Uwaga na oszustów - Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

Słuchajcie dostałam maila od babki z Nigerii,że chce kupić ode mnie suknię ślubną,jest gotowa przelać kasę itp.Czy miałyście taki przypadek i nie jest to jakieś oszustwo?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Uwaga na oszustów - Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

Witam,

Jestem Jack Mark obecnie w Stany państwa Ameryki,jestem zainteresowany
w kupić ten przedmiot dla mojego bratanka w Nigerii jako prezent chcę
wiedzieć koszt towaru + koszt wysyłki w dolarach USA w Nigerii przez
pocztę lub EMS dla mojego bratanka.

Płatność zostanie dokonana za pomocą przelewu bezgotówkowych tylko ja
gotów dokonać płatności teraz na twój rachunek bankowy

po prostu wrócić do mnie z twoich pełnych danych bankowych dla
płatności są tutaj wymienione poniżej..

Nazwa Konta:
Numer Konta:
Nazwa Banku:
Adres Banku:
Kod Swift:
Nazwa Rzeczy:
Kraj:
Łączna Kwota:

oto mój siostrzeniec adres podany poniżej:

Name..........Olamipo Paul
Address........No10 kajola street mokola
City...............Ibadan
State............Oyo State
Country.........Nigeria
Zip Code.......23402

Mam nadzieję usłyszeć od ciebie szybko.
Dziękuję.
Panie Jack Mark.

Także tego.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

Zgadzam się z tym ponieważ napisała do mnie niejaka Aldis William, która próbuje mi wcisnąć historię, że jest sama i że jej matka z siostrą zginęły, ojca zabili a jej macocha z wujkiem chcą ja dorwać i że przebywa w jakimś ośrodku chce moje dane aby bank wypłacił 7 milionów dolarów które zostały jej po ojcu. Oczywiście od razu zauważyłam, że to jakiś przekręt jak zaczęła wspominać, żebym nikomu o tym nie mówiła co jest nielogiczne bo kobieta więziona czy w jakikolwiek sposób straszona powinna to nagłaśniać. Więc uwaga na ta panią aldiswilliam@outlook.com

Re: Uwaga na oszustów - Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

Hej. Od 3 dni pisze do mnie ten sam koleś w sprawie kupna auta.
"Williams David Rush"
Qrde dobrze że zgooglowałam jego adres mailowy!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

O matko! Ja wpisalam ten adres w google bo tez dostalam od niego maila czy chce sprzedac suknie slubna. A mialam przeczucie ze to jest dziwne..

Sluchajcie - zal sciska wiadomo co, jak sie to czyta.
Naciagacze z Nigerii wyciagaja kase od calej Europy takimi wlasnie pomyslami.
Kto przy zdrowych zmyslach w taki sposob jak oni, szukalby sukni, wozka, czy czegokolwiek? Z Belgii, czy UK na stronach po polsku?
Niech sie kazdemu od razy lampka czerwona pali, jak takie rzeczy widzi!
Oni nawet falszuja pieczatki i oryginalne drugi skanuja i zmieniaja, zeby wygladaly na OK, wiec jak wam nawet przyslali 'potwierdzenie', to czekajcie pare dni, az to naprawde dojdzie na wasze konto, w co akurat watpie.
Dziwie sie, ze jeszcze u nas nie wprowadzono jakiejs kampanii, zeby ludzie o tym wiedzieli, bo mysle, ze oszukanych sa setki, jak nie tysiace.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

A ktoras z was natknela sie moze na Vanesse Kozera?

czesc
ja tez mialam stycznosc z takimi oszustami.
uwazajcie jeszcze na wiadomosci z maili:
christian.marry01@hotmail.com
williams.davidr2015@gmail.com
owenjoe58@gmail.com

pytanie o towar i cene w Euro jest standarowe, a w dalszych mailach i dopinaniu transakcji pojawiaja sie te same adresy w Antwerpii o których można przeczytac na forach o oszustach finansowych....
i podaja adres:

Name:John David
Address: Klipstraat 55
City-Antwerpen
Zip Code: 2060
Country: Belgium

Trzeba uważać na tego typu ogłoszenia, większość (także maile z UK) to zorganizowane grupy przestępcze. Łamaną polszczyzną wysyłają e-maile z prośbą o wysyłkę, nawet przesyłają potwierdzenie przelewu, które zaraz anulują w banku po otrzymaniu od Was potwierdzenia nadania przesyłki.

To samo tyczy się zakupów przez internet, gdyż często zdjęcie mocno odbiega od oferowanego towaru: http://fotowrzut.pl/X269GNVXXZ

Najlepiej wybierać renomowane salony i komisy w celach zakupu, a sprzedawać również poprzez komis, lub allegro, gdzie mamy ścisły regulamin i gwarancję wpłaty poprzez payU

Pozdrawiam :)

no i nie mogę więcej, włącza mi się blokada antyspamowa :/

To i ja opiszę swoją przygodę :/ Oczywiście nic nie wysyłałam, ani kasy ani towaru
Gdzie ewentualnie można to zgłosić??
Gości odezwał się w sprawie wózka...

Dnia Piątek, 3 Lipca 2015 07:14 Williams David Rush napisał(a)
Hello..is your Merchandise still available for sale??

