Uwaga na oszustów - Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

Słuchajcie dostałam maila od babki z Nigerii,że chce kupić ode mnie suknię ślubną,jest gotowa przelać kasę itp.Czy miałyście taki przypadek i nie jest to jakieś oszustwo?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Uwaga na oszustów - Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

Tyra smith (tyra05smith@gmail.Com) z kanady
dołanczam do was wszystkich od kilku dni koresponduje z nijaką tyra smith i mam ubaw po pachy...Niby to obcokrajowiec ale widac ze translator wchodzi w gre...Laska albo gostek jest tak tempy ze czekam na rozwiązanie tej sprawy...Na koniec pojde po rajtuzach a moze nawet zglosze na policji...Nie dajcie sie ludzie !!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Uwaga na oszustów - Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

Hej ja też dostałam taką propozycje sprzedaży a trafiłam tutaj. Dla mnie to była jakaś dziwna sytuacja ale w ostatniej chwili trafiłam na wasze wpisy. dajcie znać jak rozpoznałyście że to oszust?

I znów to sam.. tyra smith.. był ktoś z tym na policji? czy jest wogóle sens?? Naszczęście nie jestem głupiutka i nie wysłałam, ale w sumie normalnie się z nią gadało.. miałam nadzieje, że uda się sprzedać a tu lipa..
p.s podawaliście jej numer konta bankowego?

Tyra Smith - to samo...

Here below the delivery address for you

Name: Adewale Oluwatommy
Address: # 30 Ogunmodede Stree Mokola
City: Ibadan
State: Oyo state
Country: Nigeria
Zip Code: 23402
Phone Number :- +2348050506192

Dzięki Bogu tu trafiłam... i nie wysłałam! Ufffffffffffffffffffff...

Do mnie również napisała pani Tyra Smith:) pozdrowię ją od Was ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Podaje dane dwóch osób, które do mnie pisały w sprawie kupienia sukni i oczywiście miałam im wysłać paczkę do Nigerii:

Hugo Matins (hugomat1950@gmail.com) z Czech

Name : BOLA KAYODE
Address: No 12, Rufai STREET COCO-COLA
City: Ibadan
State: Oyo State
Country : NIGERIA
zip-code: 23402
contact Number : +1238176374961

tyra smith (tyra05smith@gmail.com) z kanady

Name: Femi Adekunle
Address: # 30 Ogunmodede Street
State: Ondo-State
City: Oke-Igbara
Country: Nigeria
Zip Code: 23437
Phone Number :- +2348081712841

Na szczęście nie udałam się nabrać.Od razu wydało mi się podejrzane że dwie osoby chcą ode mnie kupić suknie i mam im wysłać paczkę do Nigerii.

ta sama do mnie tez pisala oczywiscie wyslalam jej suknie ale od razu cofnelam

suknia nie wruci mozesz ja jedynie cofnac

do mnie tez wlasnie napisala jaka tyra smith

Oszustów nie brakuje. Nie trzeba szukać aż w Nigerii. Na miejscu w kraju też jest ich sporo. Warto sprzedawać z zaznaczona opcją przelewu zapłaty na konto. Absolutnie nie warto wysyłać za pobraniem, a już na pewno za granicę.

ja też dostałam maila od panie tyry smith z tym samym pytaniem o sukienke i dane do przelewu. to jej napisalam ze moga byc problemy z przesylka do nigerii, ze moge wyslam sukienke na jej adres w kanadzie. zobaczymy co mi odpisze i czy wogole odpisze.

TAK ZGADZAM SIĘ. DOBRZE, ŻE TEN WĄTEK JEST PORUSZONY I ŻE MOŻNA TRAFIĆ NA TAKIE STRONY JAK TA. JA RÓWNIEŻ DOSTAŁAM MAILA OD TYRA SMITH Z ZAPYTANIEM O KUPNO SUKNI ŚLUBNE.NIECH WSZYSCY UWAŻAJĄ NA TAKIEGO TYPU MAILE.

Uwaga! Następny oszust! Nie dajcie się!!!

Adres e-mail:
chrimbo.1@gmail.com

Treść maila:
Do you still have this item which you posted on trojmiasto.pl Auction
for sale? and how much is the last price. and how many item the you
have for sale?

