Re: Uwaga na oszustów - Kindle do Anglii
Jak na Twoim koncie kasy nie ma nic nie wysyłaj.
To oszuści. Od czerwca do kwietnia jak miałam wystawioną suknię ślubną na sprzedaż to dostałam ponad 40 takich podejrzanych maili. Zawsze była to prośba o wysłanie sukni za granicę (Nigeria, Anglia, Belgia). Zawsze propozycja cenowa dużo wyższa od tego co ja chciałam dostać. Zawsze miałam najpierw wysłać towar, a potem miało być przelanie tej kasy. I choć wszystkie maile były z różnych adresów mailowych, inne imię i nazwisko itd. to o dziwo zawsze była opisana jedna z trzech historii (np. ojciec bedąc w delegacji w Szkocji chciał kupić suknię jako prezent niespodziankę dla córki z Anglii lub siostra chciała kupić prezent dla siostry w Nigerii). Te same adresy do wysłania paczki. Ludzie, to od razu widać, że bujda. Jak kilkadziesiąt osób chcących kupić moją suknię daje ten sa adres dostawy i podaje te same historie? I jakim cudem osoby ze Szkocji, Angli itd szukaja ogłoszeń na portalu w Polsce i to jeszcze lokalnym??? Oferują tyle kasy żeby naiwnych skusić, bo nikt myślący nie wyśle im towaru w ciemno, bez kasy z góry, skoro paczka za granicę sporo kosztuje. Nie dajcie się!!
0
0