Uwaga na oszustów - Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

Słuchajcie dostałam maila od babki z Nigerii,że chce kupić ode mnie suknię ślubną,jest gotowa przelać kasę itp.Czy miałyście taki przypadek i nie jest to jakieś oszustwo?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

dziś dostałem też takiego sms i właśnie koresponduję ale coś mnie tchneło i wpisałem adres w google a tu juz trochę wpisów to na pewno jakiś wał też wystawiłem na olx pare zestawów mebli wypoczynkowych trzeba uważać
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ten sam adres napisał do mnie . chciał kupić motor, pisał po angielsku, pieniądze na PayPal, ale najpierw miałam opłacić kuriera. oszust.

dokładnie taka sama sytuacja, sprzedawałam motor, pieniądze wysyłają przez PayPal ale najpierw chca aby zapłacić kuriera. nie nabrałam sie. oszuści

Witam. Właśnie przechodzę podobną sytuację. Wymieniałem się wiadomościami z osobą o dokładnie takim samym emailu. Gość prosił o założenie konta paypal i wysłania żądania zapłaty. Najgorsze jest to, że żądanie zapłaty wysłałem. Koleś ma moj adres i rzekomo ma podesłać kuriera. Obiecuje, że szybko wyśle pieniądze i będą widoczne na koncie paypal. Jak zakonczyła się Twoja sprawa?

ja niestety dalem sie nabrac , wyslalem zegarek do Nigerii mial mi przelac 200 dolarow , teraz pisze ze to za mala tranzakcja i ze jego bank przelewa od 500 dolarow i abym przelal do jego kuzyna w Nigerii jeszcze 300 dolarowa jego bank odda mi cale 500 . Gosciu przedstawia sie jako Perry Cole

Bartek
2018-05-22 18:15:11
Witam dziś dostałem sms "is your item on olx for sale? reply my back to my email martinsdianna9@gmail.com"
Sprzedaję rower za parę tysiecy na olx ;) uważajcie !
Witam, wlasnie dostałam smsa "is your item still on sale", wystawiłam cały sprzęt nurkowy na olx.pl, martinsdianna9@gmail.com od razu chcą kupić bez obejrzenia, miałam wysłać polecenie płatności na paypal, i oni mi kasę przeleją, przyślą kuriera po towar i mam wysłać list przewozowy. A kasa na paypal nie wejdzie, OSZUŚCI!!!!!!!

m3gg
2018-05-18 12:41:00
Także na moje ogłoszenie na OLX odpowiedziała mailowo Maria Hynkova z adres mailowego: mariazoova@gmail.com, początkowo ucieszyłam się, że wreszcie uda mi się sprzedać sukienkę, zaproponowała + 650 zł do ceny, wysłała potwierdzenia z Citi, że przelew oczekuje na numer nadania przesyłki i wtedy będzie aktywowany. Spytałam w Citi, wygooglowałam... i w ten sposób udało mi się nie dać się oszukać. Także nie dajcie się nabrać!!
mariazoova@gmail.com tez dostalam maila od Maria Hynkowa w sprawie suknie slubnej

m3gg
2018-05-18 12:41:00
Także na moje ogłoszenie na OLX odpowiedziała mailowo Maria Hynkova z adres mailowego: mariazoova@gmail.com, początkowo ucieszyłam się, że wreszcie uda mi się sprzedać sukienkę, zaproponowała + 650 zł do ceny, wysłała potwierdzenia z Citi, że przelew oczekuje na numer nadania przesyłki i wtedy będzie aktywowany. Spytałam w Citi, wygooglowałam... i w ten sposób udało mi się nie dać się oszukać. Także nie dajcie się nabrać!!
Dostałam tego tą sama wiadomosć z tego samego maila. Dziękuję ci za przestroge.

Witam dziś dostałem sms "is your item on olx for sale? reply my back to my email martinsdianna9@gmail.com"
Sprzedaję rower za parę tysiecy na olx ;) uważajcie !

Re: Uwaga na oszustów - Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

Cześć. Wczoraj dostałam maila od Clary Lexx z Las Vegas, która rzekomo jest inżynierem żeglugi morskiej i płynie teraz statkiem dlatego nie może zadzwonić do mnie. Chcę przesłać mi pieniądze na PayPal i wysłać do mnie kuriera po suknie. Czy ktoś miał podobna sytuację?

U mnie również motorówkę z ogłoszenia na olx . paypal mi każe zakładać jak napisałem że gotówką lub przelew na konto przy odbiorze łódki cisza

potwierdzam zarówno charakterystyczne "Czy" jak i adres e-mail martinsdianna9@inbox.lv pachną ściemą. Tym razem próbowali się zasadzić na moją łódkę wystawioną na OLX. Zaproponowałem rozliczenie gotówką, z reki do reki i ..... zapadła cisza.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Uwaga na oszustów - Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

Hej ! Do mnie też mapisala niejaka Katie Pellet w sprawie sukni ślubnej, nieztety podałam już swoje dane na szczęście zorientowałam się, że to oszustwo...

Jolcia D.
2011-02-08 09:16:35
Słuchajcie dostałam maila od babki z Nigerii,że chce kupić ode mnie suknię ślubną,jest gotowa przelać kasę itp.Czy miałyście taki przypadek i nie jest to jakieś oszustwo?
u mnie to samo, 6 maja dostałam zapytanie o wystawione na olx meble - sms "czy" i prośba o email na adres: martinsdianna9@inbox.lv
nie kontaktowałam się, pozdrawiam.

odpisałam tej kate pellet wprost, ze transakcja z mojej strony zostaje zakończona bo jest oszustem. od wczoraj zero odpowiedzi a wczesniej sprawie wymienialismy e-maile. wiec niestety....

Dzisiaj 100% podobna sytuacją, Kate Pallet bierze cały towar(suknie slubne) co my posiadamy na 5000 euro. niczym się nie interesuje. Tylko że już chce płacić i PayPal.
Pros

6 maja dostałem podobny sms tez zamiast nr. nadawcy jest słowo "czy". Wystawiłem na olx antyk za parę tysięcy. Osoba lub grupa osób prosiła bym odpisał w sprawie sprzedaży na e-mail martinsdianna9@gmail.com Wymieniłem z nim/nimi parę e-maili dotyczących szczegółów sprzedaży. chciał żebym założył paypala i przeleje mi pieniądze. Po samym nr. nadawcy wyczułem ze to ściema... uważajcie. Pozdrawiam

Jak przeleje to wyślij :) ale kasa musi być na koncie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

oho, ja tez dostałam e-mail od kate pellet ze szkocji w sprawie zakupu wózka dzieciecego.
podałam juz namiar do mnie tzn adres niby dla kuriera i e-mail na pay pal. ale jak nie zobacze pieniedzy na koncie to paczki nie przesle.

Inne tematy z forum

Dj Waldzior (6 odpowiedzi)

Witam, Czy ktoś zamawiał na wesele Dj waldziora? Jakie opinie? Wiem, ze kiedys był jednym z...

Czy slub cywilny to wogole slub??? (208 odpowiedzi)

Przeciez tam nikt nic nikomu nie slubuje!

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (215 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...