Szczęśliwe mamusie listopadowo-grudniowe 2018

Zapraszam do nowego watku
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej mamusie dziś robiłam test obciążenia glukozy masakra ochyda przełknąć się nie da ale dałam radę jutro wyniki strasznie się denerwuje miejmy nadzieję że wszystko będzie dobrze. Jak wasze samopoczucie w takie upalne dni jak wytrzymuje cię?

Matylda, też mam w środę połówkowe :D

Emi, 4 lata będzie :) może na 3D go wezmę :)

zapomniałam się podpisać i już nie mogę edytować :/
Mia :)

Mia, a jaką masz różnicę wieku pomiędzy dziećmi? U nas będą równo trzy lata, jak urodzi się maleństwo - więc starsza córka dużo rozumie i fajnie reaguje na dzidzie jak kopie, da jej się wiele wytłumaczyć - wie, że mama ma zameczek w brzuszku, który pan doktor rozepnie i wyskoczy dzidzia (miałam cc, kiedyś pytała co to za uśmiech na brzuchu, więc tak to jej wytłumaczyłam, nie wie tylko kto dzidzie do brzuszka włożył :P ale nie pytała to i ja tematu nie ciągnęłam:D ). Widziała też swoje zdjęcia z USG i film z brzuszka, więc mam nadzieję, że to pomoże w oswojeniu się z nową sytuacją.
Myślę, że warto zabarć starszaka, tylko mu opowiedz co i jak będzie się działo na badaniu żeby się nie wystraszył ;)

U nas kopniaki takie mocno wyczuwalne są od 18 tc, podobnie jak w pierwszej ciązy :)

u nas od soboty mlody juz tak sie rusza i kopie, ze czuje to juz moj maz :) dokladnie jak skoczylam 19 tydz to pierwszy raz tak kopnal :) chlopak ma najwidocznej juz mase :D w srode idziemy na usg polowkowe, takze czekamy z niecierpliwoscia :)

Emi, super! ja się właśnie zastanawiam, czy zabrać raz Młodego ze sobą :) Za tydzień połówkowe i nie mogę się doczekać :) a co u reszty?

Hej dziewczyny! Co tam u was, jak się macie? My dziasiaj mieliśmy rodzinną wizytę na usg, młodsza córa zadowolona, że widziała dzidzię :) podekscytowana na maksa :) Ale nadal nie wiemy kto na 100% siedzi w brzuchu, więc też nie piszę wam tutaj - lekarz obstawia jedną płeć, ale ma też wątpliwość, bo tak się dzidzia ruszała, że ciężko było coś dostrzec. Może na genetycznym za 3 tyg. będzie coś więcej widać. W każdym razie obstawia tak jak ja czuję co mnie bardzo cieszy :D

Witam
Jestem mama majowa- a właściwie w praktyce kwietniowa. Mam do sprzedania po córcię dużo niewiele używanych ciuchów 56-68 w tym kombinezon zimowy 56 (fajny bo rośnie z dzieckiem i dwa rozmiary da rade 56-62) kombinezon 68 marki gap. Rowniez kombinezon 62 polarowy. Te zimowe to po poprzedniej córci bardziej zimowej. Jestem z Gdyni Chyloni. Kontakt ina_p@o2.pl

Ja tam prosiłam zeby mi pooddawali. Czesc znajomych sama zaczęła oddawać gadżety:)

A i w styczniu jeszcze jedna kuzynka też obdarowana była chłopcem a tak piszą że większą szansę na przeżycie i zagnieżdżenie się maja plemniki płci zenskiej

Wyprawkę też mam już powiedzmy że skompletowane wszystko musiałam kupywac od nowa ponieważ wszystkie rzeczy po oddawalam a teraz głupio prosic

Hehe widzę że przewaga chłopców w tym roku jest moje dwie kuzynki urodziły z tym że jedna dziewczynkę ale to na początku roku a druga niedawno chłopca do tego jeszcze jedna jest w ciąży na ostatnich nogach która ma mieć także drugiego chłopaka a u mnie też chłopiec ;)

Monika, też już zaczęłam kompletować :) wczoraj poznałam płeć - będzie drugi Synek :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja jeszcze nie wiem kto siedzi w brzuszku więc z wyprawką się wstrzymuję :) Mam sporo rzeczy po córce, zarówno ciuszków (choć na te pierwsze miesiące życia mam je w kolorach neutralnych więc nie było by problemu), jak i pozostałych elementów typu laktator, chusty, nosidła itd. Na pewno musimy dokupić fotelik samochodowy ale ten wybór zostawiam męzowi. Szukam raczej rozwiązań na ułatwienie sobie życia przy dwójce dzieci :P

Ja dopiero od tego tygodnia czuję, że mały się wierci, szczególnie wieczorem po prysznicu jak kładę się do łóżka. Ale póki co jeszcze nie codziennie go wyczuwam. A wyprawkę już prawie od początku ciąży zaczęłam powoli kompletowac :)

Hej mamusie jaka cisza wypoczywacie przygotowujecie już powoli wyprawkę dla dzidzi ciuszki jakieś macie już na stanie? Ruch już pewnie każda z was czuje moja kopie jak opętana ;) szczególnie wieczorem

My robiliśmy usg w 22tyg, maleństwo ma 460g, lekarz powiedział, że wszystko jest prawidłowe. Ale zalecił dla spokoju pójść na echo serca do kardiologa, więc w czwartek idziemy. U nas będzie chłopczyk :D Podobno w tym roku rodzą się sami chłopcy...

Katarzyna ile twoje dzieciątko waży i jakie długie jest znasz już płeć. ;) Ja byłam na Jagiellońskiej u dr Gaweł

My dziś tez połówkowym. Lekarz badał i badał i wszystko super u nas, dzidzius prawidłowo rośnie. W poprzedniej ciąży miałam połówkowe u innego lekarza a dziś dr. Pankau bardzo dokładnie nas zbadał i wszystko wytłumaczył. Gorąco polecam.:) Fajnie było tak długo oglądać dzidzie, byłam z synkiem i mężem także wszyscy się poznaliśmy.;) oby dalej zdrowie nam dopisywało i Wam też Dziewczyny :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej dziewczyny ja dziś po badaniach penetralnych z dzidzia wszystko ok ma juz 0,5kg ja czuję się świetnie i będzie synek Nikodem ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej dziewczyny! Czy któraś z was się zdecydowała na fitness w Calypso? Śmigam już drugi tydz. do Sopotu i Gdyni i zastanawiam się czy któraś z was też dołączyła ? ;)

Btw, jak się czujecie, jak samopoczucie?

Inne tematy z forum

Przedszkole Centrum Inspiratio Gdynia - proszę o opinie (5 odpowiedzi)

Czy jakaś mama dawała tam swoje dziecko? Drogie Mamy, macie jakieś opinie?

Dobry ortodonta (39 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (137 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....