Uwaga na oszustów - Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

Słuchajcie dostałam maila od babki z Nigerii,że chce kupić ode mnie suknię ślubną,jest gotowa przelać kasę itp.Czy miałyście taki przypadek i nie jest to jakieś oszustwo?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Uwaga na oszustów - Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

Tak, do mnie też napisały, dwie- Betty Morgan i Monica Natalia, ta sama treść w mailu. Jak zapytałam, jakim cudem piszą to samo dwie różne osoby, to jedna z nich odpowiedziała, ze obie pracują dla klientki w Nigerii- klientki w potrzebie, jak zaznaczyła...Z tymże obiecywały najpierw wpłatę na konto a potem dopiero miała być wysyłka. I nawet, gdyby jakimś cudem, wpłaciły pieniądze na moje konto, to podejrzewam, że potem jakimś innym dziwnym zbiegiem okoliczności sukienka by do nich nie dotarła i domagałyby się zwrotu. I co wtedy? wyprane już pieniądze wracają z powrotem do właścicieli...Nie dajcie się nabrać, bo w najlepszym wypadku, przesyłka nie trafi do odbiorcy i zapłacicie tylko za koszty wysyłki 300 zł.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

Jak dobrze, że sprawdziłam ten wątek w necie. Właśnie mialam wysłać numer konta i dowiadywałam się jakie opłaty są z tytułu wysyłki do Nigerii. Napisała do mnie Betty Morgan. Masakra. Uwaga!!

Re: Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

Tak,to prawda.Uważajcie ja też dałam się w to wciągnąć.Kobieta przedstawiła sie jako Sarah James.Przyszło nawet jakieś potwierdzenie z banku.Niestety wysłałam suknie i nie otrzymałam pieniędzy.Według paragrafu 415 kodeksu prawnego popełniła ona przestępstwo karale.Niestety kontakt z nią sie urwał!!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Uwaga na oszustów - Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

Kolejne nazwiska oszustów David Bryan i Monica Natalia. Próbowali wyłudzić suknię ślubną wystawiając lipne potwierdzenia. Maile, z których były wysyłane wiadomości: monic9012@gmail.com oraz bryandavid35@gmail.com Rzekomy adres do wysyłki: Name: DAVID KUNLE ADEAGBO
Address: NO 24 UI ADEYEMI STREET
State: OYO STATE
City:IBADAN
Zip code: 23402
Tele: 2340855676213
COUNTRY...NIGERIA.
Dobrze, że nie dałam się nabrać... :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja niestety nie wpadłam na to, żeby wejść na forum i dotrzeć do tego wątku....
Uratowałbym sukienkę i 1100 zł......
Poszła do Nigerii.....
Dziewczyny uważajcie!!!
Dostałam maila od monic9012@gmail.com

Jestem załamana. Tak się dać.... :(((((

Uważajcie na te adresy:
Olayinka Abioye
22 Papa Street, Apete, Ibadan, Oyo state Nigeria 23402

na ten
Name: Wale Toyin
Address : No 3,New Gbagi Market
City : Ibadan
State : Oyo
Country : Nigeria
Zip Code : 23402
Tel : +2348067488815

i na ten:
Name: Ibrahim Isyaku
Address: 22 Papa Street, Apete
City: Ibadan
State: Oyo State
Country: Nigeria
Code: 23402

Mam pytanie: czy sukienki wracają do Was?

Ja niestety nie wpadłam na to, zeby wejśc na forum i dotrzeć do tego wątku....
Uratowałbym sukienkę i 1100 zł......
Poszła do Nigerii.....
Dziewczyny uważajcie!!!
Dostałam maila od monic9012@gmail.com

Jestem załamana. Tak się dać.... :(((((
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

do mnie tez pisa a co najlepsze dwa razy bo najpierw wystawilam jedna suknie slubna a po dwoch miesiacach druga i za kazdym razem ze dla synowej i ze jej sie spieszy, a po kazdym razie meila usuwa i nowego zaklada

Dostałam takiego samego maila. Od Betty Morgan. Chciała kupić "przedmiot", który wstawiłam na forum. Lecz moim "przedmiotem" było odstąpienie terminu/ sali na wesele. Więc osoba, która podszywa się pod pośrednika między Polską a niejaką osobą z Nigerii, to zwykłe oszustwo...

ja w ciągu dwóch dni dostałam propozycję od Moniki Podoski i Betty Morgan. maile o bardzo podobnej treści. Fajnie że jest ten wątek, bo już prawie się nabrałam. Trzeba zaapelować do portalu o umożliwienie ukrycia adresu mailowego w ogłoszeniach.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

kurcze bo to tak jest, człowiek chce bardzo sprzedać i nagle trafia się okazja-juz jest nadzieja a to oszuści :(

Ja również dostałam takiego maila w piątek od monic9012@gmail.com
Chciał kupić suknie dla siostry,która studiuje w Nigerii,oczywiscie nie wysłałam bo mnie w porę koleżanka ostrzegła,że to oszuści(choć miałam obawy,żeby ją wysłać)

JA WCZORAJ DOSTAŁAM MAILA OD NIEJAKIEJ monic9012@gmail.com; , CHCE KUPIĆ SUKNIĘ DLA SIOSRY I BYM WYSŁAŁA DO NIGERII... A CO Z TWOJĄ SUKNIĄ?

do mnie też, ale ja głupia wysłałam :( myślicie, że ta suknia naprawdę może wrócić?

A ode mnie ta sama Tyra pragnie kupic jak najszybciej cyfrowke Canona. Oczywiscie dla siostry studiujacej w Nigerii. Jak milo i fajnie miec taka dobra i z gestem siostre w Kanadzie....

Tyra Smith do mnie też pisała!

Ja również!!

Name: Bimbo Omotosho
> Address : Az 5 Faki Road
> City : Tudun Wada
> State : Kaduna
> Country : Nigeria
> Zip Code : 23462
> Tel : +2348095754415

Do mnie też!! Naprawdę ma wiele żon!!

Do mnie napisała ta sama kobieta i też chciała suknię dla brata z Nigerii!!

u mnie tak samo mail od tyra04smith@gmail.com
wysylka na adres
Name: Bimbo Omotosho
Address : Az 5 Faki Road
City : Tudun Wada
State : Kaduna
Country : Nigeria
Zip Code : 23462
Tel : +2348095754415

Wróciła do Ciebie suknia? Ja też niestety dałam się nabrać... Pa jakim czasie wróciła?

Inne tematy z forum

Dj Waldzior (7 odpowiedzi)

Witam, Czy ktoś zamawiał na wesele Dj waldziora? Jakie opinie? Wiem, ze kiedys był jednym z...

Czy slub cywilny to wogole slub??? (209 odpowiedzi)

Przeciez tam nikt nic nikomu nie slubuje!

dobry...i nie drogi dentysta (55 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...