On Fri, Jul 3, 2015 at 7:12 AM, Joanna wrote:
Hello,
Yes, it's available but I can't mutsy duoseat small sleeping bag. New price is 999 zł.
Asia

Dnia Piątek, 3 Lipca 2015 12:53 Williams David Rush napisał(a)
Thanks for your reply, i will need you to get back to me with your final asking price for the Merchandise in Eur and it's present condition i would appreciate if you email me with more pictures (if available) too thanks.

The final price is 240 Euro plus the cost of shipping.

On Sun, Jul 5, 2015 at 9:06 PM, Joanna wrote:
Hello.
TU BYŁ DOKŁADNY OPIS WÓZKA i zdjęcia
Asia

Re: Uwaga na oszustów - Daniel Mark daniel.mark101@hotmail.com

Takiego samego maila dostalam, maskara... a to menda jedna. Sukni nie wysylac w takim przypadku! Ja tak zrobilam.

Re: Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

Do mnie tez odezwal sie "John Mendoza"... a to menda z niego xD Dobrze, ze nie wyslalam sukni :) Uwazajcieee!

Hahaha...dostałam ten sam adres ale od Johna Mendozy.
Póki co pertraktuję - zobaczymy jaki kit mi podeśle ;)

a ja mam klienta na wózek...
obrali nowy kurs :(
gdzie i jak to zgłosić?

Williams David Rush

Dane do przekazu:
Name:Joel Paul
City-Antwerpen

Też mnie to spotkało, mail od john.mendoza002@gmail.com o treści (ostatni z maili od niego):
"Dobra, mam stronę z polskim kolegą w pracy, jestem naprawdę go kupić jako prezent dla mojego kuzyna, nie mam czasu, dlatego robię to zakupy online, możesz mi pomóc zorganizować wysyłkę do mojego kuzyna za granicą za pośrednictwem Poczty Polskiej? Zapłacę dodatkowo kwotę 150 zl za koszty wysyłki.
Oto mój adres kuzyn wysyłki:

Name: Mike Ola
Adress: 2 Dugbe Road
City: Ibadan
State: Oyo
Zipcode: 23402
Country: Nigeria

Daj mi znać, jeśli to jest w porządku i wysłać mi dane bankowe, więc mogę iść do przodu z płatności.
Mam nadzieję, że akceptuje moją ofertę

Pozdrowienia."

Na szczęście od początku zalatywało mi to na oszustwo, ale chcę ostrzec innych!

Dostałam dziwnego maila z adresu Daniel Mark

Re: sprzedaz sukni slubnej do Malezji

Ja w ostatnim czasie mialam taka sytuacje. Odezwala sie do mnie Mariana Muller z Malezji ichciala kypic moja suknie slubna na slub corki. Otrzymalam na e-maila wiadomosc z niby banku Citi Handlowego, ze pieniadze czekaja w zawieszeniu w banku. Jak wysle im potwierdzenie nadania przesylki,to mi je przeleja na konto. Paczke wyslalam,ale nastepnego dnia cos mnie tknelo, zadzwonilam do banku Citi Handlowego i poprosilam o sprawdzenie informacji. Dostalam wiadomosc,ze to oszustwo,polecili rowniez przeskanowac komputer. Udalo mi sie wycofac paczke.

daniel.mark101@hotmail.com

Witam, dostałem e-mail przy sprzedaży dokładnie ten sam cel w tym samym bajki. Więc jest to oszustwo, dlatego pisał je w internecie. To ostrzeżenie. Dziękuję bardzo, że zaoszczędzone pieniądze. Jego e-mail został daniel.mark101@hotmail.com

Dostałam jeszcze dwa maila od Diana Justin oraz od William David. Uważajcie, bo oni cały czas polują.

ja również otrzymałam maila: daniel.mark101@hotmail.com z zapytaniem o cenę w euro, rozmiar sukni.
Prezent dla córki, on w Szkocji, córka w Belgii.
Pan otrzymał ode mnie maila, że chcę nr tel. dla kuriera oraz o wysyłce sukni dzień po otrzymaniu kasy na moje konto, już nie odpisał na maila.

Podaję treść maila, aby się nie dać złapać.

Hi friend.

Thank you for Swift meet and I am ready to buy the item urgently as an element of surprise for
my Daughter there in Belgium but am currently in Scotland while on a business trip. So I agreed to offer you (?550:00Euro ) for article + delivery via POST OFFICE to Belgium.. So try to get back to me immediately with your bank account to make the payment from your bank account without delay because these items is very urgent,

Account Holder Name....
Bank Name..............
Account Number.......
Swift Code.............
Country................
Total Cost.............
Item Name.......
Phone Number.....

This is SHIPPING ADDRESS OF MY Daughter:

Name:Chris Coker
City-Antwerpen

I really want to be a surprise for my Daughter so try to get back to me immediately with your
bank account to make payment

Thank you ...

Inne tematy z forum

Łazienka (44 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem na etapie kupna kafli do lazienki ale nie wiem na jakie sie zdecydowac. Prosze...

Dj Waldzior (6 odpowiedzi)

Witam, Czy ktoś zamawiał na wesele Dj waldziora? Jakie opinie? Wiem, ze kiedys był jednym z...

Czy slub cywilny to wogole slub??? (208 odpowiedzi)

Przeciez tam nikt nic nikomu nie slubuje!