Uwaga na oszustów - Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

Słuchajcie dostałam maila od babki z Nigerii,że chce kupić ode mnie suknię ślubną,jest gotowa przelać kasę itp.Czy miałyście taki przypadek i nie jest to jakieś oszustwo?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Uwaga na oszustów - Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

Ja dostałem ta sama odpowiedz na ogłoszenie o sukni ślubnej z mejla diana12justin@gmail.com
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Uwaga na oszustów - Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

Ja dostałam maila o poniższej treści, tym razem od Diany Justin z Kanady... (diana12justin@gmail.com)

Greetings,

I really appreciate your response.

My name is Mrs Justin from Canada, how much do you want to sell the Item?

i want you to send me some current picture of the item and what is the
present condition because am buying as a surprise Gift to Africa so
tell me the total cost + postage.

Send me your bank details for me to make the payment.

Account Holder Name :......
Account Number:....
Bank Name :.....
Bank Location:.....
Swift code:....
Country :.....
Total cost + postage :.......

Here below the delivery address for you

Name: Adeola Oyefiso
Address: # 30 Ogunlane Street
City: Ibadan
State: Oyo state
Country: Nigeria
Zip Code: 23402
Phone Number :- +2348063698765

I will be expecting the information to made the payment transfer.

Nice meeting you.

Na całe szczęście trafiłam na forum po wpisaniu w google numeru telefonu.Sprawa od początku wydała mi się podejrzana... Nie mogłam znaleźć żadnych informacji o rzekomej Dianie, zdziwiłam się też jak znalazła moje ogłoszenie będąc w Kanadzie.
Miejmy nadzieję, że dzięki naszym wskazówkom oszuści nie nabiorą więcej osób... Dzięki, że założyliście ten wątek.

Re: Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

Do mnie odezwal sie mathew.williams993@hotmail.com. Dzisaj poszlam cofnac paczke bo na szczescie jeszcze jest w Polsce... A jurtro ide na policje. To jest jedna i ta sama osoba. Paczka miała isc do Beligii na osobe Kenneth David z Antwerpii 2060 Kipstraat 5. Tez mialam przeslac pieniadze 130 euro. Juz dla innej osoby Chris Coker Klipsgraat 55 Antwerpen 2060 Belgium. Oczywiście potwierdzenie western union.

Re: Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

Witam,
napisał do mnie "ktoś" z maila william.david993@gmail.com zainteresowany kupnem auta.... ale czytając na forum Wasze posty i widzę co się dzieje. Ale samochodu mu nie wyslę, ciekawe co wymyśli...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mam to samo Z william david od kilku dni wypisuje ale coś mi nie pasowało nie chciała podac numeru telefonu do dzis nie podała i tak samo przyszło mi potwierdzenie z banku dzięki Wam za przestroge dobrze ze zanim wysłałam znalazłam Wasze odpowiedzi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Do mnie też pisał William David chcąc kupić suknie ślubną. Miałam dość zakręcony okres i nie sprawdziłam tego bo wzbudził moje zaufanie. Niestety dałam sie nabrać na dość dużą sume i jestem załamana po przeczytaniu tych wpisów. Czy któraś z Was zgłaszała to na policje? Zrobili oni coś z tym??

Ehh ja niestety również dałam się nabrać --> Jessica Joe i wysyłka sukni ślubnej do Nigerii... Narazie zawróciłam paczkę tuż przed jej wylotem... Mam nadzieję, że dostanę suknię spowrotem... ;/

Ja miałam identyczną sytuację. Ten sam adres mailowy. Potwierdzenie z tego samego banku też przyszło... Na szczęście mój mąż zaczął to sprawdzać no i trafiliśmy tutaj. Udało się wszystko w porę bo jeszcze nawet nie spakowałam sukienki...

a ja od kilku dni dostaje meila od Daniel James ze chce kupic suknie dla swojego kuzyna z afryki zachodniej i oferuje mi 100 euro wiecej plus przesylke i oczekuje natychmiastowego usuniecia ogloszenia zeby w 100 procentach sprzedac jemu....no masakra

Witajcie,

Ja również dostałam maila od Sandry Brown godisable012@yandex.com też w sprawie kupna sukni ślubnej. Zdziwiło mnie, że zgłosiła się dawno po wygaśnięciu mojej oferty na allegro i że wysyłka do Nigerii, ale kontynuowałam korespondencję. Zaczęłam szukać w internecie informacji na temat kosztów wysyłki i zobaczyłam ten wątek na forum. Zatem zorientowałam się podobnie jak Pani Dorota.

