Uwaga na oszustów - Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

Słuchajcie dostałam maila od babki z Nigerii,że chce kupić ode mnie suknię ślubną,jest gotowa przelać kasę itp.Czy miałyście taki przypadek i nie jest to jakieś oszustwo?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witam, tak samo Katherine Jamm, pisze w sprawie sukni ślubnej. Dzięki za ostrzeżenia.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

an es
2018-01-09 11:23:50
Otrzymałam dzisiaj smsa z zapytaniem o suknię ślubną od Katherine Jamm. Podała w nim maila katherinejamm@inbox.lv. Niestety odpisałam na niego, a następnie sprawdziłam w google i trafiłam na to forum. Czy ktoś zgłaszał to na policję?
dostałam smsa z GMX z pytaniem o suknię ślubną, którą wystawiłam na OLX. podano email do Katherine Jamm. oszustwo!!!

Otrzymałam dzisiaj smsa z zapytaniem o suknię ślubną od Katherine Jamm. Podała w nim maila katherinejamm@inbox.lv. Niestety odpisałam na niego, a następnie sprawdziłam w google i trafiłam na to forum. Czy ktoś zgłaszał to na policję?

Jolcia D.
2011-02-08 09:16:35
Słuchajcie dostałam maila od babki z Nigerii,że chce kupić ode mnie suknię ślubną,jest gotowa przelać kasę itp.Czy miałyście taki przypadek i nie jest to jakieś oszustwo?
Właśnie mam kupca na Fiata Bravo (mike.franisco11111@gmail.com) :) także ten, uważajcie na podejrzane wiadomości ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dostałam maila 02.01.2018 od Mike Franisco ( mike.franisco11111@gmail.com ) w sprawie kupna sukni ślubnej. Oczywiscie najpierw mail z pytaniem o aktuanosc oferty, potem jakies pytania od kiedy mam suknie i jaka jest mozliwa najnizsza cena. Mimo podania nizszej ceny nawet nie zwrocil na nią uwagę i zaproponował dodatkowe 100 zł za wysyłkę do Nigerii. Oczywiście baaaardzo zależy mu na czasie bo to ma być prezent dla kuzynki. Poprosił o dane do konta.

Wahałam się, bo wygląda to podejrzanie ale koleżanki poradziły sprawdzić w internecie i chwała Wam za ten post < 3 Zastanawiam się jak poprowadzić rozmowę dalej, żeby zainetersować sprawą policję....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Identyczna sytuacja i suknia ślubna. Mail w spamie przychodzi 'niby' z adresu service@paypal.com, ale jest to tylko nazwa konta, obok w trójkątnym nawiasie jest adres domeny, który jest już zupełnie inny. Co prawda przekazałem do serwisu paypal owego maila, może prędzej czy później wrzucą jakieś ostrzeżenie na stronie, ale tak na prawdę ani oni ani policja niewiele mogą zrobić. Tak czy siak, uwaga na oszustów, paypal nie wymaga żadnych wpłat przed otrzymaniem pieniędzy!

ja tak samo dostalam meila o checi kupna mojej sukni slubnej :/ od natali richmond jeszcze tez pisala ze mna na whats upie
byla dla mnie podejrzana ze mam kase przelac pierw jakas i w ogole o wiele wiecej mi proponowala za suknie niz wystawilam... ja napisalam ze to ja wybiore firme kurierska a ona nalegala ze juz przelala pieniadza na pay pal i sie odblokuja jak wysle pieniadze na kuriera..dobrze ze nie wyslalam :D

Uff dobrze, że coś mnie tknęło. Też koresponduję z Katherine Jamm, wolałam ją sprawdzić, a tu taka niespodzianka. O mały włos "sprzedała bym" moje drogocenne pianino jakiejś oszustce/oszustowi. Nie ze mną te numery Brunner ;)

Ze mną też koresponduje....teraz też już widzę, że to oszustwo... Napisała, że przelała więcej pieniędzy, żebym jej to jeszcze wysłała.....

I
2017-12-14 12:40:56
To samo paypal statek khaterine jamm... Dziękuję że ktoś o tym tu napisał bo pewnie dałabym się nabrać.
Właśnie pisze do mnie Katherine Jamm chce kupić moją suknię ślubna. Płaci tylko przez paypal!! Już teraz wiem to oszustwo! A już myślała, że udało mi się sprzedać suknie.

Hehe u mnie ta sama bajeczka. Postanowiłem trochę pobawić się z tym naciągaczem. Zgrywam głupiego i łatwowiernego :) Pan/Pani jest bardzo pomocny. Dokładnie tlumaczy mi co mam zrobić krok po kroku :) ale też nie może doczekać się wpłaty. Ciągle pyta kiedy sfinalizuję transakcję ;)

Ja też dostałem od katherinajamm@gmail.com, że chce kupić gril do kurczaków stan i cena ok.płaci przez paypal i prosi o adres domowy by odebrać sprzęt.Aktualnie jest na statku jako inżynier morski.Dzieki za ostrzeżnie

To samo paypal statek khaterine jamm... Dziękuję że ktoś o tym tu napisał bo pewnie dałabym się nabrać.

Uważajcie ja dostałam taka sama wiadomość, nawet założyłam konto paypal. Jednak coś mnie tknęło aby sprawdzić. Od razu zamknęłam pay pal i już nie odpowiadam. Omijajcie maila kathrinajamm@gmail.com szerokim łukiem. Bądźcie ostrożni!!!

W moim przypadku dokładnie ta sama historia (Katherine Jamm). Dla mnie na starcie było podejrzane, że ani real foto nie chce (wystarczą tylko ze ślubu), ani dokładnych wymiarów. Jak otrzymałam maila potwierdzającego chęć zakupy i jak ma wyglądać płatność już byłam niemal pewna, że wszystko wygląda zbyt pięknie żeby było prawdziwe (przelew pieniędzy przed odbiorem, ona organizuje kuriera). Forum utwierdziło mnie w tym przekonaniu - za co wielkie dzięki. Czyli rozumiem, że nie możemy nic z tym zrobić a oni będą dalej polowali na ludzką naiwność?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Też dostałam sms'a, po czym e-mail z pytaniem o cenę i aktualność ogłoszenia. Katherine Jamm jest usatysfakcjonowana stanem i ceną i chce ją kupić. Jest inżynierem na statku, w związku z tym zapłaci przez PayPal, a o wysyłkę nie mam się martwić, bo zorganizuje firmę przewozową.
Pozdrawiam i ostrzegam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Uwaga na oszustów - Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

Hej
Do mnie wczoraj też napisała Katherine Jamm najpierw smsa z portalu GMT a potem jak odpisałam na adres mailowy który podała to od razu stwierdziłaże jest zdecydowana na zakup i również chce to załatwić przez paypal. Dobrze że wygooglowałam to.

Re: Uwaga na oszustów - Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

To samo !!!

Ja to samo !
Uwaga na oszustkę !!!

Dobrze, że tu weszłam! Korespnduje mailową z tą katheriną jamm !!! Czyli mówicie że oszustka!

Inne tematy z forum

Czy slub cywilny to wogole slub??? (208 odpowiedzi)

Przeciez tam nikt nic nikomu nie slubuje!

Łazienka (44 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem na etapie kupna kafli do lazienki ale nie wiem na jakie sie zdecydowac. Prosze...

Dj Waldzior (6 odpowiedzi)

Witam, Czy ktoś zamawiał na wesele Dj waldziora? Jakie opinie? Wiem, ze kiedys był jednym z...