Uwaga na oszustów - Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

Słuchajcie dostałam maila od babki z Nigerii,że chce kupić ode mnie suknię ślubną,jest gotowa przelać kasę itp.Czy miałyście taki przypadek i nie jest to jakieś oszustwo?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witam serdecznie, piszę aby ostrzec bo niestety padłam ofiarą oszustwa ze strony rzekomo "Pani Marii Hynkova email : mariazoova@gmail.com)" która oszukała mnie wysyłając fałszywe potwierdzenie z banku że zrobiła mi przelew za suknię ślubną, po czym niestety z mojej strony już paczka z moją suknią została wysłana po czym okazało się ze nagle mam jej zwrócić przez Western Union pieniądze ponieważ była za mała kwota do transakcji międzynarodowej i jej z konta pobrano więcej niż miała zapłacić i mam jej zwrócić pieniądze które rzekomo dostanę po tej wpłacie. czego nie dokonałam bo dane na zwrot różniły się od tych na które wysłana była przesyła. teraz sprawę będę zgłaszała na policje bo nic innego mi nie zostało bo kontakt z ta Panią/Panem się urwał.. może ktoś z Państwa miał ten sam problem? niestety nie myślałam że w taki sposób zostanę oszukana. dodam jeszcze że suknie miałam wystawioną na stronie OLX.pl ..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Uwaga na oszustów - Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

Cześć dziewczyny, do mnie też dziś napisała Maria Hynková z maila mariazoova@gmail.com więc dalej działa.. uważajcie proszę nie dajcie się wciągnąć

Kate
2018-02-11 14:23:16
eMka
2018-02-09 19:15:10
Paula
2018-01-14 00:16:16
Nie minęło kilka dni od korespondencji z Mike Francisco i mam kolejną ofertę, tym razem od Maria Hynková ( mariazoova@gmail.com ). Ten sam schemat: po pierwsze łamana angielszczyzna. Pytanie o to czy wciaz aktualne, pytanie o najnizsza cene i od kiedy mam suknię no i potem super dziękuję za szybką odpowiedz, poproszę wysyłkę do UK (miasto Middlesex ) ;O
Potwierdzam. Od 2 dni koresponduje z Maria Hynková ( mariazoova@gmail.com ) na temat sprzedaży mojej sukni ślubnej. Od samego początku wydawało mi się to podejrzane. Jak dobrze ze trafiłam na to forum.

Babka chce dane do przelewu następnie otrzymuje dziwny mail niby z banku o potwierdzeniu wpłaty. ŚCIEMA!!!
Uważajcie dziewczyny!
Do mnie też od kilku dni wypisuje Maria Hynkova z maila mariazoova@gmail.com, proponując za suknię dużo dużo więcej niż chcę, dobrze, że ludzie wymieniają takie informacje tutaj :) uważajcie
Ja otrzymałam od niej: Thanks so much for your response meanwhile my name is Mrs Maria Hynková which am offering you the total sum of 2,750zl with the shipping cost to Musselburgh-East Lothian, and if it been accepted by you,kindly let me know while am paying you through bank to bank transfer. Am waiting for your response soon due to it - OSZUSTWO

do mnie dziś wypisuje Maria Hynkova z meila Xmariazoova@gmail.comX jak to dobrze ze mnie tkneło wygooglować adres emeil a wczoraj wypisywał Jason Manning z meila Xmanning.jason2000@gmail.comX

XYZ
2018-02-19 20:25:13
Maria Hynkova znów aktywna. Korespondencja od wczoraj.
o co chodzi?Mi tez pisze ze chce kupic sukienke ktora kosztuje 1650zl a daje mi 2950zl.

U mnie jest to samo dała dużo więcej niż chciałam... to oszuści

Maria Hynkova znów aktywna. Korespondencja od wczoraj.

Re: Uwaga na oszustów - Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

On Fri, Feb 16, 2018 at 1:48 PM, Mac Paul wrote:
Name: paul Smith
Address: NH-37, Near Lakhra Chariall, Betkuchi
City: Guwahati
State: Assam
Country: India
post code: 781034

Kolejny oszust. Uwaga na niego.

