Teletubisie =geje ??

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
A oto co przeczytalem przed chwila na onecie:

< Sowińska: zbadać, czy teletubisie nie promują homoseksualizmu >

Czy to jest normalny kraj ?
Chyba trzeba ta chołotę wyrzucić na cztery wiatry bo niech zajmą sie do cholery najbardziej potrzebnymi rzeczami a nie dyskutowac czy telketubisie lub czy Bolek i Lolek to geje.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Teletubisie =geje ??

image

Na całym świecie od lat dzieciaki szaleją za teletubisiami, a akurat w Polsce nasz beznadziejny lpr dopatrzył się czegoś "na opak"... paranoja!!!

No ja też dzisiaj o tym słyszałam
niemają się czego czepiać i wyolbrzymiać durnie.

A Żwirek i Muchomorek razem spali w jednym łóżku
i też gadają, że homoseksualizm propagują

PARANOJA

w Polsce jest po prostu taka sielanka, ludzie żyją w dostatku, a rząd nie ma problemów do rozwiązywania więc sobie znaleźli poważny problem
wstydzę się,że pochodzę z takiego walniętego kraju

polowe tego rzadu powalonego powinno sie zlikwidowac byla by kasa dla szpitali i lekarzy a oni k... siedza i debatuja nad tym czy teletubis to gej ciesze ze sa takie programy jak majewskiego pokazuja glupote naszych politykow

reportaż wczoraj w tvn był super :D
"a Lala całuje się ze wszystkimi" :P
b-k :D

fakt wstyd.....ale udało sie odwrozic uwage od strajku lekarzy teraz juz nie tylko o strajku mowia w tv....żenada!nasza polityka jest na tragicznym poziomie

Niestety polityka bardzo niskich lotów.

Nie mogę sobie niczego przypomnieć, co udalo się politykom ostatnimi czasy w naszym kraju. Ciągle nie ma pięniędzy, strajki (nic dziwnego, że "budżetowi" strajkują, skoro za ich pensje trudno wyżyć).
I wychodzi jeden z drugim i beszczelnie łże jak jest super.

Politycy kiedy temat jest niewygodny, szukaja zasłony dymnej np. wroga narodu (czyt. agenci SB albo geje), bądź tropią afery w innych partiach.
Ciągle rozliczają przeszłość, nie patrząc w przyszłość.

"Politycy kiedy temat jest niewygodny, szukaja zasłony dymnej np. wroga narodu (czyt. agenci SB albo geje), bądź tropią afery w innych partiach.
Ciągle rozliczają przeszłość, nie patrząc w przyszłość". Przyłączam się do wypowiedzi Emki :)

To w takim razie co z Misiem Koralgorem, który zakładał korale, Smurfy to też geje, w Misiu Uszatku też były dwa króliki, a Bolek i Lolek (może wcale nie byli braćmi)?? Normalnie chore to wszystko :/ U nas na samej górze też są dwaj tacy sami :/ może wcale nie są braćmi, albo ten kawaler to gej??

http://www.tvn24.pl/-1,1508085,wiadomosc.html

Ale niezły ten filmik!!! :D Kluczowy dowód. Lepszy niż torebka. :D

A tak w ogóle Tinky jest dżentelmen po prostu i nosi torebkęLali , żeby jej było lżej...

Ot i cała historia...

A oni tu z aferą wyjeżdżają...

:D

teletubisie to gówno jakiego jeszcze nie bylo i nie powinni tego emitowac wogóle w tv..ale tylko z tego powodu ze sa glupie..robia wode z mózgu i wogóle.

ale z tym homoseksualizmem to ..szkoda słów ..polska zeszla na psy.wstyd

Też uważam, że Teletubisie to totalna głupota i trzeba mieć mózg przeżarty przez telewizję żeby pozwolić dziecku na oglądanie czegoś takiego.

