Re: Trzydzieści plus
Ja trzydziesci - jeszcze bez plusa.
Jak na swoj wiek mam dobra cere i malo/wcale zmarszczek. Kremow przeciwzmarszczkowych uzywam od ok 25go roku zycia, gdyz jestem zdania ze lapiej zapobiegac niz leczyc.
Sposob pielegnacji zmienialam kilka razy, w miare poszerzania wiedzy na temat skladnikow aktywnych, oraz nowosci w kosmetyce.
Podam moja obecna pielegnacje:
Makijaz zmywam plynem micelarnym. na noc nakladam krem odzywczy, nawilzajacy lub odzywczo nawilzajacy, np Eucerin Q10 Night, Clarins Multiactive Nuit. Do tego krem pod oczy, z tej samej linii. Dwa razy w tygodniu robie maseczke nawilzajaco-enzymatyczna z Murad. Dodatkowo, raz w tygodniu, a zima dwa razy w tygodniu krem zastepuje olejem do twarzy (arganowym lub rozanym).
Rano - twarz przemywam tonikiem naturalnym lub woda rozana. Nakladam krem z filtrem - zima SPF15 np Roc Hydra+, latem SPF25 np Clinique Superdefense. Na to makijaz, ale malo i w miare mozliwosci mineralny (podklad, cienie, puder, mascara). Na urlopie lub przy bardzo wysokim sloncu i przebywaniu na dworze SPF 45 lub wyzej.
Nie opalam sie, zawsze nosze duze okulary sloneczne. Pije duzo wody mineralnej (ok 1.5l dziennie, latem wiecej). Skora sucha, lekko naczynkowa, sklonna do podraznien.
1
1