliśmy na Jej dyżury i się udało :. poród 4,5 h od momentu przyjazdu z lekkimi skurczami, udało się bez nacięcia, znieczulenia i oksytocyny. Słuchałam Jej poleceń i akcja szła spokojnie. Za taki przebieg narodzin będziemy zawsze Jej wdzięczni.

Oddział kameralny- 7 osobowy- pierwsze dwie noce z miła koleżanka, trzecia tylko z Córą. Lekarze kulturalni i konkretni. przekazywali co na bieżąco się dzieje, informacje o moim stanie i Dziecka.

Panie salowe miłe, praktycznie niewidoczne i chętne do pomocy.
obiady dobre, lekkie- nie ma problemu , żeby dostać dokładkę wystarczy powiedzieć i bez problemu. Pokoje są jasne, czyste i przestronne.

art. higieniczne dokładane na bieżąco, mleko dla Dziecka dostępne.

Osoby, które tam rodzą to zwyczajne, fajne Kobitki- uśmiechnięte , zrelaksowane, mam nadzieje, ze będziemy miały kontakt na dłużej.

Ważne, by idą do Tego Szpitala nie nastawiać się na wojenkę i walkę o luksusy. komfort jest, ale wszędzie są ludzie, którzy wykonują swoją pracę i też chcą czasem żeby się do nich szczerze uśmiechnąć i normalnie porozmawiać jak im mija dzień, a nie słuchać wymagań i oglądać niepotrzebne fochy. wystarczy okazać zrozumienie, a zostanie się zrozumianym :).
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Swissmed poród 2014

co do zoltaczki, synek w 3 dobie mial 9.4 a zostawiaja w szpitalu powyzej 15, wiec bylo ok. Na wadze stracil prawie 10% wiec tu mozna sie przyczepic.
Nie decyduja sie na przyjmowanie pacjentek z ciazami zagrozonymi, albo przebiegajacymi z jakimis komplikacjami z uwagi na brak odpowiedniego sprzetu i uwazam ze to rozsadne.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

tak od noworodkow. kolezance, ktora urodzila kilka dni temu tez robiła jazdy.dziwna jakas ta baba.

mleko nan albo hipp, przy synku byl hipp i jestesmy na tym mleku do teraz, dla naz strzal w 10, jest eko i ma probiotyki, nie bylo rzadnych kolek.
Ta blondyna to pielegniarka od noworodkow?
Dziewczyny nie dajcie sie, ja bede skladac skarge do ordynatora albo innego lekarza jak uslysze jakies durne teksty, a jej powiem swoje...
Nie po to sie placi taka kase zeby sluchac obrazliwych komentarzy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

suszarek nie ma. mleczko maja nan albo hipp.

Hej Dziewczyny, podczytuję wątek od początku, planuję rodzić w swiss, termin mam na początek sierpnia, mam pytanie czy większość z Was planuje cesarkę czy może któraś rozważa poród SN z ZZO?

Hehe gorzej jak mu powiesz w środku nocy: "Kochanie, choć pojedziemy na KTG" :-D . Moje Kochanie mi powiedział, że kupi mi klapki na oczy takie jak do spania, żebym nie marudziła :-)

To tak jak moj maz...
on dojechał do gdanska z gdyni w godzinach szczytu w 20 min i byl zly,ze tak dlugo jechał. Nie ma na to rady :)

Teraz stwiedzilam,ze jak zaczne rodzic to spokojnie mu powiem ' wiesz co, pojedziemy do swissmed moze zbadaja te skurcze tak na wszelki wypadek..' bede udawac,ze sie nie stresuje!:D

Dziewczyny, to jeszcze poproszę o opinie w temacie: " jak uspokoić męża, żeby sie nie denerwował i nie prowadził jak opętany samochodu". Powiem Wam, że po akcji "dzidzia się nie rusza, jedziemy to sprawdzić" nie wyobrażam sobie co to będzie jak zacznie się poród :-) - chyba pojadę taksówką :-))

to tak samo jak ja:) wszystko gotowe i nie ma już czego przygotowywac.
Narazie staram sie wyspac na zapas, odpoczywac...
mloda juz mniej sie rusza, bo to 38 tc i miejsca nie ma tyle, wiec co chwila panikuje:)