Jak czytałam pierwsze newsy o walce posłanki z Teletubisiami, to umierałam ze śmiechu. W dodatku nie miałabym nic przeciwko temu, żeby w bajce dla dzieci występował gej - bo niby dlaczego nie? Bzdurą jest, że homoseksualizm można "propagować". Można propagować tolerancję...

Ale jak zobaczyłam ten urywek bajeczki ze smeraniem Teletubisia po tyłku, to stwierdziłam, że twórcy tej chały nie tylko ogłupiają dzieci, ale też robią sobie jaja z ich rodziców.

he he

http://www.tvn24.pl/2050430,0,0,0,1,wideo.html

Parę lat temu opiekowałam się dwulatkiem. Oglądal tubisie. Ja z nim równiez. Patrząc pobieżnie może wyglądać dziwnie. Ale ma swój sens. I nigdy nie powiem, że to jest głupota.
To jest ciekawa bajka, tubisie mają swoje małe przygody, wszystko jest przemyślane (tło, postaci, kolory, sytuacje).

Teletubisie są popularne, bo są na poziomie dwulatków.

Są szkodliwe, bo dwulatki wcale nie powinny ogladać telewizji.

Nie powinny być ulubionymi bohaterami dzieci, bo maluchy powinny zajmować się tym, co jest coraz bardziej wymagające, stymulujące rozwój, a nie bzdetami niemającymi nic wspólnego z rzeczywistością... Mają słuchać normalnej mowy, a nie jęków...

jęki zawsze lepsze od obrad sejmu ;)

Tamten mój mały dwulatek jest dzisiaj dużym 9-letnim chłopcem. Mądrym, inteligentnym, bez żadnych zaburzeń mowy itp itd. .... Oglądanie tubisiów codziennie przez parę minut nie wpłynęło negatywnie na jego rozwój.

Znam dzieciaki, które są mądre i fajne mimo niedotlenienia przy porodzie...

Włączanie telewizora dla malucha jest dla mnie zwykłym wygodnictwem.

Agatha napisał(a):

> Znam dzieciaki, które są mądre i fajne mimo niedotlenienia przy
> porodzie...

Moja siostra jest tego idalnym przykładem.

Nieźle sobie porównałaś...

Wygodnictwo- nie mam powodów, żeby oceniać rodziców tamtego dziecka.

A teletubisie niech sobie spokojnie dalej lecą w tv :)

beata.tr napisał(a):

> Agatha napisał(a):
>
> > Znam dzieciaki, które są mądre i fajne mimo niedotlenienia
> przy
> > porodzie...
>
> Moja siostra jest tego idalnym przykładem.
>
> Nieźle sobie porównałaś...

Mój brat też, ale skoro jest zdrowy to co w tym wielkiego?

> Wygodnictwo- nie mam powodów, żeby oceniać rodziców tamtego
> dziecka.

Dlaczego? Raczej jest powód aby oceniać i rodziców i opiekunkę :)

> A teletubisie niech sobie spokojnie dalej lecą w tv :)

Niech lecą :) Przynajmniej są kolejnym dobrym powodem aby nie mieć w domu telewizora.

Oj, to sobie nieźle o mnie pomyślałaś ;)
.... ja niefortunnie to napisałam ;) opiekowałam sie nie jako prawdziwa opiekunka,. Ja tylko mieszkałam u kuzynki jakiś czas i na zmianę z nią bawiłam się z jej synem :)
Ja wolałam wychodzić na spacery :) Byłam młoda i głupia i spacer z wózkiem z takim słodkim dzieckiem powodował, że oglądały się za mną niemieckie przystojniaki ;)
Seans bajkowy był po śniadaniu. Codziennie o stałej porze. I wyjątkową radość w oczach i gestach dziecka widziałam jedynie podczas teletubisiów.
Inne bajki mogły nie istnieć.
Dlaczego?

