Szczęśliwe mamusie listopadowo-grudniowe 2018

Zapraszam do nowego watku
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Matylda, próbuj, jak najbardziej. A czy np. internista w ramach nfz nie może Ci wystawić skierowania? Musi to być ginekolog? Bo może warto w ten sposób spróbować.
Też tak teraz robię, ciążę prowadzę prywatnie ale część badań wykonuję na nfz - w końcu po coś te składki opłacam i warto z tego skorzystać. Chociaż zaskoczyło mnie, że na jednym skierowaniu w ramach nfz do laboratorium lekarz może wypisać tylko trzy zlecone badania - kolejne na kolejnym skierowaniu z inną datą. Serio?Wy też tak macie? Akurat większosć badań z pierwszego trym. miałam wykonanych wcześniej i nie drążyłam tematu, babeczka w poczekalni mi o tym powiedziała.

Ale to zadna tajemnica, przeciez jest to w karcie w ciazy :) mam mozliwosc pojsc na wizyte do innego lekarza jak mam taka potrzebe. I nie moze mi odmowic swiadczenia na tej podstawie :) przetre szlaki, moze komus sie to pozniej przyda :)

Może się zapytać gdzie prowadzisz ciążę tylko się nie wkop ;)

Wlasnie taki mam zamiar. Pojde na wizyte na nfz i poprosze o skierowanie na zastrzyk :) nie moga mi odmowic, bo nfz jak sie dowie to jest podstawa do zerwania z nimi kontraktu :)
A prywaciarz to jakos PRLowsko i malo sympatycznie brzmi w kontekscie lekarza :)

Dlatego że nie prowadzisz ciąży przez NFZ prywaciarz ci nie wystawi skierowania na NFZ chyba że pójdziesz do lekarza i poprosisz o skierowanie

ale z na jakiej podstawie? przeciez moge nie miec juz kasy zeby dalej kontynuowac ciaze prywatnie? dlaczego dobrowalnie odciazajac przeciazony system zdrowotny nie mam miec prawa skorzystac chociaz z takiej refundacji? czytalam na jednym forum wpisy dziewczyny ktora musiala troche podzwonic, ale w koncu jej podali immunoglobuline na nfz. takze bede probowac.

U mnie dopiero pomału zaczyna się pokazywać. Wyglądam bardziej jakbym była po sytym obiedzie niż w ciąży. Brzuch powoli staje się okrągły. Mam wizytę za tydzień we wtorek, mam nadzieję że już poznam płeć, nie mogę się doczekać :)

Martyna jest możliwość że mogą ci odmówić a zarazem napewno ale będziesz mogła to zrobić u nich prywatnie

czesc :) dolaczam do was:) i chciałam od razu was podpytac czy ktoras z was jest Rh - i planuje wziac immunoglobuline w 28 tyg?
chcialbym skorzystac wreszcie z nfz, ale ciaze prowadze prywatnie. zastanawiam sie czy ktoras z was miala podobna sytuacje? czy moga mi odmowic takiej wizyty na nfz argumentujac,ze nie prowadze u nich ciazy to nie moge? to by bylo troche chore...

Listopad:
Monika 2 listopad szpital Zaspa
Ewelina 4 listopad szpital Wojewodzki
Grajeczka 5 listopad
Aśka 7 listopad szpital Zaspa
Mia 25 listopad szpital Zaspa
Magda 25 listopad szpital
Grudzień:
Devil 5 grudnia szpital Zaspa
Dzoana1 20 grudnia szpital Kliniczna
Emi 20 grudnia
Anosiaa 30 listopada, szpital- moze Zaspa
Matylda 8 grudnia - zaspa albo swissmed

A propo brzuszków bo już napewno u każdej są widoczne ;) macie bardziej okrąglutkie czy szpiczaste

Witam widzę że mamusie odpoczywaja i korzystają dopuki mogą hehe bo jak przyjdą maluchy to nie będzie tak kolorowo ja już czuje się znakomicie oprócz tego że nieraz mnie głowa pobolewa i ząb o sobie da znać jesteśmy już w 5 miesiącu ciąży dziewczyny i połowa za nami jak to szybko zlecialo za 2 tyg na USG polowkowe i wizyta już nie mogę się doczekac

hehe to korzystaj i śpij póki możesz, bo to już ostatni czas taki tylko dla ciebie :) tak mi powtarzali w 1 ciąży i tego się trzymałam :) spałam ile wlazło :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Szczęśliwe mamusie listopadowo-grudniowe 2018

