TRANSCOM WW Co myślicie o pracy w tej firmie???????

Co myslicie o pracy w Transcomie WW??Chodzi mi o prace jako telefoniczny konsultant klienta. Pracował tam ktoś? Jakie macie doświadczenia?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: niewarto

W takim razie zapraszam do Vectra S.A. do Działu Pomocy Technicznej! Ja pracuje od trzech lat i nie zamierzam rezygnować, musiałabym tez nieźle się postarać żeby mnie zwolniono.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 15

niewarto

Na troche ok ale to praca przejsciowa na kilka miesiecy dla tych co naprawdę nie maja innego wyjscia lub dla studentów na dorobienie. To nie jest praca a raczej wyzysk! placa 8,19 max 9,30 zł za godzine pracy. Elastyczny grafik :/ oznacza te same godziny przez caly miesiac malo kiedy przez tydzien. Wszystko zgodne z prawem ale naciagane to granic mozliwosci. Cisna Cie jak psa jakby niewiadomo jaka to robota byla. Rozmowa kwalifikacyjna jakbys aplikowal na niewiadomo jakie stanowisko a prace moze wykonywac wsumie kazdy prosto z ulicy. Praca dobra dla studenta na dorobek i na krotko lub dla desperatow.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 7

Re: Obserwacji kilka.

Czytam sobie te wszystkie opinie, z niektórymi się zgadzam, z innymi nie, ale ostatecznie zdecydowałam się wypowiedzieć, bo może będzie to pomocne dla nowych. Pracuję w TWW niemal miesiąc i muszę powiedzieć, że jak każdy czytałam najpierw opinie zanim zdecydowałam się przyjść na spotkanie rekrutacyjne. Czytając to wszystko co część z was pisała bałam się jak cholera. Ale potrzebna mi była praca i kasa, więc stwierdziłam, że spróbuję. Pracuję na projekcie ICC czyli typowej infolinii i połączeniach przychodzących.. Szkolenie trwało 9 dni, na początku wydawało mi się to całe wieki, ale jak zobaczyłam ile treści jest przekazywanych to bałam się czy to wystarczająco dużo czasu. Startowałam kiedyś do konkurencyjnego CC i szkolenie miało trwać 3 dni, także już jestem ciekawa jaka była jego jakość i przygotowanie do pracy, żeby nie popełniać błędów za które przecież konsultanci są rozliczani :/ Póki co będę robić więcej godzin do końca września, bo potem studia, więc będę musiała trochę przystopować. Zresztą są podniesione stawki godzinowe, więc warto się na nie załapać i zarobić trochę więcej kaski. Ludzie w pracy, jak to ludzie są różni, ale kto każe wam się z wszystkimi przyjaźnić? Ja trzymam się przede wszystkim z osobami, które były ze mną rekrutowane, bo zdążyliśmy się lepiej poznać już na tym szkoleniu. Także jak widać nie jest tak źle jak ludzie piszą. Nie wiem w ogóle po co ludzie tak piszą, wylewają swoje gorzkie żale, przecież jak komuś nie pasuje to może zmienić pracę. Mnie ta praca zaskoczyła na plus i jestem zadowolona, także wniosek taki, że lepiej spróbować, bo nic was to nie kosztuje niż siedzieć bez pracy w domu
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 8

Do mnie to było ?? Podmiotu u Ciebie zabrakło ;-)) Zacznij gadać z Halem - on Ci pomoże...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

a ja pisząc zastanawiam się, czy wreszcie nastąpi ten moment, że nie będziesz mieć argumentów.
Bo zawsze je masz, prawda? Na wszystko!

ojoj... a kto o zdrowych zmysłach daje się wyzyskiwac przez ponad rok?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

w Transcom na projektach obcojęzycznych też nie ma sprzedaży. I jest więcej na rączkę.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pytanie z innej beczki: jak jest w CC IG w ich nowej siedzibie w Neptunie ??! Podobno czeka tam ok. 200 nowych msc. pracy w komfortowych warunkach (klimatyzowane sale oraz pomieszczenia socjalne).

Jak znasz niemiecki to zgłoś się do CCC, nowe call center w Gdańsku. Umowa o pracę; 2000 netto, nie musisz nic sprzedawać. Pracowałam w Transcomie i wytrzymałam tam 8 miesięcy, masakra. Od niedawna pracuje w CCC - super atmosfera, UMOWA O PRACĘ, 2000 na rącze i NIE MA SPRZEDAŻY!!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

dzięki to już tam nie ide

a nawet do 25
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

do 24

Czy to prawda że siedzi się tam nieraz do 22

Droga koleżanko jak lubisz chłopaków w błękitnych koszulach ,połykasz i lubisz w pupę to praca będzie Ci się podobać.Awansujesz ;)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

pracowałem tam ponad rok czasu, wykonywałem swoje obowiązki na 1 CC, zapytałem kiedyś kogoś "jak głęboko, i komu trzeba w tyłek wejść w tej pracy aby awansować" następnego dnia zostałem zwolniony :)

później zatrudniłem się w innej firmie CC gdzie doceniono moje zaangażowanie i wkład w dział, awansowałem na kierownika działu.