Bo to bajka na jego poziomie. Wiele osób miało wyjatkową radość wypisaną na twarzy np. podczas ogladania Big Brothera a Teatr Telewizji byłby dla nich torturą. O czym to świadczy?

No więc właśnie - bajka na jego poziomie :)

Jeżeli rodzice poświęcają dziecku czas, czytają mu, bawią się z nim...

Zgadzam się, że telewizor to zła rzecz!!! (żeby nie było) Ale kilka minut dziennie, gdy mama idzie np. powiesić pranie? ... Mały jest przed telewizorem zaaferowany bajką...

Ja jeszcze mamą nie jestem :) Może sama wyrzucę telewizor z domu, jak będę w 9 miesiącu :D

Zeszliśmy ewidentnie z tematu :)

Zaczęło się od lpr.
Potem ja twierdziałam, że tubisie są ok!
A skończyło się na tym, że telewizor ogłupia.
Zostawię w spokoju rodziców, którzy pozwalają dzieciakom na oglądanie tv. Pozostanę przy tym, że nie mam nic do zarzucenia tej jednek konkretnej bajce.

Więc ja mam dużo do zarzucenia tej konkretnej bajce, nawet niezależnie od tego czy propaguje jakieś zachowania, czy nie :)

Od Tinky`ego mogliby się jednak odczepić, bo się ludzie ośmieszają :)

Agatha, co konkretnie masz do zarzucenia Teletubisiom??
Pomijam kwestię szkodliwości tv.

Już pisałam wyżej :) Jest to bajka na poziomie dwulatka. Dziecko gapi się w telewizor i nawet nie ma w tym żadnej stymulacji jego rozwoju...

Umysł małego dziecka jest nastawiony na ciągły rozwój, dziecko ma ogromne możliwości przyswajania materiału, który nie do końca rozumie - na podstawie takich bodźców nabywa wiedzę o świecie i w końcu zaczyna go coraz lepiej pojmować. Nie ma sensu ogladanie takich bajeczek, bo to jest hamowanie dziecka. Tak jak nie ma sensu mówienie do malucha "mama da dzidzi papu", albo zabawa z dwulatkiem wyłącznie za pomocą potrząsania grzechotką.

A ja uważam,że każdy wiek ma swoje prawa i myślę,że ze swoich dzieci nie będę od razu starych malutkich robić,ale to kwestia podejścia do życia

Dokladnie zgadzam sie z toba ja raczej w zyciu nie wyzuce telewizora z domu
Niewiem czy ogladalyscie kiedys teletubisie ale w tej bajce sa jeszcze bardzo ciekawe filmiki o dzieciach i nasze pociechy moga sie od nich wiele nauczyc moje dziecko kocha Elmo z sezamkowej jest smiesznay dla nie ktorych oglupiajacy ale moje dziecko spiewa z nim tanczy uczy sie liczyc sama uwielbiam od czasu do czasu klapnac w fotelu i obejrzec z malym bajki:)

Ulica Sezamkowa jest świetna. Pełna żarcików, ciekawych postaci i pełni funkcję edukacyjną. Prowokuje dzieci do zadawania pytań i porusza wyobraźnię. Nie porównuję jej do Teletubisiów.

a ja bajki ogladam maniakalnie i juz chyba nigdy z tego niewyrosne hi,hi

No ja właśnie teletubisie oglądałam i wiem, że głupie nie są :D

Ty Agatho chyba nie masz dzieci ? W teletubisiach podobaja sie im wlasnie takie wyglupy pokazuja jak cwicza ,jak sie sprzata tego to nikt nie widzi ze tez to uczy ale rozdmuchiwac watek z torebka to tak masakra

Nie mam dzieci, ale wiem, że tego jak się ćwiczy i sprząta można się dowiedzieć od włąsnej matki a nie od bełkoczących pękatych stworów.

Moja rodzina jako ostatnie ze znanych mi gospodarstw domowych miała telewzor, potem telewizor kolorowy i video. Całe dnie spędzaliśmy na samodzielnym wymyślaniu sobie zabaw. Wszyscy bardzo dużo czytamy.

