Tajemniczy SMS od windykatora

Opinie do artykułu: Tajemniczy SMS od windykatora.

Jeżeli dostałeś SMS-a, który brzmiał w ten sposób: "Witam, nie mogę się skontaktować od kilku dni. Mój nowy numer 225766183, Pozdrawiam" bądź pewny, że to nie stary znajomy, który szuka z tobą kontaktu, a... firma windykacyjna, która chce twoich pieniędzy.Na dziwnego SMS-a, który brzmi jak sympatyczna wiadomość od znajomego chcącego się pilnie skontaktować, natknęła się nasza czytelniczka. - SMS był wysłany z numeru: 609 869 050, więc zaczęłam szukać czy to nie jakiś stary znajomy. Niczego ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

...

"a... firma windykacyjna, która chce twoich pieniędzy" Nie chcą twoich pieniędzy tylko pieniędzy wierzyciela. Artykuł napisany jak by to było coś strasznego. Przedstawiono firmę windykacyjną jako tą złą stronę, a to chyba nie tak.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 7

nie musisz miec ajpada ani tableta

chociaż wmawiają ci że musisz
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ale to żalisz się czy chwalisz? Bo powodów do dumy to tu nie widzę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

czlowieku, w tym kraju obecnie uczciwy czlowiek to moze zdechnac z glodu i nikt nawet sie tym nie zainteresuje

koniec z poblarzaniem, wiecej juz teraz wiem bo ciekawe sa tu wpisy na temat przedawnienia, mnie tez takie osoby, smsy, nekaja, nie moja wina ze mamy taki ustroj, chcesz przezyc to uczciwie? nic nie zdzialasz. inni kradna miliony to dostaja zawiasy, ktos ukradnie chleb w sklepie idzie do wiezienia, myslisz ze to kogos interesuje czy masz co zjesc, gdzie mieszkac i zeby zona z dziecmi cos mieli ? czlowieku obudz sie i przejzyj na oczy co sie dzieje, ludzie zyja na skraju nedzy, gdzie ten dobrobyt ? wiek emerytalny podniesli, za afganistan mamy placic 20 mil przez 10 lat, zarobki wschodnie a ceny troszenkie wieksze w przeliczeniu na euro z zachodnich sklepow, ludzie na zywca po miescie chodza i grzebia w smietnikach, menele spia na lawkach w glownych dzielnicach naszych miast ? kto ciebie tak omamil ? wystarczy rozgladnac sie wokolo siebie, czy to za maly dowod ?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

realista

Przeczytaj książkę "Limes Inferior" J.A. Zajdla to będziesz wiedział dlaczego też nie chciałbym żeby zlikwidować banknoty/bilon
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

pani Magda, czytelniczka Trojmiasto.pl

zalega z płatnościami.
Wstyd pani Magdo!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 7

""To karta pre-paydowa, więc nie można ustalić właściciela - twierdzi Agnieszka Owczarz, doradca biznesowy sieci Plus.""

kłamstwo, właścicielem jest Plus
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

pomyleńcu

Jak masz takie podej ście do życia to lepiej poznawaj ludzi. Masz kolegów?? Człowieku, ty też jeste ś lub będziesz złodziejem, wiesz dlaczego?? Bo za kilkanaście lub kilkadziesiąt lat przjdzesz na emeryturę i będzie dostawał kase "z nieba" wypłacaną z ZUS-u. A oni skąd maja kasę???od ludzi!!! Tych ludzi, którzy ciężko pracują aby miec na życie! Normalnemu Kowalskiemu też sie od życia coś należy. I tak cały czas Państwo go okrada. Dlatego bierze na kredyt. Kiedy może, wszytsko spłaca i jest ok. Ale jak straci pracę i nie ma co do "gara włożyć" to wszyscy chcą tylko pieniązki i pieniązki. Zastanów sie pokrako za nim coś napiszesz. Ten co jest złodziejem to kradnie. Tan co nie ma pracy i nie może spłacić swoich zobowiązań to ofiara systemu!!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

nie nei kolego nieodebrany list z sądu uwaza się za odebrany a widnykacja to nie sad wiec kupa
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

jażeli świadomie i z premedytacją jedzie.....

