Uwaga na oszustów - Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

Słuchajcie dostałam maila od babki z Nigerii,że chce kupić ode mnie suknię ślubną,jest gotowa przelać kasę itp.Czy miałyście taki przypadek i nie jest to jakieś oszustwo?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Uwaga na oszustów - Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

Ja wlasnie zostałam oszukana zgłosilam wczoraj sprawe na policje to wszystko polega na tym ze oni niby przelewaja do banku pieniadze ja wyslalam potwierdzenie nadania paczki przyszla mi informacja z banku ze mam wplacic 220 euro przez wester union ale mi zwroca te pieniadze wiec nie zastanawiajac sie ( bo wiadomosci z banku sa wiarygodne ) wyslałam te pieniadze ktos juz odebrał a mi znowu przyszła informacja ze mam teraz wpłacic 100 euro wiec szybko poleciałam na policje i zgłosilam to wszystko dane oszusta to Kennneth David a pieniadze przelewa sie na Andy mark.Jesli chcecie dziewczyny to prosze pisac do mnie na adres firma.tm.sklep@gmail.com
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Uwaga na oszustów - Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

Uważajcie na kupcow z Belgii Marta Smith i Mark Andy pisze ze przebywa w Szkocji na szkoleniu a suknia ma być dla córki w Belgi dodatkowo wyłudza kase piszac ze musi wiecej wplacic na konto bo bank wysyła min 630 euro wiec doplaca do wartosci np 170 i prosi o dokonanie wplaty na te 170 przeslac potwierdzenie i bank wtedy moze dokonac swojej platnosci ze jest to forma zabezpieczenia banku ...bzdura jak nic

Re: Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

Witam może Pani podać nazwiska jakies tych kupcow z bellgi do nas rowniez sie odezwali ,to nasz mail kamiloss3@wp.pl plu sze dodatkwoo ten ktos chcial wyłudzic od nas kase...

To cały czas się dzieje. Dostałam maila od niejakiej Magda Marilla. Chciala kupic suknie dla corki jako niespodzianke. Na szczescie nie dalam sie nabrac.

Ja z kolei dostalam maila od Williama Davida, wygladalo to dosc realnie, pytal o stan sukni i ze chce wyslac do Belgii dla kuzynki.

Wyslal maila potwierdzajacego przelew, ktory zostanie uruchomiony dopiero po podaniu numeru nadanej paczki.
Postanowilam zadzwonic do podanego w mailu banku (NATION WIDE UK) i sprawdzic czy adress email zgadza sie... W banku Pani powiedziala, iz oni czegos takiego w ogole nie praktykuja i zeby nie wysylac.

Mail potwierdzajacy przelew byl bardzo wiarygodny (cala rozmowa przeiegala po angielsku).
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja w grudniu sprzedawała 2 telefony i też dostałam takiego maila.

Re: Klienta na suknię

jaki miałas adres w Belgii- trzeba to ruszyć
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja jestem zainteresowana, myśle o zawiadomieniu o możliwości popełnienia przestępstwa

Ktoś zainteresowany zgłoszeniem zawiadomienia o możliwości popełnienia przestępstwa na tego William David? nasza policja i tak nic z tym nie zrobi za dużo ale z chęcią wyśle mu chociaż zawiadomienie o wszczęciu dochodzenia :_)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Chce złożyć zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa - masz może takie fałszywe potwierdzenie ?

Ktoś w tej sprawie też się do mnie zglosił, tym razem dla kuzynki z belgii....

Thanks for the mail,My Name is William David,Am okay with the final price,so let me know the total cost including shipping cost because i want to buy it for my cousin living in Belgium and get to me back with your bank information so that i can make the payment..

This is the shipping address:

Name:kennneth David
Address: Montignystraat 456
City: Antwerpen
Country:Belgium
Post-Code: 2018

As Payment method i can ONLY make the payment through Bank Transfer.

I look forward to hear from you.
Thanks

Potwierdzam taką praktykę, uważajcie na oszustów. Mnóstwo ich na trójmieście.pl.
Jak do tej pory wszystkie anglojęzyczne zaczepki ze strony teoretycznie zainteresowanych prowadzą do próby wyłudzenia kasy od sprzedającego.
Już kilkanaście takich prób w okresie kilku miesięcy.

Też dostałam maila od szanownego pana Williama Davida. Bez problemu zgodził się na cenę sukni i czeka aż mu wyślę dane do "przelewu". Dobre sobie. Ciesze się, że nie jestem mądrym polakiem po szkodzie. Wujek google zawsze prawdę ci powie...

Skąd wiesz że sfałszowane?:-)

ze mna dzisiaj tez korespondowala Jessica Joe i chciala kupic telefon dla corki z nigeri , napisala ze juz wyslala pieniadze ale jak ja wysle potwierdzenie wyslania to ze dopiero bank wysle mi na konto pieniadze i wyslala sfalszowane potwierdzenie z banku

A ta klientka przedstawia sie teraz jako Cyhnia Maria

Hej Mam pytanie. Jak skończyła sie Twoja historia??? Ja chyba mam podobny problem. JUz wysłam suknie a teraz mam jeszcze wpłacac jakies pieniądze. Masakra

hej. ze mna dzisiaj tez korespondowala Jessica Joe i chciala kupic suknie dla corki z Nigerii! wyslala nawet potwierdzenie przelania pieniedzy! Cos mi sie jednak w tym wszystkim nie kleiło ale nie wpadlo mi do glowy zeby zajrzec na to forum, dobrze ze moja przyjaciolka czuwa i wyszukala te posty bo zostalabym bez kasy i bez sukienki:( kobieta podala dane do wysylki :
This is the shipping address:
Name : Ayomide Dada
Address: 10 oyo road Mokola
City: Ibadan
State: Oyo
Country: Nigeria
Zip Code: 23402
Phone Number: +2348104614087
UWAZAJCIE NA OSZUSTOW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Oszustka dalej działa, napisała do mnie Jessisa Joe z Anglii że chce kupić mój telefon dla swojej córki która mieszka w Nigerii za 300 zł więcej niż moja oczekiwana cena pod pretekstem zapłaty za przesyłke, wielka radość sprawdziłam w internecie ze przesylka kosztuje ok 180 zł, zawsze 120 zł w kieszeni więcej. Dobrze że wpadłam na pomysł aby poszukać o niej jakis namiarów, fb, twitter coś w tym stylu, bo natknęłam się na kilka artykułów na jej temat, że podobno działa to juz od 2-3 lat. Masakra .

tydzień temu urwał się kontakt z dawidem wiliamem, a dziś pisze do mnie jessica joe, żałosne...

Inne tematy z forum

Łazienka (44 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem na etapie kupna kafli do lazienki ale nie wiem na jakie sie zdecydowac. Prosze...

Zaproszenia ślubne - gdzie najlepiej kupić? (135 odpowiedzi)

Gdzie najlepiej kupić zaproszenia w okolicy Trójmiasta?

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (215 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...