Ja też nie mogę się już doczekać... :-) tylko ja niestety czekam aż dzidzia sama da znać, że to już. A to może jeszcze potrwać nawet 5 tygodni... A najgorsze jest to, że już wszystko mam przygotowane i nie mam czym się zająć. :-)

jeszcze 12 dni.
za 12 dni o tej porze bedzie juz moj maluszek przy mnie :) :) :)

o dziekuje :)

NAN mleczko

Dokladnie, po to sie placi 6 tys zeby unikac takich złosliwosci.
Teraz zaluje,moglam z nią podyskutować :)
Ja wlasnie bylam w niedziele, ale teraz bede jezdzic w sobote moze jej nie spotkam;)

No wlasnie, suszarka..dobre pytanie! musze sie zapytac tam w sobote :)
A wiecie jakie mleko tam na oddziale maja? czy musze brac swoje takie, ktore chce wprowadzic od razu?

bez sensu, płaci się kupę kasy za poród i opiekę, m.in. po to by uniknąć złośliwych komentarzy...ja w pańswowym też usłyszałam wiele tekstów....po 12 godzinach skurczy, zakończonych z "łaską" cc, pan doktor na obchodzie czytając kartę mówi "ooo nie chciało się rodzić, widzę"...myślałam, że go strzelę.

na razie na stronce nadal obowiązuję cennik 6 tys, za sn i 6 tys za cc
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Hej ja też rodziłam w swissie 2 tygodnie temu :) karmiłam od początku butelką i ani razu nie usłyszałam negatywnej opinii od nikogo o moim wyborze, dzwoniłam po mleczko i w ciągu kilku minut je miałam bez żadnego komentarza.
Co do laktatorów, to ja też miałam ręczny ale nie polecam nikomu, dopiero teraz w domku kupiłam elektryczny i pobudzam sobie powoli laktację ( kupiłam niebyt drogi za 100 zł ) i uważam że ręczny to strata pieniędzy i sam ból :/ elektryczny to zupełnie inna bajka i wszystko idzie o wiele szybciej.
Suszarek nie mają chyba, ja miałam swoją :)

Oj niech tylko na mnie trafi i zacznie jakieś farmazony mówić... Jak można tak się odnosić do pacjentów. Dziewczyny nie dajcie się i nie pozwólcie na takie teksty. A w ogóle mam pytanie trochę dziwne :-) czy tam są suszarki do włosów? Czy lepiej wziąć swoją?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ona jest w niedziele rano. tez na nia trafilam nie majac jeszcze mleka i do kolezanki mowila, z e"Pani oczywiscie karmi naturalnie" a do mnie z łaską butelke. poplakalam sie ze stresu i przez te babe. juz w poprzednim watku dziewczyny pisały, ze jedna taka jest wredna, wiec jak ja zobaczylam to powiedzialam do kumpelki z sali ze bedzie jazda...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Tak taka blondynka.
Bylam na KTG i widze,ze dochodzi do 45.
To moja pierwsza ciaza, wiec guzik sie znam..i sie jej pytam, czy to skurcze? a ona ' chyba nie wiesz ( na TY!) co to skurcze, to napiecia miesnia macicy, uzywamy wlasciwiego okreslenia'

potem mowie,ze nie bede karmic piersia a ona do mnie 'bedzie pani probowac'a ja ,ze nie i to moj swiadomy wybor (nie musze jej mowic,ze chce wrocic do normalnych lekow) a ona 'musi pani' ....

Teraz nie wiem jak to zrobic z tym karmieniem, bo jak trafie na nia to mi popsuje cala radosc z dziecka i bedzie sprawiala,ze bede sie czula zle i glupio.

czyzby blondynka dzieciaczkowa w kitku?

Inne tematy z forum

Urlop niani (65 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (118 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

prywatny dentysta (25 odpowiedzi)

Gdzie w gdansku jest dobry prywatny dentysta dla dzieci??