Tajemniczy SMS od windykatora

Opinie do artykułu: Tajemniczy SMS od windykatora.

Jeżeli dostałeś SMS-a, który brzmiał w ten sposób: "Witam, nie mogę się skontaktować od kilku dni. Mój nowy numer 225766183, Pozdrawiam" bądź pewny, że to nie stary znajomy, który szuka z tobą kontaktu, a... firma windykacyjna, która chce twoich pieniędzy.Na dziwnego SMS-a, który brzmi jak sympatyczna wiadomość od znajomego chcącego się pilnie skontaktować, natknęła się nasza czytelniczka. - SMS był wysłany z numeru: 609 869 050, więc zaczęłam szukać czy to nie jakiś stary znajomy. Niczego ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

a tu akurat nie masz racji
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 11

a może mial lub ma problemy rodzinne,finansowe nie kazdy kto pożyczył i nie oddał odrazu musi być zlodziejem
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 30

juz ktos o tym napisal wyżej
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

hehehe dokladnie :D
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Windykacja - dobrze, że jest

Spłacajcie długi nie bedą wysylać smsów windykatorzy ! Przez to że ludzie nie spłacają kredytów inni muszą więcej płacić
popieram tę opinię 67 nie zgadzam się z tą opinią 35

mam pomysł

spłacać długi w terminie, jeżeli ktoś pożycza pieniądze i nie oddaje, to znaczy, że je ukradł, bardziej mnie to szokuje niż próby odzyskania długu
popieram tę opinię 132 nie zgadzam się z tą opinią 37

"Jeżeli dostałeś SMS-a,..."

Dostać kogo? co? SMS!
SMS-y nie żyją!
popieram tę opinię 34 nie zgadzam się z tą opinią 24

Ludzie są naiwni jak dzieci

Takie SMS-y trzeba traktować jak spam, nie odpowidać, kasować. Firma windykacyjna jeżeli już che się skontaktować to wysyła korespondencję pocztą poleconą jako dowód odebrania przesyłki. Reszta do kosza.
popieram tę opinię 62 nie zgadzam się z tą opinią 5

Kiedyś znajomy otrzymał pocztówkę o podobnej treści

A w podpisie Ania:)
Naturalnie zajarzył, o co chodzi.
popieram tę opinię 38 nie zgadzam się z tą opinią 0

Problem zniknie dopiero wtedy jak znikną banknoty i bilon.

Jeśli za ileś tam lat za wszystko będzie można płacić kartą, to prawie całkowicie zniknie szara strefa (będzie istnieć, ale wymiany będą się w niej odbywać w systemie towar za towar czy też usługa za usługę). Wówczas komornicy będą potrzebni jedynie do egzekucji dóbr materialnych, bo środki na koncie będzie można zablokować znacznie prościej. W sumie Szwedzi przymierzają się do likwidacji tradycyjnego pieniądza i mam nadzieję, że im się to uda.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 123

SMS zaczyna się od "witam". Czyli można go zlać ciepłym moczem.
popieram tę opinię 132 nie zgadzam się z tą opinią 10

???

Przepraszam a co to Wogole jest za forma korespondencji SMS ? Dla mnie jedyna forma ktora powinna obowiazywac i byc uważaną za dostarczoną to list polecony .
popieram tę opinię 144 nie zgadzam się z tą opinią 17

idiotow nie brakuje

uzywam funkcji delete
popieram tę opinię 209 nie zgadzam się z tą opinią 3