Dwulatek naprawdę nie powinien siedzieć przed telewizorem, nawet gdy jego mama jest właśnie bardzo zajęta. Dzięki wypychaniu dzieci przed telewizor mamy teraz pełno starszych dzieci, które bez telewizora i komputera nie mają co robić (tak, teraz odezwą się wszystkie mamy, których dzieci mimo oglądania telewizji potrafią się wspaniale bawić - ale ja mam okazję obserwowania wielu dzieciaków i widzę coś zgoła innego).

Niestety, właśnie dorastają całe pokolenia telewizyjnych maluchów, wychowanych na bełkocie i głupocie...

Tylko nie pękate stwory! Teletubisie są słodkie :P
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

To, że telewizor nie jest narzędziem rozwojowym i wychowawczym nie podlega dyskusji. W tym wieku dzieci, nie potrafią korzystać z telewizji i przesiadywanie przed szklanym ekranem do niczego dobrego nie prowadzi.

Pytałam o konkretne zarzuty wobec Teletubisi (nie o wpływ tv).
Wyżej doczytałam się jedynie, że Teletubisie jęczą :P
Gdzie wobec, tego Twoim, zdaniem jest „dużo” tych zarzutów” ????
Chyba trochę przesadzasz z złym wpływem Teletubisi na rozwój dziecka (a raczej jego brak).

Z tego co ja się orientuję to bajka jest dobrze przystosowana dla młodszych dzieci.
Teletubisie są duże – zajmują cały ekran (dziecko nie szuka ich wzrokiem jak np. Smurfów), wyraziste kolory – rozwój zmysłu wzroku, a dialogi powtarzane są kilkakrotnie. Wcale nie „jęczą” i się nie „pieszczą”.

Poza tym należy traktować tę bajkę jako rozrywkę dla dziecka.
Teletubisie potrafią świetnie rozśmieszać maluchy.

Wiadomo, że dziecko powinno się rozwijać, uczyć, ale nie odbierajmy mu prawa do rozrywki, przyjemności (na jego poziomie).
Jeśli lubi oglądać Teletubisie, to przez te 15-20 minut to pozwólmy mu na to.

Jeżeli będziemy kierować się zasadą:
”Chwila, w której dziecko się nie rozwija, nie uczy (wg Ciebie podczas oglądania Teletubisiów) jest chwilą straconą”, to wyrośnie nam mały sfrustrowany, zniechęcony do nauki gbur :P Dziecko ma takie same prawa jak każdy dorosły. Do przyjemności również.

Agatha wyluzuj :)

Bełkoczą :)

To my uczymy dzieci, co jest rozrywką. Od Teletubisiów prosta droga do durnych kreskówek a potem seriali. Nie ma co rozleniwiać umysłu dziecka w tak wczesnym wieku.

http://ksiazki.wp.pl/id,38313,size,1,galeria.html?rfbawp=1180534318.518

jak ci rodzice nie pozwalali ogladac telewizji to nie znaczy ze my tez mamy tak robic jak bedziesz miala swoje dzieci bedziesz pisala co innego narazie piszesz jak LPR-owiec :) i przestan obrazac teletubisie !!!!!!!!!!!!!!!!

a to nawet nie trzeba bajek oglądać ;) rodzice, ciocie, babcie i inni ..... podchodząc do maluszka też się wygłupiają i co to takie złe?? "A cio, cio, cio... A ty, ty, ty... Budu, budu, bux.... " też się piścimy do nich słownie, powtarzamy coś po kilka razy :) nie widzę nic złego tej bajce :))

moj synek tez belkocze i bawi sie z innymi dziecmi lalkami i moja torebka lubi uzywac kremow i sie perfumowac -chyba rosnie z niego gej:)

czemu seriale sa glupie wedlug ciebie agatho?? bo moja mama ,babcia ,ja ogladamy seriale niektore a wychowani jestesmy na tradycyjnych bajkach.