I dane do przesyłki:
Name: Moses Pack
Address: Flat 304,Kwansan-dong Deokyang-gu
City: ilsan-city
State: Kyungki-do
Zip-code: 612010
Country south Korea
contact Number : +821021511833

do mnie tez napisala tyra smith.... to oszustka rozumiem? niby chce sukienke dla siostry do nigerii a jets z canady

ale numer tyle oszustów ja jak dostaje maila niewiadomego pochodzenia odrazu wyrzucam albo spamuje

Ja też dostałam maila od jakiejś babki- nie pamiętam nazwiska bo rok temu to było, ale adres ten sam. Kiecka dla syna na przedstawienie... ;p

Potwierdzenie takie, jak wysłała, to sobie każdy może zrobić, to nie z banku, nie dajcie się nabierać!

Prawdopodobnie chodzi o pranie brudnych pieniędzy- dostają za free darmowe przedmioty i mogą je potem "sprzedać" i uzasadnić wpływy z innych źródeł.

Nabierają Polaków, Czechów, Węgrów, itp.

Tak, odesłali.
Ale już straciłam cała nadzieję.
Próbowałam najpierw przez pocztę polską to załatwić (bo wysyłałam przez EMS), ale to nic nie dało, oni powiedzieli, że nie da rady i już. Złożyłam wniosek o odszkodowanie i dostałam 440 z groszami..... żenada....
Ale ja nie dałam za wygraną, bo przecież sukienka nie może rozpłynąć się w powietrzu. Napisałam po angielsku do poczty nigeryjskiej maila (jak się śledzi przesyłkę przez EMS polski, to potem jest link do EMS kraju do którego wysyłamy - Nigeria. I na ich stornie były podane maile- to napisałam) z nr przesyłki, kiedy wysłana, że adresat nie odbiera, takie tam. Wyjaśniłam sytuację. Żadnego odzewu nie było, ale po jakimś czasie widze, że zmienił się status przesyłki (w śledzeniu EMS). Myślę, kurcze, coś się zmieniło, jest postep, może cos się zacznie dziać.
I po ok. 2 tygodniach zapukał kurier z MOJĄ PACZKĄ!!!
Wyobraźcie sobie moją radość, gdy po straceniu pieniędzy, sukienki i nadziei, ona wraca po pół roku (od września...)!!!!! Byłam przeszczęśliwa!!

Ale osiągnęłam to wszystko dzięki mojemu uporowi i zdeterminowaniu. Bo gdybym liczyła na pocztę polską to moja sukienka nadal pewnie tkwiłaby w Nigerii, albo by ją zutylizowano...

Dopisuję się, coby wątek był jak najwyżej w wyszukiwarce... Kurcze tak się ucieszyłam, że niejaka Tyra Smith chce moją kieckę... A że teraz kupowanie skądkolwiek nie stanowi problemu, nie podejrzewałam, że to bubel. I nie wiem, czemu wpisałam w google jej dane... tak z ciekawości? No i proszę... Od razu wysłałam jej drugiego maila, że niestety ale dla niej oferta jest zdecydowanie nieaktualna... Co za czasy!

witaj

poważnie odesłali Ci sukienkę z nigeri??
myślałam ze to czarna dzieura gdie wszystko znika...
znajomy kiedyś wysłał tam tel i ani pieniedzy anie telefonu..

Tyra Smith po raz kolejny. e- mail: tyra05smith@gmail.com

Napisałam jej, że za sukienkę chce 1500 $, ona powiedziała, że nie ma problemu. Chciała żebym podała jej ile kosztuje przesyłka przez EMS. To jej napisałam, że 3000 $ i w sumie wychodzi 4500 $. No już się niestety nie odezwała..... a szkoda. Tak, jakbym wygrała w Lotto :)

Uważajcie. Moja sukienka była już w Nigerii i wróciła na szczęście....po pół roku. Teraz chcę znów ją sprzedać i znów ktoś chce ją kupić dla swojej siostry z Nigerii.... SZKODA.... :(

Inne tematy z forum

Ile alkoholu na weselu dla 100 osób (3 odpowiedzi)

Hej! Planuję wesele na około 100 osób i kompletnie nie wiem, ile alkoholu powinnam kupić. Wiem,...

sukienki wieczorowe (57 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...