Re: suknia ślubna do Nigerii UWAGA OSZUSTWO

witam serdecznie. Ja miałam taki przypadek parę dni temu na suknie ślubną. Pisała do mnie Pani z Nigerii. Przedstawiała się jako Sandra Brown godisable012@yandex.com . Paczkę nadałam a parę godzin później zadzwonił do mnie kurier z Mielca,że to mogą być oszuści. Piszą, aby wysłać potwierdzenie nadania, a dopiero po tym wyślą pieniążki na konto. Pojechałam na pocztę i zatrzymałam przesyłkę. Ja akurat miałam szczęście. pozdrawiam.

Dostałam dokładnie tego samego maila, tego samego dnia. Oni działają masowo. dobrze, że weszłam do internetu, aby dowiedzieć się o koszt transportu do Nigerii. Też chodziło o suknię ślubną, również Sandra Brown. Zastanawiam się co z tym zrobić, aby ukrócić ten proceder.

ja również otrzymałam identyczną niemalże wiadomość od Pani Sandry Brown...
we wcześniejszej korespondencji prosiła nawet o dodatkowe zdjęcia sukni, ale gdy podałam więcej szczegółów już nawet nie była zainteresowana zdjęciami tylko poprosiła o wysyłkę, treść maila:

Perfect!!! I offer you 550euro for the dress and shipment cost through EMS to Nigeria, as i want to buy it for my daughter that will have her wedding in the next 2 month and i will pay you to your bank account as i find it easy for me to make online payment, send me your bank details so that the transfer can be made and You can send the dress through EMS as soon as possible.

I wait your mail soon.

Hej ja też wczoraj dostałam takiej samej treści e-mail co Pani Edytka od tej Pani Sandra Brown
Moja korespondencja skończyła się na szczęście na napisaniu jakie Pani musi spełnić warunki żeby mogła dostać paczkę od mnie :
po 1) Sukienkę wyślę w momencie zaksięgowania na moim koncie pieniędzy
po 2) Że nie przyjmuje potwierdzeń przelewu wysyłanych drogą elektroniczna w celu przyspieszania transakcji
po 3) W przypadku problemów z przelewem tez nie realizuje umowy sprzedażny sukienki i nie wysyłam towaru.

Re: Klienta na suknię

Też miałam osobę z BELGII! Antwerpia! Ale na szczęście nie wysłałam...

Sandra Brown nadal aktywna... mail (Godisable012@yandex.com)
u mnie skończyło się na mailu pt. "Perfect!!! I offer you 600euro for the dress and shipment cost through EMS to Nigeria, as i want to buy it for my daughter that will have her wedding in the next 2 month and i will pay you to your bank account as i find it easy for me to make online payment, send me your bank details so that the transfer can be made and You can send the dress through EMS as soon as possible.

I wait your mail soon."

Znalazłam to forum dzięki szukaniu kosztów przesyłki. Nie powiem sprzedaż kusząca- dodatkowy zastrzyk gotówki też, ale...dzięki, że piszecie i informujecie.

Piszę tutaj na forum Trójmiasta, choć sama pochodzę spod Warszawy.

Pozdrawiam.
Edyta

Ja również zostałam oszukana, pisał do mnie William David. wysłałam suknie ale udało mi się anulować przesyłkę. po dwóch dniach pisał kolejny koleś z zagranicy Daniel James.

Do mnie wczoraj napisał dokładnie ten sam, żeby wysłać na adres do Belgii.

Do mnie dzusiaj sie odezwał nijaki william.david993@gmail.com

Tez chce kupić suknie ślubna. Ake mnie cis tknęli i wygoglowalam maila i wyszło ze oszust.

Witam.
Ja też miałam "klienta" z Belgii, pisał bardzo przekonująco z maila william.david993@gmail.com. . Podawała dane osobowe William Kenneth. Otrzymałam potwierdzenie wpłaty pieniędzy niby z National Wide Bank. Wysłałam paczkę po czym otrzymałam informację że muszę jeszcze dopłacić przez Western Union jakąś kwotę ponieważ Bank ma ograniczenia w transakcjach międzynarodowych. Wracam z poczty mam nadzieję że udało mi się zatrzymać przesyłkę. Całość korespondencji wysłałam na adres policji w Belgii. Nie wiem czy to coś da ale przynajmniej czuję że coś zrobiłam.
Kasia

Inne tematy z forum

Dj Waldzior (6 odpowiedzi)

Witam, Czy ktoś zamawiał na wesele Dj waldziora? Jakie opinie? Wiem, ze kiedys był jednym z...

Łazienka (44 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem na etapie kupna kafli do lazienki ale nie wiem na jakie sie zdecydowac. Prosze...

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (215 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...