Dla Agathy wiele rzeczy, które nas - dla odmiany- interesują, jest głupich, ale tym się przejmować nie należy ;)

"Nas", Beatko? Czyżbyś już mówiła o sobie używając pluralis maiestatis?

Czy już grono wielbicielek seriali zaczęło się koronować?

Już nawet nie widzicie nic złego w oglądaniu bzdur (tak, seriale to bzdury tak samo jak bzdurne bajki dla dzieci). Wychowacie kolejne pokolenie bezmyślnie gapiących się w telewizor.

Według Beatki "nie należy się przejmować" gdy ktoś mówi, że programy które ogląda są zupełnie bezwartościowe i że uczy tego samego następne pokolenie... Wiem doskonale, Beatko, że nie dotrze do Ciebie, że NALEŻAŁOBY się przejąć...

P.S. do Pani, która nie dała rady wyczytać tego z moich wypowiedzi - nie wiem, gdzie przemawiam jak LPR - nie mam nic przeciwko gejom a nawet postaciom o takiej orientacji seksualnej w bajeczkach dla dzieci. Teletubisie są dla mnie nieakceptowalne z zupełnie innych przyczyn.

P.S. (2) Rodzice nigdy mi nie zabraniali oglądania telewizji. Zwyczajnie mnie do tego nie zachęcali, a ja zawsze miałam ciekawsze zajęcia.

ja ogladam niektore seriale i nie widze w tym nic zlego ,nie uwazam tez zebym bylam glupia i moja mam równiez i wiele moich znajomych ,rodziny.........jakos nie uwazam zebysmy wszystkie byly bezmyslne

ale teletubisi niecierpie:)

Nie znam ani jednej oglądaczki seriali, która by twierdziła, że seriale są głupie, albo takiej, która twierdzi, że z innymi oglądającymi jest coś nie tak.

oj agato ...juz moze by bylo lepiej dla ludzkosci jakbys siedziala przed telewizorem niz wciaz siedziala przed kompem i krytykowala wszystkich...

narka!.

Agatha: "Teletubisie są dla mnie nieakceptowalne z zupełnie innych przyczyn."

Ja usilnie staram się od Ciebie wyciągnąć jakież to przyczyny, ale widzę, że nie chcesz się z nami tym podzielić :)

Mirakula, bądźmy dobrej myśli, może wyrośnie z niego "tylko" metroseksualny :D

Wybacz, tłumaczyłam Ci jak umiałam...

widocznie się nie starałaś

Raczej upatruję winę w Twoim braku umiejętności czytania... A może moje posty Ci się nie wyswietlają?

Też, zauważyłaś, że coś forum dziś zamula?? :D

To może byłabys taka miła i napisała (ew. Ctrl+V) dlaczego nie akceptujesz Teletubisi jeszcze raz. Z góry dzięki :)

Nie chce mi się... Uwielbiam dyskusje, ale nie lubię orki na ugorze...

Dyskusje?? tobie sie nie podobaja teletubisie bo nie lubisz belkotu i sa brzydkie hmmmmmmmm a co zrobisz jak twoje dziecko jak bedziesz je kiedys miala zacznie tak belkotac i bedzie malym pomarszczonym grubaskiem??

Nie dość, że niemiła to jeszcze leniwa. A fe!!!

mirakula napisał(a):

> Dyskusje?? tobie sie nie podobaja teletubisie bo nie lubisz
> belkotu i sa brzydkie hmmmmmmmm a co zrobisz jak twoje dziecko
> jak bedziesz je kiedys miala zacznie tak belkotac i bedzie
> malym pomarszczonym grubaskiem??

Oddam Tobie. Skoro uwielbiasz bełkoczące grubasy, to bedzie u Ciebie szczęśliwe.

