Trójmiejskie podjazdy szosowe.

Jak ktoś lubi podjazdy, to najlepszym miejscem do upodlenia się/osiągnięcia satysfakcji są włoskie Alpy z legendarnymi drogami wspinaczkowymi.
Ale jak ktoś chciałby potrenować 'na własnym podwórku', to i u nas znajdzie coś dla siebie. Co prawda nie tak długie kąski jak Crostis czy Stelvio, ale coś w nogach można poczuć.

Stąd moje pytanie do bardziej doświadczonych szosowo górali: które miejsca/ulice w Trójmieście (głównie w Gdańsku) byście polecili z własnego doświadczenia?
Wiadomo: Reja w Sopocie (chyba mekka trójmiejskich podjazdowiczów), Myśliwska w Gdańsku (11%), Pana Tadeusza (9%), Bytowska/Dolina Radości, Łódzka, Dąbrowskiego/Powstańców ...
Krótkie sztywne ale i długie łagodne. Czekam na propozycje ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Trójmiejskie podjazdy szosowe.

podjazdy to sa poza miastem :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tyle to i ja wiem, bo często na nich bywam ;)
Dlatego tym razem swoje zainteresowanie kieruję na te, które można znaleźć w mieście.
A więc co polecasz?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

podjazd na cmentarzu na Oruni (za kościołem św. Ignacego) - tam jest chyba ze 20%. Niedaleko jest Cienista - 8% na długości ok. 800m, a z drugiej strony Zamiejska - też sztywny, szczególnie pod koniec, ale krótszy.

no ja to centrum Gdyni polecam. Przez kamienna gore, witomino, wzgorze, redłowo mozna zrobic kilka km przewyzszenia :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

z mniej znanych to Kampinoska na Oruni(za parkiem w stronę Starogardzkiej), krótki sztywny podjazd
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Giełguda z odcinkiem bruku,
Wileńska
oba, Giełguda na bruku, ok >10%, krótkie

w centrum Gdyni jest rundka 10km 250m przewyższenia, wszystko bocznymi osiedlowymi uliczkami

Rundka w centrum Gdyni - zbyt ogólnikowo ;] Może jakieś nazwy ulic chociaż?

na Wzgórzu - np. Legionów od Piłsudskiego w stronę Redłowa (dość krótki), Tetmajera od pętli autobusowej w górę (całkiem długi). Kamienna Góra - ul. Sienkiewicza (ale tam jest dość łagodnie).

Płyta Redłowska - najstromiej jest od pętli pod szpitalem - ul. Powstania Wielkopolskiego (2 krótkie ścianki po paręnaście procent), plus mała rozgrzewka dość płaską Powstania Styczniowego od Zwycięstwa. Oprócz tego Redłowska, Cylkowskiego. Płyta jest całkiem fajna, bo deniwelacja przekracza 50m na krótkim odcinku.

Działki Leśne - ul. Wolności plus "miejskie": Szczecińska, Słupecka, Nowogrodzka, Olsztyńska, Kwidzynska - wszystkie oscylują często w okolicach 10%

Grabówek i Leszczynki - sporo krótkich, acz sztywnych podjazdów w stronę lasu.

Obłuże i Oksywie - tam można chyba znaleźć fajne parunastoprocentowe ścianki, może ktoś podpowie? Na Kwiatkowskiego jest całkiem przyjemny podjazd, warto też polecić Czernickiego - co prawda łagodnie, ale za to widokowa "serpentyna", można się poczuć jak w Alpach ;)

Na całkiem ciekawe ścianki natknąlem się kiedyś wśród niskiej zabudowy górnej części Małego Kacka (tam chyba nawet na Wielkopolskiej jest na moment > 10%). Np. na Olgierda była fajna ścianka pod 20%, niestety ostatnio chyba tam wprowadzili jeden kierunek - podjazd idzie łagodniejszym objadem.

pozdr

Gdynia Pogórze ul. Czernickiego - serpentyna obok jednostki wojskowej.
Gdynia Oksywie ul. Bosmańska
Gdynia W. Kack - podjazd od Źródła Marii

Gdynia Grabówek - ul Kalksztajnów - Sambora - Stoigniewa - moja ulubiona :)
poza tym Denchoffa, Bpa Okoniewskiego
Działki Leśne - Wolności, Nowogrodzka, Kwidzyńska, Słupecka
Redłowo - Kopernika, Powstania Wielkopolskiego, Cylkowskiego
Chylonia - Swarzewska...

Inne tematy z forum

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...

trening interwałowy (25 odpowiedzi)

witam! mam pytanie co do treningu interwałowego, czy ktoś z forumowiczów jeździ może w ten...