Uwaga na oszustów - Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

Słuchajcie dostałam maila od babki z Nigerii,że chce kupić ode mnie suknię ślubną,jest gotowa przelać kasę itp.Czy miałyście taki przypadek i nie jest to jakieś oszustwo?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Uwaga na oszustów - Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

Do mnie to samo. Tyle że shopping agent w Irlandii, a sprzedawałam sofę.. Mam nadzieję że nikt im tych pieniędzy nie przysłał :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Uwaga na oszustów - Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

Hej, czyżby oszuści zmienili strategię?Dostałam meila w którym pisało ( słabo znam angielski ) Prezydent, proszę napisać czy dalej są państwo zainteresowani współpracą z rządem Nigeryjskim, w meilu też padło słowo milion, ale nie wiem w jakim kontekście , i zakończenie, proszę potraktować tą wiadomość jako pilną. podpisano Ali.
Na początku myślałam że pomyłka ale w meilu tam gzie jest nadawca i odbiorca to odbiorcą nie był mój adres tylko znaczek ( wielu odbiorców ) No i wiadomość znalazłam w spamie, i w jednym z wyrazów był błąd, dziwne niby wiadomość do prezydenta (tak zrozumiałam? albo od :-D ) a wiadomość z błędem :-D

Zapomniałam napisać nazwisko: David Gucht Karel Rush

Taka sama sytuacja:

1. Hello..is your Merchandise still available for sale??

2. Thanks for your reply, i will need you to get back to me with your final asking price for the Merchandise in Euro and it's present condition and i would appreciate if you email me with more pictures (if available) too thanks.
3. ... I just moved to Belgium,where this is needed...

Jak to czytałam to się uśmiałam, że jakiś kolo z Belgii chce kupić moje meble, faktem jest, że są oryginalne, drewniane, ręcznie robione i w ogóle zarąbiste. Wrzuciłam jego dane w google i trafiłam na te forum.
Tylko pytanie, co z tym dalej robić? Odpisujecie im że oszuści, że na policje itp itd???

Też dostałam maila od tej osoby! Uwaga!

Re: Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

Cześć. Ja tez mam klienta z belgi co chce kupić meble ode mnie. Ania odpiszesz

Re: Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

Dziewczyny to oszuści sama sie dopiero zorietowalam to taki sam przypadek jak wasz na szczęście znalazłam to forum . Facet dla córki chciał kupic sukienke miał mi wysłać pieniądze i chciał żebym mu wysłała potwierdzenie wysłania paczki a potem wysle mi pieniądze takze zaniepokoiłam sie, bo nie na takiego czegoś albo robi przelew albo nie..
Wpisałam w Google adres a pod nim wielkimi literami wyświetliło mi sie uwaga na oszustów !!
to jego dane..
Name:Tom Adam
Address: Klipstraat 55
City-Antwerpen
Zip Code: 2060
Country: Belgium

prawie zostałam oszukana , też na próbie chęci zakupu sukni ślubnej- kapnęłam się przy skanie ,,niby" przelewu widać było że fałszywka chociaż istniał taki bank, natomiast zaczełam głębiej szperać w sieci i już miałam pewność że to oszustwo. Również pisało o tym że pieniądze zostaną przelane, jak dostanie potwierdzenie wysłania paczki. Nie dajcie się nabrać !!!!
Dane tej osoby:
oczywiście mogą się zmienić, ale na internecie numer transakcji ten sam, nie zmieniony... u kilku innych fałszerzy!

Regina Loret
Malezja

adres do wysyłki
Nazwa: Adeniyi Jones
Adres Block B-21-02 Magna Villa Condo Jalan Leburhaya Selayang
Miasto: jaskini Batu,
Stan: Selangor,
Kod pocztowy: 68100
Kraj: Malezja,
Numer telefonu: +601126369382

podała że dla siostry ta suknia, i oczywiście w późniejszych meilach wykrzykniki gdzie paczka itp.

UWAŻAJCIE

Ja też byłam wkręcana przez nijakiego Davida Gucht Karel. Cały czas było mi to podejrzane bo koleś nawet nie zapytal o rozmiar sukni ani nic poprostu żadnych pytań tylko zaraz wysłał adres do wysyłki i zaznaczał że zależy mu na czasie. Ale jak stwierdził że jego bank czeka na potwierdzenie wysłania paczki i w dodatku skan całej zawartości no to już wątpliwości żadnej nie miałam . Oszust i tyle. Najgorsze jest to że w jednym z maili z rzekomego banku umieścił email jednej z oszukanych dziewczyn .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

U mnie ten sam klient chce kupić suknie ślubną
Nazwa: Joel David
Adres: Klipstraat 55
Miasto: Antwerpia
2060
Kraj:Belgia

Jak czytam że ktoś wysłał sukienkę i dał się nabrać na to to mi ręce opadają?? Jak można być tak naiwnym? Ludzie...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: suknia ślubna do Nigerii UWAGA OSZUSTWO

Witam,
ja właśnie dostałam maila że nijaki SCOT JAMESS chce kupić moją suknie śłubną tylko mam wysłać ja do NIGERII. Czy może to być jakieś oszustwo?

i kolejne dane dosyłam - do mnie też się odezwali oszuści - (szkoda bo prawie się nabrałam że mi tyle chcą zapłacić za suknię ...)

adres: hopewell.david993@gmail.com

Thanks for the mail,My Name is Hopewell David Rush,Am okay with the final price,so let me know the total cost including shipping cost through Post Office because i want to buy it for my cousin living in Belgium and get to me back with your bank information so that i can make the payment..

