Uwaga na oszustów - Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

Słuchajcie dostałam maila od babki z Nigerii,że chce kupić ode mnie suknię ślubną,jest gotowa przelać kasę itp.Czy miałyście taki przypadek i nie jest to jakieś oszustwo?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja również otrzymalam najpierw smsa z dziwnego numeru z łamanym polskim z prośbą o odpisanie na maila i żebym pisała w języku angielskim. Również zaproponowano mi wyższą cene ze względu na koszty. A wysyłka mialaby być do Turcji
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

do mnie napisano dzis 2 razy, odpowiedzialem i czekam niech mi przeleje chociaz 100 ... dajmy wszyscy ogloszenia na fejkowe maile w kontakcie, i zarobmy na oszusce a jak bedzie interpolem straszyl to mu wyslemy wszyscy na jeden raz pisora

Ja otrzymałam ofertę kupna od rzekomego Turka Tomasa Lewisa. Niby wpłacił pieniądze na PayPal, ale są zablokowane, dopóki nie wyślę opłaty za przewoźnika za pośrednictwem Western Union do Nigerii!

Re: Klienta na suknię

milena1102@o2 napisz do mnie wiadomość. Opowiem moim przypadku

Do mnie też miesiąc temu pozew zbiorowy? tylko wtedy można coś zdziałać

Mnie nękali parę miesięcy. Łącznie dostałam ponad 80 maili. Nazwisk było ze 20 jak nie więcej, ale zawsze te same historie. Nawet jak pisałam, że sukienki nie sprzedam albo że nie wysyłam tylko odbiór osobisty to w kółko pisali to samo i to samo... To znudzenia... Te same maile, kopiuj wklej, tylko inne nazwiska i adres mailowy...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Do mnie też napisała niejaka Davydenko Darya skłonna kupić moją suknię dla kuzynki z Afryki. Na początku uwierzyłam, ale jak dostałam ostatniejgo maila z "jej" banku, który zaczął mnie straszyć policją, Interpolem itp jak nie wyślę potwierdzenia wysyłki, to podziękowałam tej pani. Jedno wielkie oszustwo!

do mnie pisze christina loveth .. chce kupić suknię ślubną za wyższą cenę niż podałam w ogłoszeniu , uważajcie :)

Oszustwo jakich mało

Witam. Moja historia to Pani Dr z Węgier, która chce kupić dla córki suknię ślubną i wysłać do Dani. Trochę się napaliłam nie powiem, z drugiej jednak strony miałam wątpliwości, że czemu akurat ktoś z zagranicy w tak szybkim tempie skusił się na moją kieckę, gdzie suknia na stronie wisi już iks czasu. I w dodatku daje ciut więcej za nią niż jest w ogłoszeniu. I ten łamany angielski kali pisać :D dał mi też do myślenia. Poszperałam w necie na temat tej osoby, niestety nic nie znalazłam, po czym natknęłam się na temat "nigeryjskiego przekrętu" i tak doszłam do wniosku, ze to oszustka. Przygotowałam nawet dane do przelewu ale ich nie wysłałam. Zaczęłam natomiast zadawać jej mnóstwo pytań, by napisał coś więcej o sobie, wysłał zdjęcie, cokolwiek. Wszystkie odpowiedzi tyczyły się jednego. Podaj dane do przelewu i nr konta haha :D. Chodziło jej o jedno zagarnąć kasę i mieć towar za darmo. Dałam sobie spokój i mam ochotę zgłosić to na Policję, mimo, że nie doszło do przekrętu. Coś trzeba robić z takimi palantami, co żerują na ludzkiej krzywdzie.

Możesz podać adres email z którego pisała do Ciebie ta kobieta? Mam podobny przypadek, kupiec z Danii.

Ja mam taką samą sytuację. Napisała do mnie babka ze chce kupić ode mnie suknie dla córki,która mieszka w Danii. Mam szybko iść i wysłać suknie,po czym mam przesłać jej potwierdzenie,a ona przeleje mi pieniądze na konto. Też tak zrobiłam. Wysłałam suknie,brak pieniędzy. Babka pisze że mam jej przelać jeszcze 800zł bo bank jej zablokował konto... Niestety za późno się zorientowałam że to oszustka,na drugi dzień pojechałam na pocztę aby żądać zatrzymania przesyłki jednak paczka była wyleciala właśnie z kraju. Panie na poczcie kazały wypełnić pismo,które przekażą do Danii,teraz tylko czekać czy Dania zdąży to pismo odebrać i czy zatrzymają paczkę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Uwaga na oszustów - Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

Ja też mam podobny problem - peter0019@yahoo.com i peter.171@yahoo.com. Mam wysłać laptopa do Nigerii - różowy komputer dla syna.

Re: Uwaga na oszustów - Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

dziewczyny ci oszuści grasują również na zagranicznych stronach. Wystawiłam swoją suknię na jednej z Holenderskich stron sprzedażowych i także dostałam podobnego maila. Dobrze, że znałam wątek z trójmiasto.pl wiec nie dam się nabrać, ale uważać trzeba wszędzie.
pozdrawiam

Do mnie też dziś napisała....

Re: Uwaga na oszustów - Klienta na suknię z Belgii

Tak ja otrzymałam kilka dni temu taką ofertę.

Re: Uwaga na oszustów - Klienta na suknię z Belgii

Tak,ja miałam dzisiaj,chciała kupić odemnie suknię ślubną.

Też dostałam maila tej treści:

Hello seller, I will like to know the condition of your item and kindly get back to me with the final cost of the item in US dollars please. get back to me on my personal Email: davydenkodary@gmail.com. Thanks Dzień dobry sprzedawca, lubię wiedzieć, stan przedmiotu i prosimy wrócić do mnie z ostatecznym kosztem pozycji w dolarach proszę. wrócić do mnie na mój prywatny adres email: davydenkodary@gmail.com. Dzięki
davydenkodary@gmail.com

Najpierw zaczęłam szukać w internecie podobnych przypadków. Uważam, że to oszustwo.

Wątek nadal aktualny, tym razem pisze jako anniceta anthony

Re: Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

Ja również dostałam maila od Davydenko Darya (davydenkodary@gmail.com). chce kupić suknię ślubną dla kuzynki z Afryki Zachodniej

Inne tematy z forum

Zaproszenia ślubne - gdzie najlepiej kupić? (135 odpowiedzi)

Gdzie najlepiej kupić zaproszenia w okolicy Trójmiasta?

Dj Waldzior (6 odpowiedzi)

Witam, Czy ktoś zamawiał na wesele Dj waldziora? Jakie opinie? Wiem, ze kiedys był jednym z...

Czy slub cywilny to wogole slub??? (208 odpowiedzi)

Przeciez tam nikt nic nikomu nie slubuje!