Ja właśnie dostałam email od Barbary z tennessee. E-mail hello seller kindly let me know if this dress is still available for sale kindly get back to me via mail at (bills9484@gmail.com) thanks

eMka
2018-02-09 19:15:10
Paula
Nie minęło kilka dni od korespondencji z Mike Francisco i mam kolejną ofertę, tym razem od Maria Hynková ( mariazoova@gmail.com ). Ten sam schemat: po pierwsze łamana angielszczyzna. Pytanie o to czy wciaz aktualne, pytanie o najnizsza cene i od kiedy mam suknię no i potem super dziękuję za szybką odpowiedz, poproszę wysyłkę do UK (miasto Middlesex ) ;O
Potwierdzam. Od 2 dni koresponduje z Maria Hynková ( mariazoova@gmail.com ) na temat sprzedaży mojej sukni ślubnej. Od samego początku wydawało mi się to podejrzane. Jak dobrze ze trafiłam na to forum.

Babka chce dane do przelewu następnie otrzymuje dziwny mail niby z banku o potwierdzeniu wpłaty. ŚCIEMA!!!
Uważajcie dziewczyny!
Do mnie też od kilku dni wypisuje Maria Hynkova z maila mariazoova@gmail.com, proponując za suknię dużo dużo więcej niż chcę, dobrze, że ludzie wymieniają takie informacje tutaj :) uważajcie

Paula

Uważajcie dziewczyny!

Ja dokładnie tak samo mam - co za świństwo! Katherine Jamm i ten sam styl komunikacji i transakcji co u każdej z osób tutaj...

Ja tez dostaje maile i to od 3 Anglików. Cos mnie tknęło i zerknęłam tu a juz mialam wysyłać suknie ślubna! Nie dajcie sie to zwykle oszustwo! Zrób to zrób tamto a ja zapłacę ci wiecej niz masz wystawione bo tak mi sie ta suknia podoba!!!

Ja tez dostalam podobnego emaila od "Katherine Jamm".zastanowily mniejsze 1. Pani ze szkocji a email .lv; 2. bazuje w turcji a sukienka miala leciec do gruzji; 3. Koszt przesylki 1300pln + 300 za dodatkowe oplaty.dlaczego ktos Chcialby placic tyle kasy za przesylke +sukienke jesli moze kupic sobie nowa...4.ogolny ton emaili od razu nie przypadl mi do gustu I wydawal sie podejrzany "zrob to zrob tamto"...5.dzisiaj mialam dzwonic do PayPal bo I potwierdzenie przelewu wydalo sie podejrzane ale dzieki temu watkowi juz tego nie musze robic! Dziekuje wam za ostrzezenie!!!.

U mnie taka sama sytuacja, „Katherine Jamm from Scotland but base in Turkey...” a e-mail z domeny łotewskiej. Od początku podejrzana sprawa ;) trzeba mieć się na baczności!

Jolcia D.
2011-02-08 09:16:35
Słuchajcie dostałam maila od babki z Nigerii,że chce kupić ode mnie suknię ślubną,jest gotowa przelać kasę itp.Czy miałyście taki przypadek i nie jest to jakieś oszustwo?
U mnie to samo.. Pani Katherina Jamm wszystko objaśniła, suknia ślubna miała lecieć do Tbilisi. Ja poznałam się dopiero po tym, że maile z PayPal były dziwne czyli je też podrobili.

Też koresponduję z Katherine Jamm i coś mnie tknęło, żeby sprawdzić. Teraz już wiem, że to podstęp i próba wyłudzenia pieniędzy!

anna
2018-01-11 12:51:29
M.
2018-01-09 23:37:03
Witam, tak samo Katherine Jamm, pisze w sprawie sukni ślubnej. Dzięki za ostrzeżenia.
Również dostałam maila od Katherine Jamm w sprawie kupna sukni ślubnej wystawionej na OLX, Tak samo pisała, że jest marine engineer from Scotland, base in Turkey itd. Super, że powstał ten wątek i piszecie o takich sytuacjach.
Ja również dostałam maila od Katherine dzwoniłam do paypal jest to próba wyłudzenia pieniędzy można zgłosić na policje.

M.
2018-01-09 23:37:03
Witam, tak samo Katherine Jamm, pisze w sprawie sukni ślubnej. Dzięki za ostrzeżenia.
Również dostałam maila od Katherine Jamm w sprawie kupna sukni ślubnej wystawionej na OLX, Tak samo pisała, że jest marine engineer from Scotland, base in Turkey itd. Super, że powstał ten wątek i piszecie o takich sytuacjach.

Inne tematy z forum

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (215 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

Czy slub cywilny to wogole slub??? (208 odpowiedzi)

Przeciez tam nikt nic nikomu nie slubuje!

Dj Waldzior (6 odpowiedzi)

Witam, Czy ktoś zamawiał na wesele Dj waldziora? Jakie opinie? Wiem, ze kiedys był jednym z...