Uwaga na oszustów - Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

Słuchajcie dostałam maila od babki z Nigerii,że chce kupić ode mnie suknię ślubną,jest gotowa przelać kasę itp.Czy miałyście taki przypadek i nie jest to jakieś oszustwo?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Karo
2017-06-22 11:49:07
Witam
Wczoraj wieczorem Monika James wyslala kilka maili,dzisiaj znowu. Chce kupic moje dwie suknie slubne z serwisu olx. Zaproponowala nawet 160zl wiecej z racji oplat na paypal,wysylka do Turcji. Zalezy jej na szybkiej przesylce. Wymiana maili tylko po angielsku.
Od razy wydalo mi sie to podejrzane bo kto proponuje wiecej przy cenie "do negocjacji"? Jej angielski tez jest w dziwnym stylu..
Uwaga na maila: jamesmonika9@gmail.com!!
Masakra do mnie dokładnie ta sama osoba pisała emaile jamesmonika9@gmail.co, tez chciała kupić moją suknie ślubną którą wystawilam za 500 zł, daje za nią 700zł niby miala jakiegos kuriera po to wysłać i pyta wciąż mnie o dane paypal by niby wysłać kase..
Już chciałam podawać, całe szczęście zaczełam szukać w internecie czy to nie oszustwo!! i niestety oszustwo :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

moja zona tez dostała maila o takiej tresci

ja dostałam dzisiaj ale z innego e maila anikaagata25@gmail.com ze do turcji wyslac

ja wlśnie dostała e mail a kupnie mojej sukni tez osoba z turcji:( rozumiem ze oszustka

monikatalia77@gmail.com to email z jakiego ja dostałam propozycję kupna sukni, niby wysyłka do Belgii, najpierw sms z pytaniem o to czy aktualne, możliwość odp tylko na email (adres dziwny jak sami widzicie) , potem prośba o pisanie po ang, teraz email ze zapłaci mi nawet 200 zł więcej tylko żebym wysłała PayPal. Dzięki za ten temat na forum, teraz wiadomo że to oszuści.

U mnie to samo w tym tygodniu mail: monikatalia77@gmail.com . Początkowo odpisalam tak ogolnie ale jak dostalam maila o paypal itp to od razu zrezygnowalam i poszukalam nanecie info. na szczescie trafilam tutaj.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Uwaga na oszustów - Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

Dostałam dokładnie takiego samego maila z tego samego adresu!

Basiu - do mnie pisze ta osoba od 2 dni - dokładnie to samo że zrobi mi przelew na pailpal i wyśle kuriera?Jak zakończyła się Twoja historia?

Re: Uwaga na oszustów - Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

Do mine również pisała monikatalia77@gmail.com a podrobiony adres z PayPal to paypalintelpayment@gmail.com - mialam zapłacić 700 pln za przesylke do nigeryjskiego przewoźnika (który po wygooglowaniu miał na stronie ze przesyłki robi nawet w lufce na marichuane). Jak juz sie połapałam to zrobiłam nawet videoconference z d*pkiem. Monika oczywiście była niedostępna chwilowo a on nie czaił za dużo ale ciagle powtarzał czy rozumiem co do mnie piszą i że muszę zapłacić jak najszybciej za przewoźnika. Masakra!

Ja tak miałam jak sprzedawałam konsole ps3 chyba tez miała gdzies tam daleko poleciec ta konsola i kasa miała byc przelana na konto. Na szczescie nie chaiało mi sie w to bawic...Dobrze ze zerknełam tu tak na wszelki wypadek:)

też dostałam taką wiadomość i dobrze, ze weszłam tutaj.

Re: suknia ślubna do Nigerii UWAGA OSZUSTWO

Oczywiście czekamy na wpłynięcie pieniędzy na konto

Witam Was
Od trzech dni pisze do mnie Monika Jamek, dokładnie ten sam przypadek
Najpierw mail z łamaną polszczyzną
Później prośba żebym ja jej pisała maile po angielsku, a odpowiedzi otrzymuję w łamanej angielszczyźnie. Sukienkę chce żebym jej wysłała do Turcji
Mam założyć konto na PayPal i ona mi wpłaci kasę, a o kuriera mam się nie martwic, ona go przyśle, Bardzo jej się śpieszy. Nie wiem za bardzo co mam zrobić. Jestem w stałym kontakcie z tą osobą i chciała bym też jej utrzeć nosa, ale na razie nie mam co zgłaszać na Policję bo na razie nie dokonano przestępstwa

Jakieś pomysły

Re: Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

W nocy otrzymałam smsa w sprawie ogloszenia z suknią ślubną, łamana polszczyzna i mail ten sam.

Sprzedawajcie rzeczy na allegro albo znajomym. Dzięki temu będziecie miały choćby minimum pewności, że nie zostaniecie oszukane.

Re: Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

Osoba o tych samych danych pisze także do mnie. Chce kupić suknię. Możesz się do mnie odezwać?

Ania Brawo za czujnosc !!!! trzeba cos zrobic z oszustami

ja dostałam identyczne e-meile

do mnie też ta monikatalia77@gmail.com pisze, chce kupic szybko suknie ślubną i też daje wiecej kasy niż wystawiona sukienka. maskara jakaś. i namawia mnie do załozenia Paypal, że jej agent odbierze suknie , coś mi tu odrazu nie pasowało, bo łamany polski napierw a potem mowi zeby pisac do nich po angielsku ;D tragedia. jacy ludzie są na tym swiecie ! ;D dobrze że w porę sie zorientowałam i wstukałam adres email i wyskoczylo uwaga na oszustów :)

podaj maila z jakiego pisze bo do mnie tez ktos sie odezwali tez do Turcji...

Inne tematy z forum

Dj Waldzior (6 odpowiedzi)

Witam, Czy ktoś zamawiał na wesele Dj waldziora? Jakie opinie? Wiem, ze kiedys był jednym z...

Czy slub cywilny to wogole slub??? (208 odpowiedzi)

Przeciez tam nikt nic nikomu nie slubuje!

Zaproszenia ślubne - gdzie najlepiej kupić? (135 odpowiedzi)

Gdzie najlepiej kupić zaproszenia w okolicy Trójmiasta?