Terminal Kontenerowy w Gdyni (ten, gdzie parkuje prom Stena).

Jeśli ktoś potencjalnie zainteresowany pracą w tym Terminalu (nie mylić z GCT z naprzeciwka), chciałby się dowiedzieć jak się tam pracuje (zwłaszcza w jednym z działów) zachęcam do kontaktu : docent585@wp.pl W tej chwili to wszystko co mogę napisać, bo właśnie administrator forum - po trzech latach dyskusji w tym wątku na forum - uznał, że należy cały watek ten wątek usunąć (nie poszczególne, ponoć zbyt mocne komentarze a cały wątek! No cóż, niektórych pracodawców prawda w oczy kole, więc interweniują, żeby ukryć fakty przed światem zewnętrznym.
W temacie tego Terminala, zapraszam także na inne fora o pracodawcach.
popieram tę opinię 126 nie zgadzam się z tą opinią 4

Dane firmy są publiczne, sąd powszechny, rozprawa nie utajnione a wyrok ogólnie obowiązujący
Wymazać dane osobowe i takie wyroki są nawet publikowane na stronach sądowych
Często jak sprawdzam firmy pod kątem rzetelności to czasami okazuje się że taka wydawałoby się poważna firma
ma więcej niekorzystnych wyroków na koncie niż niejeden gagatek z celi
A to pozywają pracownicy, a to inne firmy i wygrywają
Brakuje mi podawania takich orzeczeń do powszechnej wiadomości

A Pani prawnik tak się uśmiechała jakby wygrała, bo niekorzystny wyrok oznacza dla niej że dalej będzie miała robotę
Przy innym rozstrzygnięciu stała by się zbędna, a tak będzie robota przy odwolaniach, stąd to zadowolenie
popieram tę opinię 76 nie zgadzam się z tą opinią 5

Prawniczka BCT (tak tak, prawniczka, bo prawnik BCT udzielił dalszego pełnomocnictwa tej pani) złożyła w sądzie wniosek o wydanie odpisu wyroku z uzasadnieniem. Oznaczać to może, że pani chce się dowiedzieć o co chodzi, bo nie zrozumiała wyroku i uzasadnienia ustnego - pomimo że była na sali - i może faktycznie tak jest, bo wychodząc z sali była tak zadowolona, jakby wygrała sprawę. Być może jednak zrozumiała wyrok i uzasadnienie ale celowo, złośliwie gra na czas, albo np. pan prezes chce poczytać co na bazie akt sprawy w kwestii sytuacji w BCT i m.in. o nim samym miał do powiedzenia sąd (a to raczej nie będą miłe wieści - ja na miejscu szefa nie chciałby usłyszeć takich ocen). Jeśli natomiast faktycznie BCT będzie się odwoływał - do czego ma prawo i nikt tego prawa nie kwestionuje - to życzę powodzenia.
W takim wypadku zadbam, żeby z uzasadnieniem i/lub transkrypcją ustnego uzasadnienia wyroku, zapoznało się jak najszersze grono osób, bo sam "suchy" wyrok nie robi takiego wrażenia jak uzasadnienie, w którym sąd nie zostawił suchej nitki na mobberce i prezesie. A niby dlaczego miałbym nie ujawnić uzasadnienia? Przecież skoro BCT zechce dalej się zabawiać kosztem zdrowia mojej żony i ciągnąć temat dalej w ten żenujący sposób, to ja nie widzę powodu, dla którego miałbym ukrywać przed światem jakikolwiek element tej "zabawy".
Poczekam więc na decyzję BCT - jak zechcą się bawić, to się zabawimy na całego. I pomyśleć, że już im chciałem pomału odpuszczać ale są niesamowici i skoro sami poproszą, to nie odmówię.
A jak się panu prezesowi, panu prawnikowi, czy pani prawnik coś nie podoba, to chyba wiedzą, że mogą podać mnie do sądu.
popieram tę opinię 72 nie zgadzam się z tą opinią 5

Jak znajdziesz kilku odważnych to ja też się podpiszę pod "informacją" dla Filipin, a co mi tam.
popieram tę opinię 68 nie zgadzam się z tą opinią 5

No cóż, znając prezesa, nie mam wątpliwości że każe prawnikom odwołać się od tego wyroku.
I jestem pesymistką co do ewentualnej poprawy sytuacji w BCT i to bez względu na ostateczny (niewątpliwie podtrzymany w przypadku odwołania się przez BCT) wyrok w tej sprawie, nic się tu nie zmieni pod tym kierownictwem.
Przecież po nich wszystko spływa jak woda po kaczce! Przecież po tak poważnych zarzutach o mobbing cztery lata temu, które właśnie potwierdził sąd, prezes powinien przynajmniej monitorować zachowania swojej podwładnej (pani kierownik) na tyle, żeby jeszcze przynajmniej w trakcie procesu (jakoś na początku 2018r.), nie pojawiły się kolejne zarzuty, kolejnego jej podwładnego pod jej adresem! Owszem, ten podwładny w efekcie "rozmowy" z prezesem wycofał się z tych zarzutów a prawnicy zadbali żeby zniknął watek na tym forum, w którym ten podwładny bardzo nieprzychylnie wyrażał się o pani kierownik ale mimo wszystko brzydki zapach pozostał!
tak więc moi mili widzicie chyba wyraźnie, że pod tym kierownictwem nic się tu nie zmieni-nawet jakby w sądzie wygrał z prezesem tuzin pracowników. I uważam, że żarty się skończyły i może pora najwyższa odważyć się i skontaktować z centralą na Filipinach i tam przedstawić tę całą chorą sytuację. I tu chociażby np. sprawę coraz mniej zrozumiałej w ostatnich czasach "uznaniowości" przy premiowaniu pracowników, czy sprawę tych wszystkich w ostatnim czasie kontroli przetaczających się przez firmę, które to "nieco" dezorganizują pracę-zwłaszcza, że niektóre wyniki kontroli są .... hmmm ....
Przecież nawet związki zawodowe nam nie pomogą, bo też się boją!
Pozdrowienia dla załogi i dużo zdrowia (zwłaszcza dla tych,co im kolana niedomagają).

