Teza Semki z Od Rzeczy budzi nadzieję:)

Właśnie oglądałem dyskusję dwóch nie byle jakich dziennikarzy, tj. Piotra Semki pisującego (w) Od Rzeczy i Jacka Żakowskiego, bliższego mi poglądowo.

W pewnym momencie Semka powiedział, że PIS, jako struktura mało atrakcyjna dla wyborców, traci swój elektorat na rzecz...Korwina Mikke, kolorowego i atrakcyjnego dla tłuszczy żądnej krwi tudzież bicia innych polityków po mordzie. Dodatkowo parę punktów procentowych odejdzie na Ziobrę i Gowina.

Ze słów Semki wnioskuję, że oszołomiony elektorat frustratów będzie popierać Musznika Brydżystę, w miejsce Jarosława Zbaw Polskę Kaczyńskiego. A że ilość wyborców z gumy nie jest, to procentowo doprowadzi to dalszego rozproszenia ich elektoratu...ergo, nigdy nie dorwą się do władzy.

Choć, puszczając wodze fantazji, wyobraźmy sobie koalicję PIS-JKM-SP-reszta oszołomów^_^ Ale chyba to niemożliwe, bo Kaczyński musiałby zostać prezydentem, a Musznik Brydżysta premierem. Wyobraźcie sobie ten cyrk...

Nie spodziewałem się, że kiedykolwiek zgodzę się z Semką o_O
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 12

Re: Teza Semki z Od Rzeczy budzi nadzieję:)

Bzdurzysz.. ale za to Ci płacą.
W polemikę wdawać się nie zamierzam
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

Aby wdawać się w polemikę, potrzeba argumentów, a z tym już gorzej u Ciebie^^ Ale...zawsze możesz mi dać w dziób, zgodnie z nową polityczną modą, kreowaną przez Twojego guru, Musznika Brydżystę ^_^

Poza tym, przytoczyłem tezę Piotra Od Rzeczy Semki, z którą jedynie się zgodziłem.

p.s. ale kto mi ma płacić i za co?? o_O
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 13

a ja myślalem ż nie żyjesz,tyle lat..joż nawet nie pamiętam jak się podpisywałem.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dlaczego czepiasz się Korwina-Mikke,to jest świetny matematyk, zna prace wszystkich ekonomistów i makroekonomię.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Fajnopolacy pochowali głowy w piasek (18 odpowiedzi)

Demokracja poszła się czochrać i co wy na to ? Maska spadła z Uśmiechniętj Polski ? I został...

Panie Tusk daj ludziom spokój (3 odpowiedzi)

P Tusk jest Pan kłamcą oszustem skompromitowanym człowiekiem niech Pan da Polsce spokój i nie...

Czy ktoś ma dowody ? (4 odpowiedzi)

Na aresztowanie w stanie wojennym łowcy absurdów vel Zetjot ?