I jeszcze z pryszczem na samym środku dekoltu :(

To dopiero fe.

Od kiedy Teletubisie są grube????
Nie przykładaj do nich ludzkiej miary.

Skoro ich nie akceptujesz, bo są wg Ciebie grube i mają wadę wymowy :P (jeżeli faktycznie ową posiadają) to gratuluję argumentów.

Ty to napewno jesteś szczęsliwa.

hjjhgjvhhgkjh,hburgfvt j jjngyynugbnugybnugynugbngyu

(to powyżej to wynik walenia czołem w klawiaturę)

Wspolczuje twojemu mezowi Agatho a dzieci to beda mialy z toba istne pieklo
moze powinnas sie jakos zrelaksowac wyluzowac bo jak czytam twoje niektore posty to mi rece opadaja

"hjjhgjvhhgkjh,hburgfvt j jjngyynugbnugybnugynugbngyu

(to powyżej to wynik walenia czołem w klawiaturę) "

Buhahahahaha

eMKa Drzemka napisał(a):

> "hjjhgjvhhgkjh,hburgfvt j jjngyynugbnugybnugynugbngyu
>
>
> (to powyżej to wynik walenia czołem w klawiaturę) "
>
>
> Buhahahahaha

no faktycznie Pani Agatha jest bardzo zdolna ja probowalam i mi nie wychodzi tak ladnie z przecinkiem i spacja:)

żeby nie było, że teletubisie takie osaczone:)))))))))))))))):

Za górami, za lasami, czyli… LISTA PODEJRZANYCH:

Tinky Winky - wykryto, potwierdzono, to gej.

Kubuś Puchatek - myśli tylko o sobie i konsumpcji miodu. W wersji angielskiej nazywa się Winnie. Ma samych przyjaciół facetów, z czego jeden jest na pewno gejem (Prosiaczek), drugi prowadzi rozwiązły tryb życia (Tygrysek), a trzeci jest transwestytą (Pan Sowa). Jedyna kobieta w tym towarzystwie to samotna matka (kto jest ojcem?) - co się stało z tradycyjnym modelem rodziny? Jedynym plusem tej "bajki" jest szczerość. Pozostali bohaterowie - Królik i Osioł - to ofiary homoseksualnego życia. Pierwszy cierpi na histerię, drugi na depresję.

Wg wiarygodnych źródeł (okolice SCOOBY-DOO polskiego wywiadu i kontrwywiadu - Pan Minister Maciarewicz) okazało się, że Kubuś Puchatek był agentem GRU, NKWD itp. i jego kryptonim to nie Kubuś Puchatek ale KAPUŚ PARCHATEK!

Miś Uszatek i koledzy - Króliczek z Misia Uszatka nosi damskie ciuszki. Polecamy odcinek "Później" z 1979, w którym ma na sobie czerwony lateksowy płaszczyk i getry w groszki. Ponadto, wszystkie zwierzątka w Uszatku mówią męskim głosem, ergo wniosek jasny - wszystko transwestyci i/lub drag queens. Last but not least - żaden heteroseksualnych mężczyzna nie jeździ na wrotkach. Wolimy też nie wiedzieć skąd się wzięło to "klapnięte uszko".

Koralgol (też miś) - ciągle płacze, boi się, unika odpowiedzialności - typowe oznaki homoseksualizmu. Poza tym wygląda jak kowboj z teledysku gejowskiego zespołu Village People. Nie ma koleżanek. Jego kumple lubią się przebierać. Koralgol ciągle jeździ po świecie - seksturystyka?

Bolek i Lolek - Tola to przykrywka

Smurfy - wioska smurfów to przykład gejowsko-socjalistycznej komuny - tzw. homotopii. Prawie sami mężczyźni, gospodarka centralnie planowana. Poza tym obrazki mówią same za siebie.

