Uwaga na oszustów - Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

Słuchajcie dostałam maila od babki z Nigerii,że chce kupić ode mnie suknię ślubną,jest gotowa przelać kasę itp.Czy miałyście taki przypadek i nie jest to jakieś oszustwo?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Uwaga na oszustów - Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

katherinejamm@gmail.com Katherine jamm sms z GMX uwaga oszustwo
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja jakies 10 min temu..jakas naciagaczka...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja właśnie dzisiaj dostałam SMSa o zainteresowaniu suknią ślubną od Katherine Jamm
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja nie znam maila, bo to koleżanka tak miała, ale też to samo! Oszuści :/ :/ :/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Uwaga na oszustów - Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

U mnie ta sama sytuacja. Mail od katherinejamm@gmail.com. która jest inżynierem i pływa na statkach
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dostałam wiadomość od katherinejamm@gmail.com chciała kupić suknie do Turcji OSTRZEGAM!!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

jestem w szoku właśnie otrzymałam wiadomość taka samą o suknię ślubną... dobrze ze postanowiłam to sprawdzić. masakra piszę z email jamesmonika9@yahoo.com>.

Dostałam dzisiaj wiadomość na komórkę z prośbą o kontakt od James Monika (mail jak powyżej). Ten sam sposób działania, te same wiadomości. Oszustka i tyle.

Re: suknia ślubna do Nigerii UWAGA OSZUSTWO

Na pewno nie. Scot jest homo i chce wystąpić w sukni. Wysyłaj.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Napisał do mnie Lamparrd Anderson po angielsku z pytaniem o suknie ślubną, bardzo szybko się na nią zdecydował, ok wysłałam dane do przelewu, dostałam nawet jakieś fakowe potwierdzenia z Scotiabank. Wtedy napisał że abym dostała kasę muszę najpierw wysłac suknie. Zasłaniał się polityką banku. Wieć napisałam do banku wysyłając im zdjęcie dokumentu. Oczywiście napisali że jest nieprawdziwy. Pan też mi płakał w mailach że mu niby już kasy z banku nie oddadzą dopóki nie postraszyłam go policją

Do mnie napisal kilka dni temu melandez fernandez. Chciał kupic mój telefon dla swojej córki w Belgi :)

U mnie to samo gonić tych oszustów richmondnatalia@hotmail.com

Re: Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

Moge prosic o info. Dostalam wiadomosc od richmondnatalia@hotmail.com

to samo, jakiś bełkotliwy sms z podanym adresem:
richmondnatalia@hotmail.com

kilka dni temu do mnie tez napisała z tego adresu osoba łamaną polszczyzną, a potem w języku angielskim, chciała kupić suknię ślubną z mojego ogłoszenia na OLX nawet 200 zł drożej niż podałam w ogłoszeniu i bardzo szybko, bo potrzebuje jej, gdyż rzekomo przeprowadziła się do Turcji. tez była mowa o Pay-Pal-u i kurierze, który ona opłaci...
OSZUSTWO! UWAŻAJCIE

Do mnie wczoraj ta osoba napisała w sprawie sukni ślubnej, z tego adresu: jamesmonika9@yahoo.com, prosi o pisanie w języku angielskim i też chce kupić suknie ślubną

też dostałam od natalii richmond. Czy prosiła Cię o pisanie w języku angielskim do aleksander.bickler@yahoo.com?

Właśnie znalazłam ten post, bo dostałam przed chwilą podobne wiadomości od dwóch osób o chęci kupna sukni ślubnej, napisane łamanym polskim: monikajustyna75@yahoo.com i richmondnatalia@hotmail.com
Wydało mi sie to podejrzane, bo wczoraj odświeżyłam ogłoszenia i nagle 2 podobne wiadomości w tym samym czasie.

Witam,
Dziś akurat miałem propozycję sprzedaży roweru w taki sposób kontakt z maila monikajustyna75@yahoo.com. Moje podejrzenie wzbudziło, że rower miałbym wysłać za granicę (nie wiem gdzie dokładnie bo przerwałem korespondencję). Poza tym adres mailowy jakby polski a komunikacja mailowa tylko po angielsku. Po kilku mailach prosiłem podałem telefon i prosiłem o kontakt. Była próba kontaktu ale przez whatsapp (+234 810 098 2158) i tam zobaczyłem kierunkowy Nigeria, co utwierdziło mnie to, że to jakiś wałek przesyłka kosztowałaby więcej jak rower. Zakończyłem korespondencję i zablokowałem nr. Zacząłem szukać info o adresie mail i trafiłem tu :).
Także uwaga!!! oszustwo dalej trwa!!!!

Dzisiaj oferta z tego samego e-maila .Dziekuje za info

Inne tematy z forum

Dj Waldzior (6 odpowiedzi)

Witam, Czy ktoś zamawiał na wesele Dj waldziora? Jakie opinie? Wiem, ze kiedys był jednym z...

Łazienka (44 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem na etapie kupna kafli do lazienki ale nie wiem na jakie sie zdecydowac. Prosze...

Zaproszenia ślubne - gdzie najlepiej kupić? (135 odpowiedzi)

Gdzie najlepiej kupić zaproszenia w okolicy Trójmiasta?