..... a nie np przez brak możliwości kupna to tak, złodziej.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dwie scenki

Bandziory wpadaja do ciebie do domu.
Bum strzał w nochala. Wyciagąja kasę spod ubrań i ze skarpety i znikają.

Bandziory wpadaja do ciebie do domu. (tylko transakcje bezgotówkowe)
Bum strał w nos. Szukac nie trzeba bo karta w portwelu.
DAWAJ PIN! NIE. Bum ręka połamana pin wydobyty. Krzyczysz zastrzege karte. Bandzior " a no tak" kosa w pikawe i po tobie.

To jakie pieniądze wybierasz?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

"kancelaria"

finansowa Wojcik z Kwidzyna...bydło!!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czytaj ze zrozumieniem, oni wysyłają smsy z nr na kartę, ale dzwonią ze stacjonarnych
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

masz rację

ale niektórzy uważają, że nic nie muszą, nawet spłacać zaciągniętych długów i nie przemówisz im do rozsądku. krzyczą, jakie to zło sieją banki, że złodzieje, a potem i tak idą po kolejną pożyczkę. tylko drodzy niespłacacze, nie zdziwcie się jak następnym razem jedyne, co dostaniecie to odmowa wypłaty kolejnego kredytu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dokładnie ta firma nęka mnie uporczywymi SMSami i telefonami od półtora roku,

chociaż nikomu nic nie jestem winien. Przy kilku pierwszych telefonach, które odebrałem na swoją komórkę, a które były pomyłkami, ponieważ proszono do telefonu różne osoby z nazwiska mi nieznane, usiłowałem wyjaśniać, że to pomyłka, i żeby numer mój skreślili ze swojej ewidencji. Wówczas usiłowali ode mnie wyłudzić nazwisko i adres, na co nie dałem się nabrać, ponieważ coś mi tu śmierdziało. Teraz ignoruję wszystkie ich smsy i telefony, a jest ich po kilkanaście dziennie, i chyba podpada to to już pod stalking. W każdym razie jeśli komuś wyświetli się na komórce numer zaczynający się od 22 366 .... (a mają ich chyba kilkadziesiąt), to radzę robić to samo to ja, bo to chyba jakaś mafia.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie ma pojęcia o czym pisze? Tak właśnie to wygląda, windykacja nie ściga tych, co nie mają długów. Pewnie zaraz będzie kolejna łapka w dół od kolejnego nieuczciwego kredytobiorcy, bo prawda w oczy kole. Ludzie, jeśli nie spłacacie zaciągniętych kredytów, to łamiecie dane na piśmie słowo. Czy jeśli wy byście komuś pożyczyli pieniądze chcielibyście, żeby taka osoba nie oddawała i przestała odbierać od was telefony?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Nic nie rozumiesz. Dałeś dowód temu jak ciasno myślisz.

Co mają udogodnienia, które niesie ze sobą karta do twojej próby OBOWIĄZKOWEGO NADANIA JEJ każdemu? Zastanów się, człowieku, co ty wyprawiasz!

W związku z tym, że tobie wygodniej jest zapłacić zagranicą, to chcesz wprowadzić globalny system, w którym bankierzy mogą działać bez przeszkód, dodając sobie zera do wirtualnych kont (nie miałeś niedawno takiego przykładu? przecież kryzys to wynik właśnie mnożenia wirtualnej forsy, której nie było i która nie miała odpowiednika w dobrach!), w którym mogą sprawdzić i pobrać dowolną kwotę z twojego majątku.

Sprawdzenie co kupiłeś jest problemem?! Chyba tylko dla ciasnego umysłu. Każda transakcja fiskalna ma paragon/fakturę z wyszczególnionymi pozycjami. Fuzja paragonów z potwierdzeniami płatności to banalna kwestia, którą można wprowadzić bez problemu.

Mylisz kompletnie udogodnienia z nakazami!

To, że mi jest wygodniej wsiąść do autobusu i przejechać się do pracy czytając książkę oznacza, że mam wszystkim innym NAKAZAĆ przesiąść się do autobusów i wyrzucić auta?
To jest dokładnie ta sama zasada.

Co ty chcesz z nas zrobić? Matriks? Seksmisję? Hodowlę ludzi, którzy mają być trybami w systemie? Skąd się urwałeś? Z drzewa Lenina?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1