Trzeba być cymbalem, żeby...

Trzeba być i**otą...

- żeby nia zauważyć w jakim kierunku zmierza świat. Hmm, świat ? To trochę zbyt ogólnie, ujmijmy to konkretnie: trzeba być i**otą, żeby nie zauważyć tendencji, które kierują ten świat w różne strony

- żeby wierzyć, że gruszki wyrosną na wierzbie

- żeby wierzyć oszustom. Tu kłania się teoria gier.

- zeby ignorować ludzką naturę. Tu z kolei kłania się teoria ewolucji i historia cywilizacji.

- żeby wierzyć, iż marni ludzie zrobią coś dobrego. Tu się kłania doświadczenie życiowe.

Można, zdarza się, uwierzyć w którąś z tych rzeczy, ale żeby wierzyć w te wszystkie rzeczy naraz to trzeba być i**otą patentowanym.

Ja nie jestem i**otą.

Nie miałem problemu z wyborem w 1980 r.

Nie miałem problemów z wyborem w latach 1981- 1989.

Nie miałem problemów z wyborem po 1989 r. i nie mam dzisiaj. A historia potwierdza słuszność tych wyborów.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niech nie rozrabia, jak pijany zając w kapuście. Siądzie na 4ech literach, w cieniu i sztachnie się resztkami lata.
Oddycha spokojnie... może co "za uważy" ważnego.
http://youtu.be/uZcmVslDAto
Ps
Czyste szaleństwo!

Łowca chyba przez pomyłkę napisał :
- żeby wierzyć, że gruszki wyrosną na wierzbie ( ale większość twoich PISiarzy wierzy)

- żeby wierzyć oszustom. Tu kłania się teoria gier ( to jak zatem odbierasz to co mówią np. Morawiecki, Macierewicz, Kaczyński ?)

- zeby ignorować ludzką naturę. Tu z kolei kłania się teoria ewolucji i historia cywilizacji ( dołącz do cywilizacji zachodniej. Będzie to trudne z racji twojego wieku i wcześniejszych doświadczeń, ale walcz)

- żeby wierzyć, iż marni ludzie zrobią coś dobrego. Tu się kłania doświadczenie życiowe ( patrz wyżej, o gruszkach na wierzbie )

Można, zdarza się, uwierzyć w którąś z tych rzeczy, ale żeby wierzyć w te wszystkie rzeczy naraz to trzeba być i**otą patentowanym ( potwierdzam, nikt nie jest doskonały. Zacznij od drobnych rzeczy, nie przeceniaj swojej inteligencji. Na przykład : przestań wierzyć że kij bejsbolowy w rękach narodowca jest oznaką patriotyzmu)

Ja nie jestem i**otą. ( z tym bym polemizował )

Nie miałem problemu z wyborem w 1980 r. ( ja także)

Nie miałem problemów z wyborem w latach 1981- 1989. ( ja także)

Nie miałem problemów z wyborem po 1989 r. i nie mam dzisiaj. A historia potwierdza słuszność tych wyborów. ( rzeczywiście. Patrz punkt o gruszkach na wierzbie)

Posumowanie : szkoda że tak późno wzięło cię na refeksje, ale lepiej późno niż wcale. Jak powiedział żyd spóźniając się na pociąg.

Dobrze, że z "pamięcią złotej rybki"... mam szansę na jutrzejsze dzisiaj. Chrapu, chrapu, chrap ...

http://www.youtube.com/watch?v=-XOurbNUwyw

Inne tematy z forum

Biżuteria jako prezent? (40 odpowiedzi)

Hej, szukam prezentu dla koleżanki i widziałam ostatnio w sieci firmę, która robi dość unikatową...

Psychologia wskazuje wzór człowieka. (7 odpowiedzi)

Psychologia wskazuje wzór człowieka. Według której człowieka, który nie ma empatii, pasji i...

Koinonia Jan Chrzciciel Bojano wspólnota destruktywna czy.........No właśnie co? (692 odpowiedzi)

Przez roku czasu wraz z żoną uczęszczałem do domu modlitwy wspólnoty Koinonia Jan Chrzciciel z...