Targo Orłowska Bryza

Czy ktoś miał do czynienia z tym developerem i z tą inwestycją? czy ktoś mógłby podzielić się swoją opinią? Z góry dziękuję :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Targo Orłowska Bryza

Wygląda bardzo ładnie, choć to 5 bloków stłoczonych na małym terenie i dodatku w bezpośrednim sąsiedztwie przystanku SKM i PKP. Mieszkam przy tej samem ulicy i z tego co widzę to chyba nie za wiele ludzi się tam urządza. Ciekawa jestem jak długo ta piękna jasna elewacja wytrzyma rdzawy osad z kolejki, który osadza się na samochodach, parapetach itd, więc pewnie na jasnej elewacji może być widoczny. Na pewno mieszkania są dobrze wyciszone, ale z tymi lasami na wizualizacjach to trochę przesadzili... SKM jeździ co parę minut w ciągu dnia, hamowanie jest dośc piskliwe. Co kto lubi :) Lokalizacja na pewno bardzo dobra, wygląd też. Ceny ostro przesadzone i otoczenie też nie najcichsze. Za 5tys/m2 bym się zastanowiła :)

Witam,
zamierzam kupić mieszkanie w orlowskiej bryzie - jak to jest z ta kolejką ??? SKM nie jest chyba głośne, co z towarowymi i Inter City - słychać hałas mocno i często ???

Z gory dziękuje za odpowiedź
Dariusz
darek.rutkowski@onet.eu

przy zamkniętych oknach nie słychać absolutnie nic.
Przy otwartych jedynie wieczorne towarowce jeżli masz okna na stronę kolejki.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie mam - lub nie zamierzam mieć ;-) - planuje kupic od strony Swierkowej
Te wieczorne towarowce - silny hałas ???

A ewentualne wibracje czy drżenie budynku , itp. od kolejki - spotkałem się z taka informacją...

Pzdr
Dariusz

Orłowska Bryndza? Przyjrzyj się teraz, dopóki nie ma tynku.
Dwa pierwsze piętra wykonane są wyłącznie z betonu! To będą bardzo zimne mieszkania nie warte ceny proponowanej przez dewelopera.
Mieszkańców nikt nie rozpieszcza przestrzenią - w kompleksie panuje beton i ciasnota. Przyjrzyj się czy budynki nie zasłaniają sobie słońca.
Mieszkania od strony Gdańska są pod tym względem uprzywilejowane - graniczą stroną południową z drogą.
Jak ktoś wcześniej pisał, kursujące pociągi powodują rdzawy nalot na obiektach wokół - samochody, elewacje.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

dziękuję Wam bardzo za opinie! myślałam, iż fakt bliskości kolejki jest dużym plusem, martwiłam się jedynie, czy nie jest ona zbyt głośna. w tak atrakcyjnej lokalizacji są to jedyne mieszkania za taką cenę, która moja zdaniem na dzień dzisiejszy nie jest zbyt wygórowana...
czekam na kolejne opinie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

A jaką cenę masz na myśli? Tzn. masz upatrzone konkretne mieszkanie w konkretnej cenie czy tylko sugerujesz się reklamą, że 6300/m2? :)
Co do ścian, to akurat wczoraj nie miałam czasu się przyjrzeć, ale wydaje mi się jednak że jest to silka a nie żelbet, a więc materiał ciepły i dość dobrze wygłuszający, ale jeszcze to sprawdzę.

W budynkach z drugiej linii zabudowy licząc od kolejki nie powinno być już tak głośno. Poza tym mają postawić ekran między kolejką a tą inwestycją. No i za kilka lat wyciszą tory kolejowe.

więcej na temat tej inwestycji znajdziesz tutaj

http://www.ingro.pl/title,Orlowska_Bryza,investment,145.html

Inne tematy z forum

Dobry i sprawdzony deweloper?? (16 odpowiedzi)

Witam. Zamierzam kupić mieszkanie w Gdańsku "Nowe" . Jakiego byście polecili sprawdzonego...

dom czy mieszkanie??? (428 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Deweloper w Pucku (6 odpowiedzi)

Dzień dobry, planuje zakup mieszkania w Pucku i mam pytanie do Was. Czy ktoś może kupił albo...