Swissmed poród 2014

link do poprzedniego wątku:

http://forum.trojmiasto.pl/swissmed-porod-2013-t446675,1,130.html

Urodziłam Córę 1 ego marca. Nad wyborem szpitala zastanawialiśmy się kilka miesięcy. Rozważałam poród na klinicznej, ale po informacja o ilości studentek oglądających poród odpuściłam. składaliśmy się z Rodzicami, wiec było łatwiej.

Chodziliśmy na szkołę rodzenia - p. Joasia to właściwa osoba na właściwym miejscu- spokojna, rzeczowa, wymagająca, ale potrafiąca przekazać wiedzę.

czatowaliśmy na Jej dyżury i się udało :. poród 4,5 h od momentu przyjazdu z lekkimi skurczami, udało się bez nacięcia, znieczulenia i oksytocyny. Słuchałam Jej poleceń i akcja szła spokojnie. Za taki przebieg narodzin będziemy zawsze Jej wdzięczni.

Oddział kameralny- 7 osobowy- pierwsze dwie noce z miła koleżanka, trzecia tylko z Córą. Lekarze kulturalni i konkretni. przekazywali co na bieżąco się dzieje, informacje o moim stanie i Dziecka.

Panie salowe miłe, praktycznie niewidoczne i chętne do pomocy.
obiady dobre, lekkie- nie ma problemu , żeby dostać dokładkę wystarczy powiedzieć i bez problemu. Pokoje są jasne, czyste i przestronne.

art. higieniczne dokładane na bieżąco, mleko dla Dziecka dostępne.

Osoby, które tam rodzą to zwyczajne, fajne Kobitki- uśmiechnięte , zrelaksowane, mam nadzieje, ze będziemy miały kontakt na dłużej.

Ważne, by idą do Tego Szpitala nie nastawiać się na wojenkę i walkę o luksusy. komfort jest, ale wszędzie są ludzie, którzy wykonują swoją pracę i też chcą czasem żeby się do nich szczerze uśmiechnąć i normalnie porozmawiać jak im mija dzień, a nie słuchać wymagań i oglądać niepotrzebne fochy. wystarczy okazać zrozumienie, a zostanie się zrozumianym :).
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Swissmed poród 2014

sam początek czerwca
zresztą za tydzień go podpytam czy wiadomo już co i jak
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Z takimi wiadomościami aż chce się rodzić ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

To super. A kiedy masz termin?

mi dr Szulc powiedział ze jak chcę to osobiście mnie pociacha na nowym miejscu
więc chyba przechodzi :)

zresztą też mi powiedział, że w kwietniu powinno ruszyć
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

@ k

:*
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

w medice uzyskałam info że porodówka będzie otwarta od kwietnia
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kurcze, kwiecień a maj to dla mnie diametralna różnica :(. Miałam nadzieję, że sytuacja wyklaruje się już pod koniec marca.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Potwierdzam mój ginekolog powiedział że kwiecień maj otwierają :)

W zalesnosci od propozycji, ale waha sie bo to Gdynia a nie Gdansk
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wiadomo chociaz czy szulc przechodzi do gdyni?

Też z rozmowy ze swoim lekarzem odniosłam wrażenie, że zespół chyba nie będzie dokładnie taki sam jak na Wileńskiej, szkoda chociaż na pewno będzie równie kompetentny.

Buuu, a ja mam termin na drugą połowę marca, nie przesunie się, bo muszę mieć cc, tak liczyłam, że od połowy marca ruszą, a tu zaledwie tydzień mi zabraknie ;-(

Rozmawialam z ginem ze Swissowskiej porodowki i on potwierdzil, ze startuja od kwietnia na grabowku w gdyni, ale powiedzial tez ze zespol sie rozszedl i ekipa napewno w calosci nie bedzie taka sama

Super!! :)

Podejrzewam, że koszty będą kształtowały się na podobnym poziomie. Na niższe ceny raczej nie ma co liczyć, w końcu będzie prowadzona przez ten sam podmiot, ale co najważniejsze - w końcu będzie ponownie w trójmieście prywatna porodówka :)

Ale ekstra:-)
Nareszcie bede spokojniejsza:-) ciekawe jak beda wygladaly ceny, oby byly w miare znosne, a moze beds konkurencyjne skoro to juz nie Swissmed bedzie:-)

Dziękuję :D Teraz tylko uzyskać ostateczne potwierdzenie i wytrwać do kwietnia :D. Jeszcze raz SERDECZNE DZIĘKI !

Hey, dziewczyny ja również uzyskałam od swojego lekarza informację, że od kwietnia porodówka wznawia swoje funkcjonowanie, przeprowadzają drobny remont i na nowo zaczną troszczyć się o mamy i ich pociechy. Co prawda ja z ich usług niestety nie skorzystałam i raczej nie skorzystam, ale i tak bardzo mnie cieszy ta informacja. Byleby tylko zespół pozostał bez zmian. Na stronie Swissu nie oczekujecie informacji, zwłaszcza że to ich strony wyszła inicjatywa zakończenia współpracy, więc na pewno nie byliby na tyle uprzejmi by cokolwiek w sprawie zamieścić. Pan dr Birkholz na pewno zadba by stosowna informacja znalazła się w internetowym obiegu i podejrzewam, że jakaś wzmianka znajdzie się w prasie lokalnej typu g. wyborcza, czy dziennik bałtycki.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jeszcze nie wiadomo pod jaką nazwą będą, ale na stronie Swissmedu nie ma już co szukać. Rzeczywiście jeżeli już to na stronie Clinika Medica.

To bardziej na clinica medica stronie, bo ze swissmedem już nie mają mieć nic wspólnego.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

czym myjecie drzwi kabiny prysznicowej? (49 odpowiedzi)

Dziewczyny, poradzcie, ja zwariuję. Strasznie duzo czasu schodzi mi na mycie drzwi kabiny...

Jaki wozek wybrac? (79 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

Zabawy/pożyteczne zajęcie dla 3 latka (29 odpowiedzi)

Jestem mamą prawię3 letniej córeczki. Nie pracujei spędzam cały dzień z dzieckiem. Męża nie ma...