TRANSCOM WW Co myślicie o pracy w tej firmie???????

Co myslicie o pracy w Transcomie WW??Chodzi mi o prace jako telefoniczny konsultant klienta. Pracował tam ktoś? Jakie macie doświadczenia?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: TRANSCOM WW Co myślicie o pracy w tej firmie???????

hmm... widać rozżalenie osób, które musiały pożegnać się z tą firmą.
Szczerze mówiąc mam już dosyć wysłuchiwania, że tyle osób zostało zwolnionych za wykonywanie poleceń przełożonego. Tak naprawdę na palcach jednej ręki mogę policzyć osoby, które zostały zwolnione niesłusznie a ponadto były wartościowymi pracownikami i bardzo odczuwamy ich brak :(.
Pozostała część została zwolniona nie bez powodu, mało tego większość miała świadomość, że poprzez swoje działania mogą ponieść konsekwencje i no i masz spadło jak grom z jasnego nieba ale nikt nie przyzna się do błędu.
Apel dla wszystkich którzy chcieliby podjąć pracę w Transcomie o to aby nie szukali odp. na forum tylko spróbowali swoich sił w realu. W firmie nie brakuje ludzi skorych do pomocy. Owszem bywa ciężko ale jeżeli szukasz pracy i liczysz ze będziesz pić kawkę i puszczać bączki :) to już nie mam rady dla Ciebie drogi/a zainteresowany/na .
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 25

Dajcie spokój z tym...ciekawa jestm kto zaczął ten temat hmmm
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 12

sprawe z ostatniego tygodnia przemilcze, poniewaz nie sadze zaby to bylo miejsce do tej dyskusji. wszyscy wiemy jak było i osadz to we wlasnym sumieniu :)
osobiscie nie widze nic zlego w karach finansowych za nieobecnosci. to nie jest plac zabaw tylko praca zarobkowa. to jeden ze sposobow aby ludzie zaczeli powaznie traktowac swoje obowiazki. co do przerw, fakt jest czasem goraco ale gdyby wszyscy przestrzegali regulaminu to byloby tak jak kiedys, czyli luzniej.
(trzeba odbierac dzwonki bo kasa firmie ucieka) - chyba na tym polega ta praca? :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 21

Kazdy z nas wie co zrobil. zrobil rzeczy z polecenia przelozonego (...) ktory zwolnil sie 2 miesiecye temu... Natomiast przedmowca mial na mysli Supervisora (...) - ktory nadal pracuje i zainicjowal zajscie.

Spojrzmy prawdzie w oczy - ile srednio pracuje konsultant 1CC czyli kazdy nowy pracownik- 2,3 miesiace; potem sie zwalnia, a wiec wg twojej teorii jest to oboz pracy? Jest grono osob ktore jest bardziej wytrwale, jest to zdecydowana mnijeszosc. Jest to powodem tego ze na pierwszej linii jest puszczanie na przerwe raz na dzien, w wiekszosci przypadkow brak mozliwosci wykorzystania calej przerwy (trzeba odbierac dzwonki bo kasa firmie ucieka), kary finansowe za spoznienie i za nieobecnosc i jeszze pare innych rzeczy...
Jak to inaczej nazwac?
Niech sobie na to pytanie odpowie kazdy potencjalny konsultant, ktory nie bedzie zalowal swojej decyzji.

I nie przykrywajmy tego plusami ktorych malo kto dostrzega np. stolem do ping ponnga, w ktorego mozna pograc tylko po pracy, nie np na przerwie. Malo kto z tego korzysta bo po pracy ma inne ciekawsze zajecia.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

prosze Was nie wywlekajmy teraz na kazdym możliwym forum tej sytuacji... oczywiscie ze to zle ze Was zwolniono, wiekszosc z ych osob byla podpora transcomu, wiele sie od Was nauczylam i oczywiscie ze nie powinni Was wszystkich zwolnic. kazdy wie co zrobil i we wlasnym sumieniu moze sie rozliczyc - mowie oczywiscie o owym przelozonym ktory jak wszyscy wiemy rowniez juz nie pracuje. jednak to forum jest dla pracownikow potencjalnych ladujacych na ICC. spojrzmy prawdzie w oczy - gdyby transcom byl obozem pracy to pracowalabys/pracowalbys tam dluzej niz 3obowiazkowe miesiace? :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 25

nic dodac, nic ujac! Ze ta osoba tam jeszcze pracuje to jakies nieporozumienie...
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie polecam pracy w tej firmie..(...) Ostatnio zwolnili 30 osób za wykonywanie obowiązków przełożonych... Co najlepsze - to osoba która wpadła na taki pomysł po którym zwolniono konsultantów (jeden z Supervisorów) nadal tam pracuje.. Niektóre osoby jak zapytały się dlaczego je zwalniają, to odpowiedziano "pracujesz na umowe zlecenie - nie musimy Ci podawać powodu zwolnienia i się tłumaczyć". Brak szacunku.(...)
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 1

dzwonią do mnie w skrajnych godzinach.....złożliwie działanie??sprawa została wycofana od nich,dzwonią by mnie o tym poinformowac-w piątek po 21.00!!!!!w sobotę o 7.30!!!!!!!!
ani sie położyć spać,ani wyspać w wolny dzień,bo nie dadzą!!!!!!pierwszy raz mam do czynienia z taką bezczelnościa!!w rozmowie nakazują podawanie danych!!!!!!zero uprzejmości,zwykła hamówa!!!!!!!nie polecam nikomu kotaktu z tą "firma"
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 3

