Tunezja proszę o porady kto był

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
W tym roku lecimy ze znajomymi do Tunezji wiele się naczytaliśmy i złych opinii i dobrych nie wiem co myśleć :)
Przyjmę porady co wsiąść, gdzie pojechać co warto zobaczyć, na co zwrócić uwagę, jaką walutę lepiej dolary i euro :)
Generalnie złote myśli :)

Plis help
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Tunezja proszę o porady kto był

Tunezja jest piękna, bardzo egzotyczna, ja byłam w Monastyrze. Dużo nie zwiedzaliśmy bo byliśmy tylko tydzień, ale warto pojechać na pustynię do wioski Berberów, i koniecznie na spektakl "Światło i dzwięk" doznania rewelwcyjne, jest pokaz ich kultury i folkloru, jest tam mała wioska berberyjska, no i pokaz laserowy w amfiteatrze, po prostu rewelacja...:) potem jest kolacja berberyjska z pokazem ich tańców, naprawdę warto bo wrażenia niezapomniane:) my mieliśmy dolary bo za nie można kupować taniej, na bazarku płacisz 1 dolar lub euro, a wiadomo że dolar tańszy. Uważać trzeba na złodziei bo kradną, i strasznie naciągają na zakupy. No i oczywiście na jedzenie bo kraj niestety do najczystszych nie należy. I faktycznie wszędzie pachnie jaśminem:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

My byliśmy na Djerbie-cudna wysepka tunezyjska. Polecam wyspę flamingów (rejs statkiem), gdzie bierzesz udział w gotowaniu obiadu, polecam wioskę Beduinów itd itd..., nie pamiętam co jeszcze-byliśmy z 12 lat temu :) a wycieczki maja te same :)

dziekuje :) bardzo się przyda już szukam o tej wiosce beduinów :)

Inne tematy z forum

Legoland w Danii Aktualnie. Proszę o wskazówki (15 odpowiedzi)

Hej, Z racji tego że są tanie loty bezpośrednio do Legolandu planuję tam wycieczkę. Czy ktoś...

Wakacje z dziećmi (116 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

Wrocław czy Kraków? Urlop. (12 odpowiedzi)

Które miasto wybrać na wakacje? Słyszałam, że oba są magiczne. Ale jak byście mieli wybierać...