Re: Uwaga na oszustów - Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie
Czesc Jolcia,
ponizej moj przypadek
dzien dobry,
mnie na olx. probowala oszukac osoba podajaca sie za kobiete z Bulgarii; chciala kupic ode mnie dziecieca walizke firmy Samsonite. pisala do mnie w jezyku angielskim;
nie wiem bylam bardzo sceptyczna do tej calej korespondencji oraz jej checi kupna tej walizki.
bylam dosc ostrozna, przez caly czas sugerowalam ze najpierw zaplata za walizke plus koszt przesylki i dopiero wtedy wysylka; ale gdy ta osoba jeszcze napisala,aby cos jej kupic(inna oferta na olx) i po zakupie calosc zapakowac w walizke i wyslac to juz mnie przeroslo,po prostu steierdzialm,ze ta osoba za duzo czasu mojego pochlania i co rusz wymysla inne wersje; nadmieniam ze caly czas pisala,ze wykona przelew z pieniedzmi na moje konto,choc z mojej strony nie doszlo do podania nr mojego konta; po tych "jej" wszystkich wymyslam,wzielam ja po prostu zablokowalam; o dziwo,mam jeszcze cala korespondencje w archiwum,ale teraz nie widze juz nazwy uzytkownika pod jakim wystepowala ta osoba na olx, mam tylko w miejscu uzytkownika teraz komunikat ze email zostal usuniety
pytalam sie na portalu olx(pomoc) czy jest mozliwe aby na portalu lokalnych/polskich ogloszen pojawila sie osoba spoza Polski?
mnie ta osoba nie oszukala w zaden sposob, ale tak ku przestrodze pisze o zaistnialej sytuacji na olx.pl
pozdrawiam ludzi z olx
0
1