Tajemniczy SMS od windykatora

Opinie do artykułu: Tajemniczy SMS od windykatora.

Jeżeli dostałeś SMS-a, który brzmiał w ten sposób: "Witam, nie mogę się skontaktować od kilku dni. Mój nowy numer 225766183, Pozdrawiam" bądź pewny, że to nie stary znajomy, który szuka z tobą kontaktu, a... firma windykacyjna, która chce twoich pieniędzy.Na dziwnego SMS-a, który brzmi jak sympatyczna wiadomość od znajomego chcącego się pilnie skontaktować, natknęła się nasza czytelniczka. - SMS był wysłany z numeru: 609 869 050, więc zaczęłam szukać czy to nie jakiś stary znajomy. Niczego ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

70 lat temu "uczicwym" byl ten kto nalezal do NSDAP, 40 lat temu do PZPR, 20 lat temu do... Dzis "uczciwym" jestes jak zapierniczasz 10 godzin dziennie i sie jeszcze z tego cieszysz - oczywiscie obowiazkowo chodzac na "demokratyczne wybory", zaciagajac pozyczki i splacajac 2x wiecej oraz przede wszystkim zgadzajac sie z kazdym u wladzy. Wtedy jestes "ucziciwy". Trzeba byc ciezkim matolkiem, aby uzywac kryterium uczciwosci w stosunku do tego pokrzywionego prawa oraz ekonomicznych naciskow bankow czy korporacji.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

Merynos, pożycz mi 10.000zł...poczekam aż się "przedawni" i pokażę Ci wała. Będziesz zadowolony?

Też będziesz na forum wypisywać takie pitolety, że jak przedawnione, to nie trzeba oddawać, czy też będziesz obrzucać mnie czym się da, bo Halewicz cię wydziubdział na 10k??
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

nie masz pojecia o czym piszesz.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

a dlaczego to budzi takie obawy ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Odnośnie 100 zł - proszę przeczytać co dokładnie napisałem. W każdym razie ciekawią mnie powody dla których ktoś nie chce likwidacji banknotów/bilonu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

ugada, jak również jakakolwiek wpłata przerywa bieg przedawnienia!. wiec nie ma

dobrej ugody.

Długi trzeba spłacać - ja wiem, że pożycza się cudze, a oddaje swoje i to boli ale bądźmy uczciwi.

Czytając niektóre wpisy dochodzę do wniosku, że gros z Was jest zwyczajnie nieuczciwa. Pożyczacie-nie oddajecie, wydzwaniacie X złotych na koszt operatora, potem się zasłaniacie przedawnieniem zobowiązania, bierzecie kredyty...aby potem się migać z ich spłatą - TO JEST NIEUCZCIWE!!!!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 9

Rozumiesz takie pojęcia jak WOLNOŚĆ, SWOBODA WYBORU, PRYWATNOŚĆ?

Gdybyś rozumiał, to nie pisałbyś bzdur. Porównać komputer osobisty do globalnego systemu kontroli przepływu środków może tylko totalny laik, który nie rozumie ani istoty działania komputerów, ani istoty działania elektronicznego globalnego systemu pieniężnego.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

najczesciej zwykłą poczta.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Typowie myslenie bezwolnego kretyna na pasku korporacji. Zatrwazaja mnie tacy "uczciwi".
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wyobraz sobie, ze jednak sa tacy komu przeszkadza i maja wiecej na koncie niz 100 zl miesiecznie.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

Kiedyś, jeszcze w latach 90-tych ludzie (jakaś tam część) bała się komputerów. Ludzie się bali, że komputery zaczną myśleć i zbuntują się przeciwko nim... Powstało nawet trochę filmów o tej tematyce, które tylko podsycały obawy. W każdym razie czarne scenariusze się nie sprawdziły, a dzisiaj nikt nie wyobraża sobie życia bez Internetu. Teraz chyba niewiele osób boi się komputerów - wiedzą jak działa komputer (tak ogólnie) i mają z nim styczność w domu i w pracy. Wiedzą, że to taka sama rzecz jak radio czy samochód. Myślę, że z pieniędzmi jest podobnie - ludzie boją się tego co nowe. Jednak już dzisiaj ludzie z jednej strony opłaty regulują przez Internet i w ten sam sposób kupują bilet lotniczy do Warszawy, a z drugiej nie chcą likwidacji banknotów, z których i tak coraz mniej korzystają.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 12

Googlowanie tego numeru

zwraca jedynie linki do powyższego artykułu i tego forum.

Wystarczy PŁACIĆ!!!!

Kto ma komornika? Kogo ściga windykacja? Osoby, które nie płacą alimentów, biorą pożyczkę nie spłacają, kiedy były pracownik nie dostanie wynagrodzenia i zgłosi sprawę do sądu itp.itd, tak tak kochani, wystarczy być uczciwym człowiekiem i nie trzeba się martwić windykatorami, komornikami i innymi tego typu profesjami. Pozdrowienia :)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 16

czego chcesz?

to trojmiasto.pl
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

TY ZAMORDYSTO!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam przedstawiciela Nowego Porządku Świata

To tym którzy rządzą światem zależy na likwidacji gotówki. Będziesz nieposłuszny, chciał się zbuntować wyłączą chip wszczepiony pod skórę i już po buncie.
Obudźcie się póki nie jest za późno !!!
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wyglądasz na jednego z tych złodziei zusowskich...

Przynajmniej masz taki tok myślenia.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Długi nie-długi

A może ktoś z Was jest dłużnikiem serwisu Pobieraczek?? A może do was też ktoś zadzwonił z "darmową" ofertą a potem zaczął przysyłać faktury??? Niestety, istnieje wiele sposobów aby wpakować się na listę przeróżnej maści firm windykacyjnych.
Niekoniecznie z tytułu rzeczywistego zadłużenia.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

może po prostu należałoby zacząc od sprawdzenia historii połączeń w telefonie... ale naiwniaków walą na każdym kroku - banki, greenpeace itp.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0