Może ktoś ma większe doświadczenie?- Powiedzcie Transcom czy CC TP S.A? Jestem załamana bardziej z każdym dniem przepracowanym w tym miesiącu w TP...szukam alternatywy...nie chcę sobie pogorszyć:-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

jak to mówią, jeszcze się taki nie urodził, co by wszystkim dogodził. Może praca nie jest szczytem marzeń, ale nie wypisujcie, aż takich głupot- robicie z tej Firmy obóz pracy. Nikt nie mówił, że rozmowa z klientami do najprzyjemniejszych należy. Pracuję tu (Gdańsk) ponad rok i jakoś nigdy nie miałem problemu chociażby, żeby pójść siku:). Możliwości awansu też są. Na dzień dzisiejszy na ICC nie ma już praktycznie pracowników z dłuższym stażem- zdecydowana większość jest już na innych projekach- nie to co było kiedyś, że trzeba było siedzieć na pierwszej Bóg wie ile czasu, teraz już nawet po 2m-cach można przenieść się na inny projekt. Z grafikiem też nigdy nie miałem problemu. Praca nie jest taka zła, ludzie za takie same pieniądze, a nawet niższe muszą często harować cały dzień.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 17

Czy ktoś ma może info, na temat tych kar pieniężnych? One w ogóle są zgodne z prawem? Bo coś mi się nie wydaje... Ja mam tylko aneks do umowy na którym nawet nie ma numeru umowy której dotyczy. I nie chcą mi wypłacić pensji za zeszły miesiąc bo się zwolniłam.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 0

To niestety racja. Ostatnio się zwolniłam, zażądali uiszczenia 300 zł za "szkolenie" na którym tak na prawdę nic nie było oprócz programów, zero wzmianki o użeraniu się z dłużnikami firmy. Pan który był opiekunem grupy nawet nie raczył odpowiedzieć mi na smsy. W dniu w którym poszłam się zwolnić, nie raczył nawet udać się ze mną na rozmowę. Po prostu olał całą sprawę. Poza tym to miała być "praca o grafiku dopasowanym do trybu studiów" co jest kompletną nieprawdą. Piszesz im w jakie dni w tygodniu możesz pracować i w jakich godzinach, i na podstawie jednego tygodnia ustalają grafik na cały miesiąc i nic się już nie da w nim zmienić ( to znaczy da się, ale oni nie chcą) mówią ci wtedy "idź sobie to teamleadera" teamleader odsyła cię do opiekuna grupy, a ten znowu do teamleadera z informacją, żebyś sobie sam poszukał zastępstwa (tylko że rzadko pada tak, że jesteś w stanie znaleźć kogokolwiek, kto akurat ma wolne wtedy kiedy ty potrzebujesz mieć, i żeby jeszcze chciał za ciebie przyjść.. i tak w kółko... mi grafik do pracy ustalili na dzień przed tym jak moja uczelnia ogłosiła grafik i nikt dosłownie nie raczył mi tego grafiku w pracy zmienić. Nie chcieli mnie puszczać na uczelnie, zasłaniali się karami umownymi, które dla przeciętnego studenta są oszałamiająco wysokie za jeden dzień opuszczenia pracy. Dodam tylko tyle, że standardowy student za taką karę je cały tydzień jak nie dłużej...
popieram tę opinię 42 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie zgodzę się z "pracownikeim" - konsultanci, którzy przykładnie pracują są w stanie zarobić całkiem sporo kasy. TWW ma bardzo dobrze rozwiniętny system motywacyjn (dodatkowa kasa za sprzedaż) a dodotkowo agencje pracy dodają wysokie premie za nadgodziny, nagrody rzeczowe (ostatnio konsultanci wychodzili z kinem domowym albo voucherami na zagranioczne wycieczki) - nie wiem czy student znajdzie prace, z leprzym systemem motywacyjnym. Z kazda negatywną wypowiedzią przeczytaną na tym forum, upewniam się w przekonaniu, że zamieszczają je osoby nieumiejące dostosować się do relacji przełożony - pracownik.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 25

Powiem tak uciekajcie jak najdalej tu nie da się pracować osoby ktore kierują ludzmi nie maja bladego pojęcia o tym jak należy traktowac swoich pracownich po drugie dlaczego odchodza osoby ktore pracuja tam od lat bo za duzo wiedzia a pieniadze tu sie nie zarobi placa tylko za godziny zadnych dodatkowych pieniedzy dlatego jest taka rotacja
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 2