Kot Filemon - związek dwóch kotów, między którymi jest bardzo duża różnica wieku. Wnioski nasuwają się same. Kot Bonifacy to prawdopodobnie transwestyta - ma podejrzanie kobiecy głos.

Budowniczy Bob - na niego jeszcze nic mamy. Ale szukamy. Nosi taki sam kask jak jeden z członków Village People.

Żwirek i Muchomorek - szukamy więcej danych, choć są uzasadnione podejrzenia, że to narkomani: cały czas w piżamach i biali jak ściana.

Krecik - nie dość, że krypto-homoseksualista (żyje w podziemiu i podkopuje fundamenty heteroseksualnego społeczeństwa), to jeszcze czarny.

ATOMÓWKI - mieszkają razem, nie mają chłopaków, walczące feministki to jak wiadomo na 100% lesbijki.

Bohater "zaczarowanego ołówka"- ciągle sam, nie ma dziewczyny no i mieszka z dziadkiem. a kto wie, że to rzeczywiście jego dziadek? może to pedofil? a władza mówi, gej = pedofil, władzy trzeba słuchać...
U Muminków szczególnie podejrzany jest Ryjek - zawsze łazi za Muminkiem. I wydaje się, że Paszczak liczy na to, że z żalu (bo starszy pan to przecież jest) ktoś się nim.. hmmmm.. zaopiekuje;-)

JEDYNI SPRAWIEDLIWI:

Rumcajs - ma brodę, ma fuzję, ma rodzinę i zwalcza układ - Księcia i Księżną. Zabiera bogatym i daje biednym. Nie ma kolegów.

Morał z powyższych bajek:

PiS pozdrawiamy i sugerujemy zmianę lekarza, bo ten oszukuje.

wiesz ale to LPR zaczął i to im tez trezba zmienic lekarza:)

image

no i ma rację ;)

ps.Oglądaliście wczorajszy program "Co z tą Polską"? Masakrrra :)

ogladałam....hahhahaha

dla tych co nie lubia teletubisiow :)
http://doggie3.pl/konkursy/bobas/show.php?id=92

osobiscie uważam,że dziecko do 3 lat nie powinno oglądać telewizji, a dla 3 latka teletubisie robią się już za bardzo infantylne ale...

obejrzałam kilka odcinków z ciekawosci. Uważam,że bajka jest przemyślana i bardzo dobra dla dzieci, które ucza się mówić- uczy je podstawowych słów i wiedzy o świecie, nie ma treści brutalnych, to takie miłe misie. Tak czy siak nie uniknie sie,że dziecko nie bedzie miało kontaktu z telewizorem, to już lepiej,żeby patrzyło na to niż na jakieś krwawe kreskówki. Jak ktoś twierdzi,że głupia- patrzeć na teletubisie z punktu widzenia dorosłego, to tak, durnota straszna.Dziecko jednak to nie miniaturka dorosłego. Widziałam dzieci, które powtarzają za teletubisiami, dzięki temu uczą się formułować zdania, uczą się nowych wyrazów.Bełkotu tam nie słyszałam.

A oczywiście jestem zdania,że jeżeli tv, to w znikomych ilościach i z rodzicem, który nadzoruje i wyjaśnia jeśli jest potrzeba, bo jak wiadomo dziecko nie rozróżnia co jest fikcją,a co rzeczywistością. A nie włączyć tv i problem z głowy.

Moje dziecko już po mału zerka w tv, póki co zasłanianie mu widoku wystarczy.
Wracając do telertubisiów jestem za!!!!!

Inne tematy z forum

Dobry ortodonta (30 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

Irmina Wróblewska-Jankowska dermatolog - zna ktoś? Jakie opinie? (14 odpowiedzi)

Irmina Wróblewska-Jankowska przyjmuje na Jelelniogórskiej. Był ktoß może na wizycie i może...

Co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci? (37 odpowiedzi)

Ciekawi mnie co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci, mój synuś je tylko to co mu smakuje i co zna,...