Termin mam na 30 listopada. Płci dzieciątka jeszcze nie znam, ale możliwe że na najbliższej wizycie u lekarza 26 czerwca już będzie coś wiadomo. Czuję się bardzo dobrze, nie mam i nie miałam mdłości. Spadł mi jedynie trochę apetyt i jestem senna, ale mam zwolnienie to mogę sobie pospac :)

Dziękuję dziewczyny za odpowiedź. Ja jestem z Matarni, więc do wszystkich szpitali mam dość daleko.

Listopad:
Monika 2 listopad szpital Zaspa
Ewelina 4 listopad szpital Wojewodzki
Grajeczka 5 listopad
Aśka 7 listopad szpital Zaspa
Mia 25 listopad szpital Zaspa
Magda 25 listopad szpital
Grudzień:
Devil 5 grudnia szpital Zaspa
Dzoana1 20 grudnia szpital Kliniczna
Emi 20 grudnia
Anosiaa 30 listopada, szpital- moze Zaspa

Hej :) Witamy :)
Skopiuj listę i się dopisz :)
Co do szpitali to Zaspa lub Kliniczna. Z tym, że z racji tego, że to są dobre szpitale to można trafić na przeładowanie i niestety można pocałować klamkę jeśli pojedzie się za szybko i akcja porodowa jeszcze będzie "na spokojnie" przebiegać. Ja rodziłam na zaspie dwukrotnie i osobiście bardzo polecam. Opieka zarówno w trakcie porodu jak i po bez zastrzeżeń :) Nawet bym powiedziała, że położna na którą trafiłam była meeeega :) Naprawdę :)

Dziewczyny a z jakich dzielnic ogólnie jesteście?

a co do fitnessu, to musiałabym sprawdzić czy moją kartę do calypso jeszcze mogę odświeżyć i jakie zajęcia oni oferują :)

Witamy w naszym gronie napisz na kiedy masz termin znasz już płeć lokatora jak samopoczucie? A z tym szpitalem jest tak że przychodzisz do wybranego szpitala( nie musisz się wcześniej zapisywać) na izbę przyjęć zabierasz ze sobą dowód osobisty i dokumenty przebiegu ciąży ( kartę ciąży USG) i cię przyjmują obecnie uważam iż największym powodzeniem szpitala cieszy się zaspa

Jestem w pierwszej ciąży i szczerze mówiąc jestem jeszcze trochę zagubiona, zwłaszcza w sprawach formalnych. Powiedzcie mi proszę jak to jest z tym "zapisywaniem" się do szpitala? Czy trzeba wcześniej ( jak tak to kiedy) iść do wybranego szpitala się zapisać? Co trzeba ze sobą wziąć? Jaki szpital cieszy się najlepsza opinia jeśli chodzi o porodowke? Wiem że ze szkoły rodzenia mam dostać położną, ale z tego co mi wiadomo nie ma być ona obecna podczas porodu ( na kurs idę dopiero w sierpniu). Rozumiem że podczas porodu dostaje się położna która akurat ma dyżur? Będę bardzo wdzieczna za pomoc. :)

Ja od tego tygodnia chodzę ( jestem w 16tc) i szczerze polecam tego typu zajęcia. Chodzę 2 razy w tygodniu na Morene do Pro active fitness i jestem zadowolona. :)

Ja również chciałbym się dopisać :) termin mam na 30 listopada i nie mam pojęcia gdzie rodzic...

Inne tematy z forum

Dr Monika Zielińska CDIT Sopot - proszę o opinie. (39 odpowiedzi)

Bardzo proszę o wszelkie opinie dotyczące współpracy z tą panią jak również o terapii z dzieckiem...

Sposób na kołtuny u dziecka. Polecam (19 odpowiedzi)

Witam Ostatnio miałam straszny problem z moją 2,5 latką, ponieważ zrobił jej się z tyłu główki...