Uwaga na oszustów - Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

Słuchajcie dostałam maila od babki z Nigerii,że chce kupić ode mnie suknię ślubną,jest gotowa przelać kasę itp.Czy miałyście taki przypadek i nie jest to jakieś oszustwo?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: suknia ślubna do Nigerii UWAGA OSZUSTWO

U mnie to samo na allegro Sandra Brown
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

Witam, jestem z Rosji, mnie też próbuje oszukać Sandra Brown zai.hark@yandex.com

Re: Uwaga na oszustów - Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

Sandra Brown
zai.hark@yandex.com
Suknia do Nigerii dla córki, za więcej niż chciałam, oto treść wiadomości: "Perfect!!! I offer you 750euro for the dress and shipment cost through EMS to Nigeria, as i want to buy it for my daughter that will have her wedding in the next 2 month and i will pay you to your bank account as i find it easy for me to make online payment, send me your bank details so that the transfer can be made and You can send the dress through EMS as soon as possible.

I wait your mail soon."

Dobrze, że nie dałam się oszukać
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Uwaga na oszustów - Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

dobrze ze sie nie nabrałam sprawa zgłoszona na policje
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tak, Jak tylko wysyłamy przedmiot prosimy powrócić do mojego banku z
dowodu dostawy do verification..ok jak tylko sprawdzić numer śledzenia
przesyłki od ciebie i to ważne oni ukończyć zapłatę masz konta szybko
.. ok

Mam nadzieję, że rozumiesz mnie teraz? Idź i wysyłamy rzecz teraz i
wrócić do mojego banku z dowodu dostawy do weryfikacji, aby mieć
pieniądze jak najszybciej.

Czeka, aby przeczytać od Ciebie o wysyłkę wkrótce.
Dzięki

Ok przyjacielem, chce Ci wyslac mi swoje pelne dane bankowe dla
szybkiej platnosci.

======================
Oto informacje konieczne do wyplaty:
Nazwa wlasciciela konta:
Nazwa banku:
Numer konta:
Swift Code:
Kraj:
Calkowity koszt:
Numer telefonu komórkowego:
Nazwa przedmiotu:
Twój e-mail:
========================
To jest adres wysylki:
Nazwa: Ojo Paul
Adres: No 120 Oyo Road.
Miasto: Ibadan
State: Oyo
Kraj: Nigeria
Kod pocztowy: 23402
Numer telefonu: +234709567800

Wiec wyslij mi te informacje tak szybko, jak mozna tak, ze przelew
zostanie wykonany szybko.

Czekam uslyszec od ciebie szybko.

dostałam mejla od paul smith ktory chciał odkupic odemnie kurtkę oczywiscie na zasadach wyzej opisanych .adres i numery takie same hahah w dodatku straszy mnie policją międzynarodową jesli mu nie wysle, dzisiaj zgłosiłam sprawę na policje

Polska policja ma to w du....

Ja również dostałam dzisiaj takiego maila od pseudo Ann ann088j@gmail.com , dobrze , że natrafiłam na ten wątek bo pewnie też dałabym się nabrac, ale cała ta sprawa wydała mi się podejrzana więc zaczęłam szperac po necie i prosze :/
Greetings,

I really appreciate your response.

My name is Mrs Ann from Canada, how much do you want to sell the Item?

I want you to send me some current picture of the item and what is
the present condition because am buying as a surprise Gift to Africa
so tell me the total cost + postage.

And i will be paying you through bank to bank transfer. I am ready
to make all payment including the shipping cost as soon as you get
back to me with your bank details and you can also proceed on the
shipment as well, i can make payment immediately i got your bank
information..

Do send me the total cost including with the shipping cost through
the Local Post to my Sister's address bellow

Send me your bank details for me to make the payment.

Account Holder Name :......
Account Number:....
Bank Name :.....
Bank Location:.....
Swift code:....
Country :.....
Total cost + postage :.......

Here below the delivery address for you

Name: Adewale Adeoye
Address: # 76 Alemuloke Street
City: Eruwa
State: Oyo state
Country: Nigeria
Zip Code: 23402
Phone Number :- +2348035779145

I will be expecting the information to made the payment transfer.

Nice meeting you.