Powiem tak, Transcom to koszmar, totalny wyzysk ludzi, mam porównanie do innego CC stąd moja opinia, nie wynika ona z przebiegu "kariery" w tej "firmie".
A w firmie której pracuje szanuje pracowników, i unikam "systemu Transcom" bo wiem co to znaczy być przedmiotem wyzysku na śmieciowych umowach.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3

Może dlatego, że przeciętny student chętniej podejmie się obsługi klienta niż sprzątania biura. Popyt, podaż, poczytaj trochę o tym.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jak tak was czytam to się boję. niedługo mam 2 etap rekrutacji - co kol wiek to jest. Mam pracować na BO. Dziś w agencji powiedzieli mi, że stawka się podwyższyła do 9.30 o.O ..

jest ktoś kto poleca pracę w tej firmie, na tym stanowisku?
jak aktualnie tam jest ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Im dłuższe teksty piszesz, tym bardziej zastanawiam się czy to celowa prowokacja i powinienem ją przyjąć z rozbawieniem, czy też może piszesz serio i naprawdę w to wierzysz. Jeżeli pierwszy wariant to ja bym dodał nieco treści aby faktycznie sprowokować byłych pracowników do jakiejś pisemnej konfrontacji.

"Fora internetowe, na których internauci wypowiadają swoje opinie o firmach to nic innego jak miejsce dla ludzi zdesperowanych, którym nie udało się utrzymać w tych firmach."

O tak, to było dobre, ale powinnaś jeszcze dodać jakiś dramatyczny opis typowego studenta. Nie dość, że nie udało mu się utrzymać w firmie, do której przyjmowany jest każdy, to jeszcze przychodził pijany, brudny, półnagi, a w soboty sikał w windzie :) Firma tyle mu dała, a on się zwolnił z zachowaniem okresu wypowiedzenia - CHAM!

"W obecnych czasach cokolwiek firma by nie zrobiła, zawsze będzie za mało. Klimatyzowane pomieszczenia - źle. Darmowe napoje - źle. Bezpłatne szkolenia - źle."

Żeby wam garb nie urósł od tego wysiłku, który wkładacie w to żeby pracownikom było lepiej i dobrze. A jeżeli z wysiłku pot wam skropli się na czole będę pierwszym, który przybiegnie z chusteczką żeby go otrzeć. Zaręczam.

"Przełożony nie może wymagać, nie może oczekiwać, nie może zwracać uwagi, jeśli coś jest źle robione. Przełożony powinien wykonywać prace za pracownika i jeszcze go codziennie przepraszać za to, że pracownik musi przyjść do pracy na czas."

Faktycznie. Przecież wszyscy na sali leżą brzuchami do góry, a wy urabiacie się po łokcie biedaki. Przepraszamy. :)
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1

Hmm, nie oczekuję nie wiadomo jak wysokiej pensji i nie wiadomo jak wielu bonusów, ale sytuacja, gdzie agenci obsługujący Klientów maja niższą stawkę godzinową niż panie sprzątające biuro (wiem z rzetelnego źródła) raczej nie zachęca do pozostania w Transcomie na długo.... wiadomo, że tylko dobrze wynagradzani pracownicy są lojalni wobec firmy i wytrzymają dłużej niż 3 miesiące.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

Po części masz rację ale strasznie generalizujesz. Naprawdę w wielu firmach warunki pracy urągają ludzkiej godności (oczywiscie w stosunku do standardów europejskich, a nie tych w Bangladeszu). Jasne, jak ktos nic nie umie to nie zarobi jak prezes NBP, ale to nie oznacza, że można go traktować jak śmiecia.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Vibracje (12 odpowiedzi)

Au revoir, Alain Delon... http://www.youtube.com/watch?v=_ifJapuqYiU

Koszt stworzenia strony internetowej (11 odpowiedzi)

Jaki może być koszt związany ze stworzeniem strony internetowej? Zastanawiam się czy powinna to...

Prezent dla kobiety (174 odpowiedzi)

Co można kupić kobiecie znając się od dwóch miesięcy. Zapraszam do dyskusji panie też mogą...