This is the shipping address:

Name-Joel David
Address-Klipstraat 55
City-Antwerpen
Zip Code-2060
Country-Belgium

As Payment method i can ONLY make the payment through Bank Transfer so kindly get to me back with your full bank information so that i can make the payment asap

I look forward to hear from you.
Nice doing Business
Thanks

Klientka z Nigeri o telefon

Mnie równiez próbowała oszukac ale niejaka Samantha Jacobs własnie z Nigerii tłumacząc się że to prezent dla jej kolegi który kończy studia!!

haha ale Wał.. mnie równiez wysłała ta oszustka potwierdzenie zrobienia rzekomego przelewu. No ale cóż :) Zasade taką mam że najpierw kasa na koncie później wysyłam :) Po tym jak jej napisałam oczywiscie po angielsku,że pieniążki jeszcze nie dotarły na konto to kontakt sie urwał :) Uważajcie !! Nie dajcie sie oszukać!!

Cześć to samo u mnie. To jest drugi mail. Normalnie ludzie mogliby zapytać chociaż o dodatkowe zdjęcia czy informacje ;)

Wydaje mi się ze zdanie "So try to get back to me immediately with your bank account to make the payment from your bank account without delay" jest już aż śmieszne.

Hi friend.

Thank you for Swift meet and I am ready to buy the item urgently as an element of surprise for my Daughter there in Belgium but am currently in Scotland while on a business trip. So I agreed to offer you (400:00Euro) for article + delivery via POST OFFICE to Belgium.. So try to get back to me immediately with your bank account to make the payment from your bank account without delay because these items is very urgent,

Account Holder Name....
Bank Name..............
Account Number.......
Swift Code.............
Country................
Total Cost.............
Item Name.......
Phone Number.....

This is SHIPPING ADDRESS OF MY Daughter:

Name:Tom Adam
Address: Klipstraat 55
City-Antwerpen
Zip Code: 2060
Country: Belgium

I really want to be a surprise for my Daughter so try to get back to me immediately with your
bank account to make payment

Thank you ...

Re: suknia ślubna do Nigerii UWAGA OSZUSTWO

Macie pomysl jak im utrzec nosa bo wciaz do mnie wypisuje???? I straszy policja ...hahahha

Hej. Dzieki temu forum ja własnie dzisiaj tez o mały włos nie wysłałam sukienki do Nigerii. Pan Paul Smith tym razem z Anglii dla kuzynki chciał kupic suknie slubna. Smierdzialo mi to troche od poczatku i juz prawie mnie mnie mial. Wyslalam mu nawet dane do przelewu i tknelo mnie dopiero wtedy kiedy mi odpisal ze skontaktuje sie ze mna jego "bank manager" w sprawie przelewu. Wklepalam adres kuzynki z nigerii w google i wyskoczylo mi dokladnie to forum. I wlasnie atakuja mnie niby z banku abym potwierdzila wysylke. Ale co z tym dalej mozna zrobic- nie wiem.

Witam!

Mnie też to spotkało! Wczoraj wieczorem napisała do mnie Pani Merisa Gibbs z Belgii.

Historia ta sama- suknia niespodzianka dla córki.

Zaoferowała mi 800 euro zamiast 390 i to od razu wzbudziło moje podejrzenia, podała adres swojej córki z Antferpii... Chciała kupić suknię poza portalem allegro oczywiście:)

Teraz, wiedząc dokładnie, że to oszustwo trochę się z tym "kimś" podroczę:)

Ja wlasnie dzis od tego goscia dostalam maila chce kupic aparat z wysylka do Niherii

Widzę, że wątki stare jak świat - ja właśnie dostałem maila od jackmark1122@gmail.com odnośnie kupna obiektywu z wysyłką do Nigerii. Widzę, że przez 4 lata nadal szajka grasuje....
Dzięki za ostrzeżenia!

Inne tematy z forum

Zaproszenia ślubne - gdzie najlepiej kupić? (135 odpowiedzi)

Gdzie najlepiej kupić zaproszenia w okolicy Trójmiasta?

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (215 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

Czy slub cywilny to wogole slub??? (208 odpowiedzi)

Przeciez tam nikt nic nikomu nie slubuje!