A do mnie napisała:
Mrs Ann from Canada

nowy adres do kolekcji:
Name: Adewale Adeoye
Address: # 76 Alemuloke Street
City: Eruwa
Phone Number :- +2348035779145

Policja zdaje sobie sprawę,ale sukienka w stosunku do innych wyłudzeń to kropla w morzu.
Tylko pomyślcie logicznie czy wy kupiłybyście sukienke w Nigerii wysyłkowo?Przecież przesyłka podbija cenę,to dlaczego np.w kraju obok albo gdzieś bliżej nie mieli by kupić?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Polecam ten dokument na youtube - co prawda jest o randkowaniu online, ale pokaze wam dokladnie jak dzialaja spamerzy z Nigerii, ktory od was wyludzaja kase albo sukienki, ktore potem pewnie sprzedaja.

https://www.youtube.com/watch?v=53A0zfaab0s

Nie wiem czy polska policja sobie zdaje sprawe z tego problemu, ale sensie byloby ten problem jakos naglosnic.

hi, i recieved an email from jackmark1122@gmail.com , its a fake adress??

Thank You

Ja też dostaję maile od Pani, która nazywa się Elizabeth Benjamin a to jest jej mail . Pisze mi to samo co wszystkim innym dziewczynom ja na szczęście nie wysłałam sukienki. Zastanowiły mnie maile które dostawałam w tym samym, czasie od Pani Benjamin i Banku. Zwróćcie też na to uwagę nie dajcie się zwieść ponieważ ta Pani cały czas pisze żeby jej sukienkę sprzedać bo to prezent. Ja odmówiłam jej kilka dni temu a ona nadal mnie zasypuje mailami.

Jak się czyta ten wątek, to włos się na głowie jeży. Jezu, kobiety, jak można wysyłać paczkę do Nigerii bez upewnienia się, że pieniądze są już na waszym koncie? Przecież to absurd!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witaj ja też padłam ofiarą oszustki sandry brown e-mail jej zai.hark@yandex.com z tego do mnie pisała. Najpierw wysłała mi wiadomość niby z banku z Anglii ze pieniądze są już na koncie. Potem się okazało że takiego banku nie ma. Zadzowniłam na pocztę z zapytaniem o śledzenie przesyłki czyli mojej sukienki ślubnej i się okazało że ta cała Sandra sukienki nie odebrała i teraz suknia wraca do mnie z powrotem. Ta oszustka pisze z różnych e-maili. Więcej informacji na domi198882@o2.pl.

Jaka ze mnie kretynka. Dałam się nabrać. Niestey suknia poszła. że też dopiero po fakcie znalazłam ten wątek!

Do mnie też pisali i kasę dawali nawet więcej niż chciałam, a że jestem ostrożna i sprytniejsza od tych oszustów więc gdy oni mi wysłali " potwierdzenie wpływu na konto"' ja im wysłałam potwierdzenie wysłania paczki do nigeri. Musiała im mina zrzednąć gdy zobaczyli mała kopertę a w środku kartka z napisem "kij wam w oko".Wysyłka kosztowała co prawda 10 zł ale to śmieszne pieniądze w porównaniu ze stratą gdybym im wysłała suknię.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Do mnie napisała pani Linda Blow z UK. Ta sama śpiewka- suknia dla córki ktora pojechała na jakiś projekt do Nigerii. Szkoda że tak późno wpadłam na ten wątek bo juz wysłałam dane do przelewu.Ale suknia w domu i juz nie pojedzie do Afryki.Podaję adres pod który miałam wysłać
Name : Monday Seyi
Address: No 78 Ago Ilorin Street Mokola
City: Ibadan
State: Oyo
PHONE NUMBER +2348131378395

UWAGA DZIEWCZYNY- OSTRZEGAJCIE KOGO SIE DA.

Ja się też prawie nabrałam. Pisała do mnie Pani Margaret Robert z Kanady. Wymieniłam z nią sporo maili. Była konkretna i chciała dużo zdjęć. Ale tknęło mnie wtedy kiedy miałam wysłać paczkę i przesłać potwierdzenie do jakiegoś kierownika banku i wtedy on zatwierdzi przelew. Facet niby z Royal Bank Kanada. Wysłał mi maile z potwierdzeniami z banku itp. Oczywiście suknia miała być w prezencie dla dziewczyny z Nigerii. To jej adres:

Name: Adeoye Owojuyigbe
Address: # 30 Barracks Eleyele
City: Ibadan
Phone Number :- +2348063698765

Jeszcze jak napisałam jej że najpierw pieniądze a potem wysyłka to odpisała mi że takie są teraz procedury, żeby zapobiegać oszustwom w internecie.

Na szczęście nie wysłałam sukni. Dobrze że istnieją takie fora :)
Dziewczyny uważajcie. Trzeba było by to nagłośnić! Też bym chciała utrzeć tej babie nosa.

Inne tematy z forum

Facet klepie po tylku (31 odpowiedzi)

Chciałam ostrzec wszystkie dziewczyny przed facetem który klepie panie po tyłku.Podchodzi on do...