Tajemniczy SMS od windykatora

Opinie do artykułu: Tajemniczy SMS od windykatora.

Jeżeli dostałeś SMS-a, który brzmiał w ten sposób: "Witam, nie mogę się skontaktować od kilku dni. Mój nowy numer 225766183, Pozdrawiam" bądź pewny, że to nie stary znajomy, który szuka z tobą kontaktu, a... firma windykacyjna, która chce twoich pieniędzy.Na dziwnego SMS-a, który brzmi jak sympatyczna wiadomość od znajomego chcącego się pilnie skontaktować, natknęła się nasza czytelniczka. - SMS był wysłany z numeru: 609 869 050, więc zaczęłam szukać czy to nie jakiś stary znajomy. Niczego ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Intrum Justita

Firma windykacyjna uzywajaca metod jak w sredniowieczu. Potrafia dzwonic dzien w dzien o 7:20 przez miesiac. Baby krzycza nic nei chca wyjasnic, rzucaja sluchawkami, ja nei rozumiem jak taka firma moze istniec w takich czasach, kto na to pozwala?
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3

Uwaga na firme windykacyjna For Net Sa, rozsylaja smsy z prosba o kontakt z powodu zadluzenia w jakims banku. Zadzwonilem do nich poniewaz nie jestem nigdzie zadluzony aby wyjasnic sprawe, i tu prosze bardzo uwazac bo pracownicy tej firmy prosza o podanie danych osobowych jakby to byla imalo wazna nformacja o imieninach cioci. Jako date urodzenia podalem im date Bitwy pod Grunwaldem i odlozylem sluchawke
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Z d... pacanie, ja mam zarabiać na innych??

A może dasz mi na mieszkanie?? Bo jak na razie nie zarabiam 15 tyś. na miesiąc.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6

ale funkcjonuje w języku polskim, jak np. komputer, czy iPhone, więc odmienia się zgodnie z regułami języka polskiego, na pewno nie sms-a, tylko sms, idioto
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

ooo ciekawa definicja kradzieży, a mógłbyś podać swoją definicję np. wyłudzenia?

dla ciebie pewnie każdy kto jedzie bez biletu to też "złodziej" i "ukradł" :))))
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 9

pewnie im proponowałeś, że będziesz spłacał po 10 zł miesięcznie, a jak się nie zgodzili to walisz focha i wypisujesz bzdety, na rozsądne ugody idą, a kto unika kontaktu to zwykły złodziej, co żyje za cudze
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 3

Bank wie kiedy i gdzie coś kupiłem, ale nie wie co kupiłem. W każdym razie jakoś ta "inwigilacja" mi nie przeszkadza. Co więcej mógłbym ironicznie napisać, że dzięki temu nie czuję się anonimowy... A teraz pytanie - kto tymi danymi może być zainteresowany ? komu aż tak może zależeć na tym aby wiedzieć gdzie zostawiam pieniądze ? może jakiś przykład (tzn. przykład negatywnych dla mnie skutków) ?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 9

niekoniecznie masz rację,

bo oni często żądają pieniędzy w imieniu kogoś, komu nie chce się udowodnić, że te pieniądze się mu należą. Straszą nasyłaniem jakichś "przedstawicieli terenowych" (bandytów?) i żadnych wyjaśnień nie przyjmują. Od zleceniodawców nie żądają udowodnienia, że pieniądze im się rzeczywiście należą zgodnie z prawem. Natomiast tym, których straszą, udzielają informacji niezgodnych z prawem. A to już jest karalne.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Złodziejska firma niby-windykacyjna

z której próbą wyłudzenia zapłaty nienależnej kwoty się zetknęłam. Przy okazji telefonu do nich w celu wyjaśnienia spotkałam się z chamskim atakiem pani, która wmawiała mi niezgodnie z prawem, że najpierw trzeba im zapłacić a potem sobie wyjaśniać ze zleceniodawcą (w tym wypadku TU Allianz). Rozmowę nagrałam, chętnie odpowiem na ich zastrzeżenia, jeśli będą mieli. Takiej agresji i chamstwa w rozmowie telefonicznej jeszcze nie spotkałam, jeśli takich pracowników mają więcej, to powinna się tym zająć prokuratura.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

Windykatorzy robią jeszcze inne świństwa

np. wysyłają do faceta który ma żonę i dzieci, pocztówkę z wakacji podpisaną np. "Jola" P.S. mam nowy numer zadzwoń do mnie nie mogę się doczekać itp. Bezczelność ludzka nie zna granic.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

po jednym takim numerze w kogoś średnio inteligentnego siedziałbyś w pierdlu
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

windykacja to pic straszą tylko emerytów rolników i innych z podstawowym wykształceniem. prawdziwych cwaniaczków co to wzięli kredyt po to żeby nie oddać nie przekonają do niczego.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4

ojejku to straszne. a emerytury Twoich rodziców niby z czego mają być wypłacane ???
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 10

to że ludzie bywaja popie...rdo ..leni to już wiem ale że tak naiwni to wciąż się dziwie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

czyli totalna inwigilacja, bank będzie wiedział o Tobie wszystko i udostępniał te dane innym zainteresowanym.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 3

Zgadza się. W tej sytuacji zarówno pieniądz papierowy jak i elektroniczny są nic nie warte. Jednak biorąc pod uwagę fakt, że pieniądz"elektroniczny" jest wygodniejszy i bezpieczniejszy w użyciu, więc powinien stać się jedyną formą płatności.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 10

to fajne masz koleżanki z długami
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

I trochę racji mieli... Bo co jest wart taki papierek w czasie wojny, przewrotu, rewolucji? Nowa władza stwierdzi, że będzie drukować nowe papierki, a starymi możesz sobie co najwyżej w piecu palić.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0