Tydzień pełny emocji w bct po tym wyroku (aż huczy w całej bazie i w porcie).
Pytanie brzmi-dotarło do wodza i coś się tu zmieni, czy się odwoła?
popieram tę opinię 66 nie zgadzam się z tą opinią 5

Gratulacje ! Ten wyrok jest światełkiem w tunelu i drogowskazem dla innych oraz dowodem na to, że jednak można
Jeszcze raz duży szacun za to co zrobiliście
Gdyby wszyscy pracownicy byli tak śmiali i zdeterminowani to było by dużo mniej takich szuj na kierowniczych stanowiskach
A przecież firma odpowiadają swoim majątkiem za radosne poczynania swojego kierownictwa

Rozbrajające są te kciuki w dół - zapadł wyrok, sąd w ustnym uzasadnieniu nie zostawił na mobberce i prezesie suchej nitki a oni dalej się obrażają i próbują czarować rzeczywistość.
Jakie to śmieszne i zarazem żałosne.
popieram tę opinię 64 nie zgadzam się z tą opinią 4

Nareszcie ktoś utarł nosa tym niektórym zarozumiałym, bezdusznym i jednocześnie żałosnym jak się w efekcie okazało przedstawicielom "elity" kierowniczej BCT! Brawo!!!
popieram tę opinię 57 nie zgadzam się z tą opinią 4

tak tak sz.p. prezesie...
popieram tę opinię 66 nie zgadzam się z tą opinią 4

Gratulacje! Brawo!
I jak z tym teraz sie czują te managery z przerosnietym ego?
I co teraz z "najlepszą" kierowniczką?
popieram tę opinię 65 nie zgadzam się z tą opinią 4

Sprawa sądowa o zadośćuczynienie za rozstrój zdrowia spowodowany mobbingiem w BCT wygrana. Roszczenia mojej zony - ofiary mobbingu - sąd uwzględnił a w ustnym uzasadnieniu wyroku sąd nie zostawił suchej nitki na BCT.
I jak się teraz czuje pani kierownik Dz. Zaopatrzenia (i jej koleżanka - druga pani kierownik, która trochę wiedziała ale w sumie to ponoć nie wiedziała)?
A zwłaszcza jak się z tym czuje pan prezes, który też ponoć nic nie wiedział o mobbingu i nie dziwiły go odejścia pracowników i chociażby ostatnia skarga wiosną 2014r.?

Dzięki za wsparcie, damy znać jak poszło.
popieram tę opinię 65 nie zgadzam się z tą opinią 4

Prawie wszyscy w bct (i masa ludzi z innych spółek i firm) trzymamy kciuki za koleżankę.
bez względu na wszystko-wielki szacunek dla niej za odwagę i determinacje.

Ogłoszenie wyroku jutro, tj. w poniedziałek 22 października, godz. 14:30.

To kiedy przypada ten sądny dzień?
popieram tę opinię 63 nie zgadzam się z tą opinią 4

Dobrze liczę? Sądny dzień już niebawem?
popieram tę opinię 63 nie zgadzam się z tą opinią 4

Bo widocznie elektrycy w bct nie wytrzymują napięcia. Trzeba zatrudniać elektryków wysokich napięć, hi, hi, hi.

Właśnie szukają następnego elektryka....

Już tu chyba do tych ludków dotarło, że jak sąd orzeknie, to zaboli (bo i obciach będzie na całego).
Nie warto szmacić podwładnych, oj nie warto.

Ogłoszenie wyroku w sprawie mobbingu w BCT za dwa tygodnie, tak więc jeszcze trochę niepewności (chociaż i moja poszkodowana w tej sprawie żona i ja a także wiele innych osób .... , doskonale wiemy co się wyrabiało w Dziale Zaopatrzenia).
Pozdrowienia dla niezastąpionej, wybitnie zasłużonej dla BCT pani kierownik Działu Zaopatrzenia ;-)
popieram tę opinię 70 nie zgadzam się z tą opinią 5

Inne tematy z forum

praca w call center (24 odpowiedzi)

Od jakiegoś czasu szukam pracy jednak bez rezultatu, postanowiłam spróbować w call center-...

Praca za granicą, czy są sprawdzone oferty? (39 odpowiedzi)

Od paru dni szukam pracy za granicą. Ofert jest pełno ale jak szukam opinii o konkretnym...

praca z otto w holandii (47 odpowiedzi)

cześć, mam pytanie, ktos byl zatrudniony przez otto w holandii? jakie warunki mieszkaniowe?...