Urząd Pracy-ubezpieczenie

Hej,mam pytanie.Jestem ubezpieczona w Urzedzie Pracy i teraz mąż zglosil mnie do ubezpieczenia u siebie w pracy.Czy musze to zglosic w U.P.? Mąż dostal na razie umowe na 3 m-ce i w tym samaym czasie mam sie zglosic do U.P. nie wiem co robić ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Urząd Pracy-ubezpieczenie

Uppppp

zadzwoń do PUP-u i się dowiedz.... w mordeczkę nikt Ci nie da :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

z UP odprowadzane są składki z tytułu ubezpieczenia zdrowotnego jeśli mąż cię podał do ubezpieczenia w pracy to tak samo jak w UP tylko zdrowotna i odszkodowanie jednorazowe na wypadek śmierci lub kalectwa, zależy też jaką kadencję musi opłacać mąż aby ubezpieczyciel traktował was w 100% jako ubezpieczeni...ja bym się nie spieszyła tu jest tylko myk oszczędnościowy a jak mężowi nie przedłużą to załatwiaj wszystko na nowo..

tak aga musisz zgłosic nie można miec dwuch ubezpieczeń jednoczesnie miałam tak samo
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

no to nie wiem co zrobic.... ale jak pomysle ze znowu to zalatwiec w U.P.... :(

Ja wiem tesz miałam z tym zalatwiania ,jak uwazasz ja milam ta sama sytuacje ubezpieczenie bylam zarejedtrowana w up z moja rodzinka .podjelam prace to musiłam sie wyrejestrowac i wzielam rodzine pod ubezpieczenie w pracy ,pozatym urzad nie jest taki chetny do ubezpieczeń nie sa mili i najchetniej dali by ci prace obojetnie jaka zeby nie płacic

zgłoś przez neta i nie trać czasu na tych darmozjadów

Inne tematy z forum

praca w call center (26 odpowiedzi)

Od jakiegoś czasu szukam pracy jednak bez rezultatu, postanowiłam spróbować w call center-...

Praca za granicą. Niemcy (9 odpowiedzi)

Jeżeli szukasz pracy sprawdź najnowsze oferty. Najnowsze oferty pracy Niemcy. Szukaj pracy w...

Praca K2 Dystrybucje (31 odpowiedzi)

Czy ktoś wie co to jest warto tam iść na rozmowę ?