Telegram do Pana Młodego

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
"Nie każdy wie, że Pan Młody pzed ślubem należał do Kulubu Starych Kawalerów. Cału klub przebywa teraz we Włoszech i przesyła telegram z życzeniami. Żeby udowodnić, że naprawdę przebywają we Włoszech będziemy czytać w oryfinale i tłumaczyć.

Dzień dobry drogi Kamilu
Bongiorno Kamillo frajeri
bardzo nas cieszy
Kontato schizofrenio
że się ożeniłeś
Liberta kaput
w tym uroczystym dla Ciebie dniu
Akademio kabaretto
Zyczymy Ci wiele radości i szczęścia
La dyscyplina dyktatore
pojąłeś piękną żonę
Paloma maszkarone
po weselu rozpoczniesz normalne życie
Katorga, galera, patoga
Wasz związek będzie pełen miłości
Finito amore
Potem może przyjdą dzieci
Cinquecento Bambini
Zostaniesz ojcem
Padre Virgilius
Będziesz się cieszyć tą perspektywą
Silencio mortale
Dbaj o teściową
Arszenikos cyjankare
I o teścia
Piwencjo kuflozo
A zostaniesz doceniony
Vizitato prokuratore
Życzymy Ci
Gratulacjone
Miłej współpracy
Non kolaboracjone
Dużo pieniędzy
Forsa finito
Ładnego mieszkania
Apartamento sutereno
Dobrego samochodu
Karocze sireno
udanych wakacji co roku
Prego ciao Italia Bongiorno ogródek, sekator, działka
Tego wszystkiego życzą Ci koledzy ze słonecznej Italii
Cavalieros Sicilianos Italianos
Podpisano koledzy z Klubu Starych Kawalerów
Kumplos Smutatos

PS. Pozdrowienia dla weselnych gości
Bongiorno stonka inwazione"

Co o tym myślicie?:))
Vena

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Telegram do Pana Młodego

jak dla mnie zbyt oklepane- z 10 wesel na ktorych bylam pojawilo sie to z 9 razy- wiec dla mnie to juz nie jest zbyt smieszne-
no ale moze kogos zaskoczysz...

a jak dla mnie super- zamierzam wykorzystac na swoim weselu. Ale fakt jest taki, ze ja na zadnym z wesel na ktorych dotychczas bylam nie spotkalam sie z tym. Tekst jest smieszny jak sie go slyszy po raz pierwszy ( a ja go znam tylko wlasnie z netu).

ja też tego nigdy nie słyszałam

Ja też byłam na wielu weselach i ani razu go nie słyszałam. Podobno najlepiej wychodzi czytany na dwa głosy (jeden czyta po polsku, drugi po "włosku").
Napiszcie potem jak Wam wyszło!!!
Vena

ZAJEFAAAJNE

MASZ COŚ JESZCZE?

Mam tylko jakieś zabawy na oczepiny, ale to już na pewno oklepane;-). Ale mogę zamieścić.

My też np. zamiast kwiatów życzymy sobie maskotki, zawiadamiając tym gości następującym wierszykiem:
"Nowy zwyczaj stary zastępuje
zamiast kwiatów maskotkę dawać nakazuje".

Już powysyłane zaproszenia i wszystkim podoba się ten pomysł.

Pozdrawiam
Vena

my na pewno będziemy mieć zabawę pt zoo (w innej wersji kareta)- to też coraz częściej pojawia się na weselach ale ludzie to bardzo lubią.
mogę przesłać szczegóły zainteresowanym

zabawa ta wymaga dobrej sprwaności fizycznej- jedna moja kolezanka, która na wesela chodzi mniej więcej 5 razy w roku- wczesniej zawsze dopytuje sie czy bedzie ta zabawa bo chce wiedziec czy zabraz buty sportowe- i potem jest duzo smiechu kiedy wszyscy biegaja w szpileczkach a ona w tenisowkach:)

nysia, przeslij mi prosze ta zabawe w zoo, bo znam tylko tekst do karety, a ta juz rodzinka zna- wiec chcialabym wprowadzic "modyfikacje". A zabawa faktycznie fajna ;-)

moze zamieszcze lepiej tutaj:

dla nie wtajemniczonych:
podział na dwie grupy,pana i pani młodej. W jażdej grupie dwie kobiety i 5 facetów. Na przeciwko siebie przodem do siebie ustawione 7 krzeseł z jednej i drugiej strony, tak by osoby z grupy jedne siedziły twarzą skierowane do osób z przeciwej grupy. Na krzesłach kolejno facet-tata, kobieta-mama,facet-witek,facet-jacek,córka-zosia,pies-azor,słoń. Miedzy grupami siedzącymi w danej kolejności podanej przeze mnie, przestrzeń około 1,5 metra, i za krzesełkami a głowami osób biorących udział w zabawie przestrzeń około metra. prowadzący opowiada historię rodziny wybierajacej się do zoo,jak wyczyta czyjeś imię lub status w rodzinie,dana osoba się podrywa z krzesła biegła srodkiem miedzy krzesłami obiega na około swoja grupe rodzinną i wraca na swoje miejsce,ta która z np mamusi siada na swoje miejsce pierwsza ta zdobywapunkt dla pana lub panny młodej.

a teraz czytana przez prowadzącego historia:
Był piękny dzień,wiec TATO postanowił zabrac DZIECI do zoo, by mogły zobaczyc SŁONIA. Poszedł wiec do MAMY zeby obwieścić ją te wiadomość. DZIECI bardzo się ucieszyły, a najbardziej ZOSIA. WITEK powiedział, zabierzmy też AZORA. AZOR, jak to AZOR,ucieszył się jak przystało na psa radośnie zamerdał ogonem.JACEK i WITEK, bardzo chcieli zobaczyć słonia,DZIECI zapiszczały radośnie. RODZICE (czyli mama i tata biegną) przygotowywali się do wyjazdu,a AZOR biegał miedzy nogami swoich panów. Pogoda dopisywała,ZOSIA postanowiła zabrać AZORA na spacer przed wyjsciem do zoo,ale witek ubiegł Zosię, i AZOR od dawna był na spacerze.W koncu późnym popołudniem cała RODZINA zapakowała się w trannta i ruszyła w kierunku zoo. W zoo stał dumnie SŁOŃ, rany jaka wielka traba, wykrzyczału dzieci. Mama uciszała radośne piski swoich pociech. TATA głowa RODZINY opowiadał o tym czym żywi się SŁOŃ, DZIECI słuchały zainteresowane tylko AZOR, jak to nasz kochany AZOR, merdał ogonem zainteresowany bardziej motylem niż SŁONIEM. ZWIERZĘTA ( ty biegnie słoń i pies) chyba nie przypadły sobie do gustu. Po wszystkich piskach i wrzaskach radości,rRODZINApojechała do domu,tylko SŁOŃ został tam gdzie stał. Tak to był piękny rodzinny dzień dla wszystkich TATY, MAMY, WITKA, JACKA,ZOSI I AZORA.

Inne tematy z forum

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...