Uczucia - ludzie naprawdę płakali po śmierci Stalina (tekst niepolityczny)

Czyżby z nadmiaru empatii, którą emanował system sowiecki ?

Otóż ludzie sowieccy zamknięci zostali w szczelnym matrixie, stworzonym przez państwo sowieckie, w którym informacje były preparowane i rozpowszecjniane przez państwo. W życiu codziennym, członkowie dowolnej grupy, nawet rodzinnej, w swoich interakcjach z pozostałymi byli skazani na na informacje nadawane przez państwowego monopolistę lub na informacje dotyczące ich prywatności, ktora także była całkowicie zależna od tego samego monopolisty.

Nietrudno było sprawić przy pomocy paru operacji propagandowych, by uwięziony w tak szczelnym matriksie człowiek swego oprawcę pokochał. Stąd płacz po smierci Stalina i stąd, po tylu latach, tylu jego zwolenników w Rosji. Nie da się ukryć, że spora liczba ludzi w Polsce żyje w podobnym matriksie.

Jak wiadomo, emocjami i uczuciami można majipulować stąd tyle pań uwiedzionych przez oszustów matrymonialnych i tyle społeczeństw uwiedzionych przez politycznych hochsztaplerów, takich jak Lenin czy Hitler, gdy pojawiła się technologiczna szansa oddziaływania na masową skalę i zbiorowej hipnozy.
Stąd potrzeba zachowania trzeźwości i nieulegania niekontrolowanym emocjom.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Uczucia - ludzie naprawdę płakali po śmierci Stalina (tekst niepolityczny)

@Zet :) Myślący ludzie to wiedzą :) Do kogo Ty chłopaku piszesz? :)))) Lekcje historii chyba odrobiliśmy sumiennie ;))))))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

@ Kaja

Oj, obawiam się, że nie wszyscy wiedzą, a jak wiedzą, nie wyciągają wniosków, bo chyba dostrzegasz, co się dzieje. Kłopot też w tym, że wszyscy uważają się za myślących.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

I Ty na forum trojmiasto usliujesz to zmienic ? Tak na marginesie... Zet... 'mlode pokolenie' ma inne priorytety...i w pewnym sensie im sie nie dziwie. A Ci ktorzy pamietaja...Zet..jak dlugo mozna walczyc z wiatrakami....? Badz realista :) Przepraszam, ale wysiadly mi polskie znaki ;)))))

@ kaja

Jestem realistą z długim stażem i wiem ( wiem a nie - wierzę),że kropla drąży skałę. To działa.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

@ kaja

Jeszcze jedna uwaga co do historii. Poneważ historia już się zdarzyła, ludzie sądzą, że już się nie powtórzy i coś takiego im się przydarzyć nie może. Brak wyobraźni.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

zetjot, niedawno jeden z kimów kopytami się nakrył i też ludzie w krl .płakali. Co doprowadziło ich do płaczu smutek, a może strach

Tak Zet :)) Marchewkowe Pole ;)) Nigdy nie mów nigdy.... Ale jak sam myślę dobrze wiesz WIARA CZYNI CUDA :) Ja niestety należę do innowierców.. ;)) Dla mnie historia lubi się powtarzać...

A teraz myślisz, że już nie ma matriksa, że propaganda nie tworzy fałszywego obrazu świata. Róznica jest taka, że kiedyś mówiono: "Radzieccy naukowcy wynaleźli ..." a teraz się mówi: "Amerykańscy naukowcy odkryli ..."

Chlew nam z czerowngo na niebieski przemalowali i wmówili, że teraz już jesteśmy wolni, chodź świnie, smród i wszystko to same co przedtem.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Czy ktoś ma dowody ? (4 odpowiedzi)

Na aresztowanie w stanie wojennym łowcy absurdów vel Zetjot ?

Panie Tusk daj ludziom spokój (3 odpowiedzi)

P Tusk jest Pan kłamcą oszustem skompromitowanym człowiekiem niech Pan da Polsce spokój i nie...

Nowy rok (3 odpowiedzi)

Znienawidzony Tusku żebyś Ty zniknął z tego świata to byłoby najlepsze życzenie na nowy rok