Tusk i ekonomiczny rozbiór Polski

To staje się nudne, ten recykling zwietrzałych pomysłów w wydaniu naszych rządzących.

Tusk się obudził w ręką w nocniku ? Tą samą, którą podpisywał pakiet klimatyczny ?

Od wielu już lat słyszę jak prof. Szyszko regularnie krytykuje podpisanie paktu klimatycznego i Tuskową politykę energetyczną na antenie Radia Maryja. A prof, Szyszko to chyba z PISu jest, nieprawda ?

Najpierw Tusk ogłaszał swój sukces po podpisaniu pakietu, teraz dostrzega w tym porażkę Kaczyńskiego. Kaczyński dobry na wszystko ? Tego Donalda należy pakietem klimatycznym w łeb strzelić i niech spłaca koszty pakietu z własnej kieszeni.

Już od wielu lat prof. Szyszko wskazuje, że koszty magazynowania dwutlenku węgla są ogromne, podczas gdy znacznie lepsze efekty możnaby osiągnąć o wiele tańszą metodą przez zwiększenie powierzchni leśnej, która ten dwutlenek pochłonęłaby, przy okazji dając ogromne korzyści w postaci zwiększenia ilości drewna na rynku. No i grzybów, jagód i świeżego powietrza też przybyłoby.

Ale wytłumaczcie to temu Dyzmie. Te bałwany z PO chciałyby lasy sprywatyzować i wyciąć, jak na Haiti, czego dowód mam na przykładzie lasu na gdańskim Ujeścisku. Wszystkich zapraszam, by z okazji wakacji i pobytu nad morzem zajrzeli na gdańskie Ujeścisko i przekonali się jak radni Platformy cywilizują las wycinając "dziką roslinność" jak to przepięknie ujął jaikś zwolennik tego typu cywilizacji. Obecna klasa rżądząca "III RP", wzorem tej z końca wieku XVIII, okazała się gotowa zgodzić na ekonomiczny rozbiór Polski, plasterek po plasterku. A elektorat jest współwinny - że takich polityków akceptuje.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Tusk i ekonomiczny rozbiór Polski

Nie zmienimy biegu rzeki. Decyzje zapadają gdzieś daleko, wysoko, poza naszym zasięgiem.

Dlatego naucz się być obojętny na to, na co nie masz wpływu. Tracisz nerwy, siły, czas i zdrowie na rzeczy tak od nas nie zależne jak hulający wiatr, szum morza, itd (trochę melodramatu dla podniesienia walorów estetycznych wypowiedzi ;)

Więc, jest dziś piękna pogoda w trójmieście. Idź na plażę, popatrz na beztrosko bawiącą się dzieciarnie, piękne towary tu i ówdzie, pociesz oko.

Prawdziwy świat to Twój świat. To ten który widzisz gdy wyłączysz TV i wyjdziesz na dwór. Nie znajdziesz tam Tuska, Giertycha, korupcji, min pułapek i terrorystów. I to jest prawdziwy świat, nie daj sobą manipulować.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

@ Innynick

Kitu mi pan nie wciskaj - to już wielokrotnie przerabialiśmy - pod nazwą "ucieczka od wolności". A ja jestem żywym dowodem że oplaca się strategia odwrotna od proponowanej przez pana - oplaca się angażować, to rzecz chyba oczywista dla ludzi rozwijających realny kapitalizm i realną demokrację. Ni mylić z matrixem. Mądrość ludowa też to potwierdzi "ziarnko do ziarnka..." i "kropla drąży skałę " czy też "kamienie na szaniec". Kto panu tak mózg zmacerował ?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kuźwa myślałem, że nick zmienię, trochę mądrości zaproponuje i pożegnam się z twoim wątkiem.

{ucieczka od wolności} ?
- Jesteś niewolnikiem tego co w TV powiedzą.

{ja jestem żywym dowodem że oplaca się strategia odwrotna}
- Nie ma żadnej strategii dla ciebie, dla mnie ani dla nikogo. Możesz tylko słuchać o kolejnych przekrętach i kolejnych obietnicach.

{oplaca się angażować}
- Możesz, faktycznie, na tym forum. Poza tym, że faktycznie piszesz o na prawdę bulwersujących sprawach, to co ci to dało, albo komuś ?

{realny kapitalizm i realną demokrację}
- W Polsce nie ma kapitalizmu ani demokracji. Nie ma demokracji w kraju w którym od razu po wyborach rząd wprowadza ustawy wbrew woli społeczeństwa. To się nazywa dyktat.

Nie ma kapitalizmu tam, gdzie gospodarka jest od górnie regulowana, usankcjonowana tysiącami przepisów, regułek, i Bóg wie czym jeszcze. Nie ma kapitalizmu tam gdzie rządzi korporacja.

W Polsce masz republikę faszystowską. Identyczną co za czasów Rzymu. Senat, Sejm, Rząd wykonuje zamierzenia wąskiej grupki.

Realizm to może bardziej w sztuce.

{kropla drąży skałę}
- Te podskoki nikogo na górze nie ruszą. Zresztą tutaj na dole także jakby wszyscy zobojętnieni.

{Kto panu tak mózg zmacerował ?}
- W sumie, z to powinienem w ogóle zakończyć dyskusję. Znów mnie Bóg pokarał za wchodzenie w dyskusję z tobą. Ale odpowiem tak: tacy jak Ty mnie zblazowują. Tacy co się pompują na wieczornych wiadomościach i próbują podnosić ciśnienie innym.

Czy wiesz, że jedynym wymiernym wynikiem ciągłego bombardowania jakąś, obojętnie jaką informacją będzie zobojętnienie na nią ?

Kogo dziś rusza, że koło mnie zrobiono rondo za kilka milionów ? Nikogo, każdy jest już znieczulony na to. Także na krew, przemoc, zabijanie, ból, biedę, itd.

I oto w tym wszystkim chodziło, zobojętnienie. Swoim pompowaniem tylko pomagasz wprowadzić korupcję do ram normalności dnia powszedniego, gratuluję.

A i bym zapomniał, ulotniam się z tego wątku, bo tu zaraz niewybredne epitety polecą.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Panie Tusk daj ludziom spokój (3 odpowiedzi)

P Tusk jest Pan kłamcą oszustem skompromitowanym człowiekiem niech Pan da Polsce spokój i nie...

Fajnopolacy chcą popolemizować ? Proszę bardzo, jestem do usług (3 odpowiedzi)

Kiedyś popularne było przewidywanie powtórki Budapesztu w Warszawie, teraz, po zwycięstwie Trumpa...

Czy ktoś ma dowody ? (4 odpowiedzi)

Na aresztowanie w stanie wojennym łowcy absurdów vel Zetjot ?