Uwaga na oszustów - Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

Słuchajcie dostałam maila od babki z Nigerii,że chce kupić ode mnie suknię ślubną,jest gotowa przelać kasę itp.Czy miałyście taki przypadek i nie jest to jakieś oszustwo?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Uwaga na oszustów - Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

http://forum.trojmiasto.pl/Dla-dziewczyn-sprzedajacych-suknie-uwaga-na-oszustow-t196999,1,130.html
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Uwaga na oszustów - Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

do mnie dzisiaj napisał:

"Mr big sam and I'm from
UK, i am very interested in buying this item for my son"

:D

i jest gotowy zapłacić 2tys EUR :D

strasznie się uśmiałam....

do mnie tez wlasnie napisala jakas Helen Smith, dzieki za informacje

do mnie odezwal sie willi smith podpisany jakos Mrs Smith
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dzięki za ostrzeżenie, zignoruję jej maila. :]
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ode mnie chcieli kupić telefon jakaś babka z nigerii i facet już nawet nie pamiętam skąd. Dawał mi 450 e za tel plus koszt wysyłki. Hehehe, a tel wart jakieś 900 zł.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

do mnie pisal jakis facet z nigerii.. napisalam mu, ze wiem ze sa oszustami ale po nim to splynelo i dalej mnie namawial heheh :)

szok, helen smith to FRAUD!!!NIE WYSYLAJCIE NIC!!!!TO OSZUSTKA!

Dajcie sobie spokój z jakąś tam Nigerią itp.
Przecież tam nawet nie ma poczty...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

APROPO NIGERYJCZYKÓW

http://nasygnale.pl/kat,1025343,title,Dramat-Polki-Podroz-zycia-zamienila-sie-w-koszmar,wid,13252950,wiadomosc.html

ja tez dostałam takiego emeila od Helen że chętnie kupi moją sukienkę Ha ha od razu pomyślałam ze to jakaś oszustka i nawet jej nie odpisałam

Frajerów nie brakuje ...

Chęć kupna może mieć każdy. Nawet ktoś z Nigerii.

Dlatego najlepiej zaznaczyć na aukcji, że wpłata na konto. Dopiero po zaksięgowaniu wpłaty wysyłamy towar.

i po problemie :)

Re: Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

Sprzedając sprzęt foto też radzę uważać. Wystawiłem niedawno obiektyw i też miałem taką przygodę.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

"Nie rozumiem tylko po co ta zabawa, gdyż produkty wysłane pod owy adres do Nigerii wróciły bez problemu, gdyż nikt nie zastał odbiorcy. Kto zresztą wysyła produkt bez autentycznego potwierdzenia?"

1. telefon wrócił bo pewnie odbiorca sie juz wyprowadził bo go zczaili i zamknął "interes"

2. z tego co piszesz wynika,ze telefon wyslales, czyli tez Ci nie zapłacili? wiec po co piszesz ze teraz się czeka na pieniądze w XXI w aby cos wyslac?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Co zabawniejsze, ta sytuacja z Nigerią to nie tylko związana jest z sukniami. Na allegro sprzedając telefony marki Apple (iphone), również otrzymaliśmy kilka maili aby produkt przesłać do Nigerii i w dodatku duże pieniądze oferują za produkty. Nie rozumiem tylko po co ta zabawa, gdyż produkty wysłane pod owy adres do Nigerii wróciły bez problemu, gdyż nikt nie zastał odbiorcy. Kto zresztą wysyła produkt bez autentycznego potwierdzenia? Jak ma się wątpliwości, to czeka się aż pieniądze pojawią się na koncie, XXI wiek oferuje 2 dni na pokazanie się środków na koncie.

Do mnie napisał pan z Nigerii :) że niby dla przyszłej synowej kupuję niespodziankę chciał jej zrobić, niestety nie sprzedałam więc pewnie panna młoda w worku poszła:) ..co za ludzie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

napisz do nich, może ci foto wyślą :P

nigdy nie widziałem nigryjki fajne chociaż?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

do mnie też pisała!!!!! oszustka! że ma slub 28 lutego i dawała 500zł.za przesyłkę!!!!!!

heh, niestety tez prawie pół roku temu wysłałam swoją suknię swoją suknię do NIgerii. (parę dni temu kolega w pracy mnie prosił, bym mu sprawdziła ile kosztuje paczka do Nigerii - hehe - już nie potrzebuje tej wiedzy)
moja babka nazywała się chyba Ris Lee.
znalazłam "światowe" forum, gdzie ludzie z całego świata wymieniali się doświadczeniami.....gitara z Czech, rower z Włoch, itd.

ciekawe ile ludzi się na to łapie i ...po co im...suknie, rowery, gitary.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum

Czy slub cywilny to wogole slub??? (208 odpowiedzi)

Przeciez tam nikt nic nikomu nie slubuje!

Dj Waldzior (6 odpowiedzi)

Witam, Czy ktoś zamawiał na wesele Dj waldziora? Jakie opinie? Wiem, ze kiedys był jednym z...

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (214 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...