Widzę, ze opinie są różne. Wpis osoby o nicku pracownica mnie rozbawił: " traktują studenta - jakby byl w przedszkolu i trzeba go skarcic i pouczyc - maaassssakkkrrra". Jakże infantylne jest to stwierdzenie, po tym, jak owa pracownica nie jest w stanie opisać powodu swojego negatywnego nastawienia. Jedyne na co ją stać to stygmatyzacja osób tam pracujących, opisana w sposób dość prymitywny.
Jeżeli "pracownica" zachowywała się w stosunku do przełożonych, czy klientów w taki sam sposób, w jaki się wypowiada, to nic dziwnego, że uświadczamy teraz takiej opinii z jej strony. Dziewczyna się nie spisała i teraz próbuje zwalić winę na to, że przełożony jest "blokersem". Żal patrzeć na wypowiedzi niektórych "studentów".
Ja pracuję w TWW od ok. roku i uważam, że jeżeli ma się ambicję, to można sporo tam osiągnąć, a i atmosfera jaką tworzą ludzie jest wyjatkowa.
Polecam!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 23

ja pracuję w transcomie od lipca i mimo wszystko jestem zadowolona.Siedzę na tyłku, piję kawę i rozmawiam przez telefon.Jestem studentką więc czego więcej mogę oczekiwać? Jak się człowiek postara to nawet premię fajną można dostać;] Ludzie są świetni chociaż wiadomo jak wszędzie są wyjątki.Imprezy dla pracownikow są organizowane tak jak np ta ostatnia na plaży piratów w sopocie gdzie wszyscy na koniec chodzili tyłem do przodu;p Czyli podsumowując praca spoko dla studentów tylko jedyną wadą są klienci;p Ale jak ktoś ma silną psychikę i ma lużne podejście to da rade. A SV?? to już dłuższa historia;p;p
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 17

na słuchawkach lipa... a co z back officem? transcom w olsztynie wlasnie prowadzi nabór... taka sama masakra jest na stanowisku pracownika biurowego jak i konsultanta telefonicznego? orientuje sie ktos?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

staż , ż
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Może zacznijmy od tego, że...
Pracujemy na infolinii i jeżeli ktoś dzwoni na infolinie, to rzadko, kiedy dzwoni, bo chce życzyć konsultantowi miłego dnia. Najczęściej są to rozzłoszczeni ludzie, którzy nie płacili rachunków przez 3 lub więcej miesięcy i są oburzeni, ponieważ ich długi mają być sprzedane do firmy windykacyjnej. Dzwonią tam też ludzie szukając zaczepki, nieumiejący wpisać samodzielnie głupiego kodu. Kłamią kręcą czepiają się tego, że muszą zapłacić 1 zł za połączenie.
Jeżeli myślisz, że nie dasz rady sobie z takimi osobami, to odradzam pracę na infolinii.
Co do samego transcomu nie mam zastrzeżeń. Tylko może słuchajcie tego, co mówi przełożony? SV nie będzie biegał i pokazywał jak i co ustawić oni mają inną pracę, która jest równie, a może nawet bardziej stresująca, bo to na nich odbija się cały efekt twojej pracy. Też nie patrzmy na wygląda, tak? Tam gdzie ja pracuję też są takie ogolone głowy jednak to żadni "blokersi" jak się ich pozna to bardzo sympatyczne osoby. :)
Pierwsze dni pracy na infolinii, to prawdziwy koszmar, porażka, załamanie. Nie wymaga się od nowych osób tego, aby wszystko umiały, wymaga się za to, chociaż odrobiny samodzielności! Nie leć z każdą sprawą do TL! Sam spróbuj.
Z przerwami nie ma problemów, nie wiem skąd taka opinia. Nigdy nie miałam problemu z wyjściem siku czy też zjedzeniem czegoś. :/
Pozdrawiam. :)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 17

Jak dla mnie praca jest naprawdę fajna. Co prawda pracując na I CC dostaje się w kość od klientów ale starając się można przejść na inne bardziej przyjemne projekty. Dodatkowo ludzie pracujący w firmie robią prawdziwy klimat. Pozdrowienia dla najprzystojniejszego BM'a:)))
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 15

Inne tematy z forum

Muza musi grać. (2756 odpowiedzi)

:) Dobrze jest jak gra, (co by nie zabrzmiał tytuł wątku zbyt autorytatywnie)....

Kawa czy Herbata - rano (193 odpowiedzi)

Piszcie co lubicie wypić rano - i dlaczego. Ja pijam wcześnie rano sypaną 2 łyżeczki z mlekiem +...

Koinonia Jan Chrzciciel Bojano wspólnota destruktywna czy.........No właśnie co? (701 odpowiedzi)

Przez roku czasu wraz z żoną uczęszczałem do domu modlitwy wspólnoty Koinonia Jan Chrzciciel z...