Szczęśliwe mamusie listopadowo-grudniowe 2018

Zapraszam do nowego watku
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziewczyny, czy prowadzicie ciążę prywatnie czy w NFZ?
Czy macie do polecenia lekarzy albo gabinety gdzie na pewno robią usg połówkowe na nfz?

Kochana, uwierz, że ja też nie mogę się doczekać listopada :) ale już czerwiec :D kolejna kartka w kalendarzu :D

Witam :) Jest to moja pierwsza ciąża, mam 31 lat wiec może temu trochę czasem panikuję, czasem nie wiem czy tak powinno być czy nie, a w internecie różne rzeczy piszą i wolę nie czytać.... Ogólnie nie mogę doczekać się już listopada.... Chętnie nawiązałabym kontakt w celu wymiany "doświadczeń" :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witaj :) jak samopoczucie?

To moja 2 ciąża z cc - o tyle mi łatwiej, ale na tym koniec :( chleb już mi bokiem wychodzi..w kółko jem to samo, chociaż ostatnio zrobiłam dwa ciasta z ksylitolem (jogurtowiec i murzynek) to była miła odmiana. czasem sobie pozwolę na loda waniliowego (ble). miałam parę przekroczeń :( ale staram się pilnować... łatwo nie jest, ale co nas nie zabije to nas wzmocni! chciałabym w końcu na wadze przybrać, haha
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Cześć wszystkim :)
Dołączam do Was :)

Dopisuje sie do listy:
Monika 2 listopad szpital Zaspa
Ewelina 8 listopad szpital Wojewodzki
Aśka 7 listopad szpital Zaspa
Mia 25 listopad szpital Zaspa
Magda 25 listopad szpital.
Devil - 5 grudnia - Zaspa
Dzoana1 - 20 grudnia, szpital Kliniczna
Grajeczka - 5 listopad - nie wiem w którym szpitalu będę rodziła, może polecicie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mia jak sobie z cukrzycą radzisz? Ja mam dzisiaj jakies kryzys i mam wrazenie, ze kompletnie mi nie idzie :(

Ja czuje sie juz calkiem dobrze :) Wczoraj mialam zajecia w szkole ale wczesnie skonczylam i na obiadek pojechalismy do szwagierki na grilla :) dzis do pracy przyszla dziewczyna na zastepstwo i ja przyuczam co i jak. 6 czerwca mam wizyte u lekarza wiec pewnie juz bede szla na zwolnienie.

Miło spędzony przy grillu ;)

Hej;) Wszystko byłoby fajnie gdyby samopoczucie było dobre, a mi niestety ciągle nie dobrze. Jutro zaczynam 17 tydzień i już tracę nadzieję, że mi to minie. Może to kwestia diety, sama już nie wiem..Taki dyskomfort w przełyku, odbijanie, lekkie mdłości.
Dodatkowo wczoraj w nocy obudził mnie ból w lewym boku lub okolice nerki promieniujący na pęcherz jakby kolka nerkowa. Przeszło po paru minutach..ehh nie jest lekko:// A wy jak się czujecie?

jak tam weekend i Dzień Matki,kochane? :)

Magda,ja w pierwszej ciąży wiedziałam już w 12. synek tak się ustawił,że nie było wątpliwości :) trudniej z dziewczynkami, bo zawsze coś mogło się ukryć (np potem,w połowie ciąży inny lekarz wmawiał nam dziewczynkę, nawet wargi sromowe pokazywał ;D haha :) )

Gratulacje :) w ktorym jestes teraz tygodniu ze juz cos o płci wiadomo?
Ja mam usg za 3 dni (bedzie poczatek 15 tyg.) i zastanwiam sie czy jest szansa juz sie czegos dowiedziec :)

Magda

Hej dziewczyny:) Ja dzisiaj po wizycie i usg:) Prawdopodobnie będzie dziewczynka;) Bardzo się cieszę, bo w rodzinie same chłopaki;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam nowe koleżanki :) też mam cukrzycę ciążową także łącze się z bólu! super,że nowy wątek :) ja w spodniach ciążowych to już od dawna chodzę ;p fakt faktem normalnie miałam 40, a ciążowe to 36, ale jednak ;)

Szkole rodzenia miałabym blisko i miałabym możliwość chodzenia ale stwierdziłam czy ma sens skoro to moja 4ciaza poza tym mój malzonek za bardzo nie chce w poprzednich ciążach też nie chodziłam

Witaj Dzoana masz fajny termin

Witaj Dzoana masz fajny termin

Czesc Dzoana :)

W pierwszej ciazy nie chodzilam do szkoly rodzenia a teraz sama nie wiem. Na poczatku jak sie dowiedzialam o ciazy to chcialam sie zapisac ale uznalam ze w sumie jak juz rodzilam to chyba zbytnio nie ma sensu.

ja chodzilam do szkoly rodzenia w pierwszej ciazy. polecam! niby nic nowego przed Toba nie odkryja, ale troche poukladaja w glowie i uspokoja :)

Inne tematy z forum

prywatny dentysta (25 odpowiedzi)

Gdzie w gdansku jest dobry prywatny dentysta dla dzieci??

Synek rozbił głowę i dziwnie mruga oczami-kto zna dobrego okuliste?;/ (30 odpowiedzi)

W czwartek mój 3letni synek spadł z krzesła i rozbił główkę trzeba było szyc ale poza tym nic mu...

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (118 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...